icon

Kúpa nehnuteľnosti na priateľovo meno za vaše peniaze

7. aug 2022

Ešte nie sme manželia, ale naskytla sa možnosť kúpiť nehnuteľnosť za dobrú cenu. Keďže sme v zahraničí a je jednoduchšie, aby ju kúpil priateľ len na seba, tak to tak chceme spraviť. Peniaze na nehnuteľnosť budú však z mojich úspor, aj keď písaná by bola teda na neho.

Otázka znie, či by ste išli do toho vy so svojím súčasným partnerom?

deedol
8. aug 2022

zamyslam sa nad tym a vychadza mi z toho jedine: moj muz (na ktoreho sa v otazke pytas) by take nieco odo mna NIKDY neziadal.

konikkon
8. aug 2022

Tak ja som žiadnemu chlapovi ani ponožky neoprala, pokiaľ to nebol môj manžel, nie ešte mu nehnuteľnosť kupovala. Nie je to však o nedôvere. Lebo ja môjmu manželovi dôverujem natoľko, že som sa stala jeho manzelkou a stal sa otcom mojich detí. Viac sa dôverovať nedá 😉

bessie12
8. aug 2022

preco neriesite najprv svadbu ? Ta sa da vybavit "za 5 minut" niekde na urade a az potom toto riesit. Takto lahko mozes ostat bez peniazi a na ulici, lebo on bude vlastnikom.

vevesh
8. aug 2022

Ano, pravne osetrene, nevidim dovod preco nie...
@koniarova asi si este papierovacky v zahranici nezazila, ze ta to pobavilo....vela krat sa ludia ani nedokazu vziat kvoli tomu...🤐

oblecenie99
8. aug 2022

Autorka, nechcela som ťa uraziť, myslím si, že je tu dosť komentárov, ktoré by si za také mohla brať, ja som sa snažila odpovedať rýchlo a jednoducho, trošku srandovne, ok, môže to byť možno cez, ale určite nie urážať.

autor
Autor odpoveď zmazal
laurita285
8. aug 2022

Hej dôverujem mu, takže by som mu povedala, že to neurobím. Čo keď zgegne? Však existujú rôzne alternatívy, prečo sa vám cesty rozídu a nemusí to byť len preto že je kkt...

laurita285
8. aug 2022

Ešte pozerám že smrť tvojho frajírka považuješ za extrém. Ako niekto môže považovať zgegnutie nejakého človeka za extrém? Však každý skapne. Už je len otázka času, že kedy ale štatistiky nepustia, vôbec sa tvoj ctený frajer nemusí dožiť ani 50tky, a ak sa jej dožije, tak je vysoká šanca že tesne po 50tke dostane infarkt.

autor
Autor odpoveď zmazal
deedol
8. aug 2022

a ako by si doriesila vlastnictvo v priebehu mesiacov? a vlastne preco to ten tvoj frajer vtedy od teba chcel? preco ste spolu nehladali ine, "ferovejsie" riesenie? naozaj neexistovalo?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
44janica44
8. aug 2022

No si predstav dnes ty vybielis účet na nehnuteľnosť ktorá bude majetkom priateľa... O týždeň bude mať smrteľnú nehodu - nie si dedič nie si právne nič čiže jeho rodine sa postaras o pekný majetok a bolo by iba na ich dobrej vôli ti niečo dať. Povedzme si úprimne ak majú ďalšie deti radšej nechajú im ako cudzej žene. Čiže je dobré mať všetko na papieri a tu nejde len o dôveru ale treba myslieť na všetky okolnosti

autor
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
8. aug 2022

čo nečítaš môj komentár ? veď si na neho odpovedala - tak potom ako že som sa nezapojila? Keby som sa nezapojila - tak nemáš mi ako odpísať... či...

deti95060810
8. aug 2022

@jabadabadu prosím ťa, autorka bude nejaký troll - nič viac nič menej... 🙂

deedol
8. aug 2022

autorka, aha, takze toto bolo to najlepsie, co ta/vas v tej chvili napadlo. ok no, mne napadaju aj ine riesenia, ktore tiez nie su byrokraticke, napr. zahrnutie oboch ludi do kupnej zmluvy - to si vyzaduje pridanie asi styroch riadkov na zaciatku a rozdelenie podielov v texte zmluvy.

veronicka88
8. aug 2022

Tak si ošetrite pôžičku zmluvou.to snáď nie je problém. +Dátum dokedy vyplatí.

zuzliq
8. aug 2022

Ja si myslím, že si pletieš pojmy. Tu nejde o dôveru.
Ja svojmu manželovi verím na 100% vo všetkom, nemám pochýb, že všetko čo robí robí pre našu rodinu.
ALE! Netvrdím, že nemôže prísť deň, keď sa to zmení. Nebol by ani prvý, ani posledný, čo sa dostal do problémov (alkohol, automaty), či našiel si milenku. A čo potom? Samozrejme, že by som v prvom rade chránila záujem mojich detí, nie jeho novú rodinu, milenku. Teda odomňa by šiel s holým zadkom.
Teda ak by si mi zaručila, že životné okolnosti môjho muža nezmenia, či sa nestane nešťastie, kľudne nech je všetko napísané naňho. Mimochodom obe naše autá sú napísané naňho.

estrella5
8. aug 2022

Mne sa páči snaha pretočit to celé na to ako ženy nedôverujú svojim partnerom. A pritom sme na fóre pre mamičky, kde väčšina žien má dieťa a/alebo sa o dieťa snaží... Tak ja sa skôr spýtam... Čo je väčší prejav dôvery - splodiť dieťa, porodiť dieťa, vychovávať dieťa, stať sa na určité mesiace odkázaná finančne na muža, príp.aj inak ako len finančne.. jednoducho.. založiť si rodinu s vierou, že s tým mužom prekonáme spoločne všetko (lebo narodenie dieťaťa nie je len milé zlaté ňuňu ťuťu, ale aj kopec zodpovednosti, obrovské zmeny, nevyspatie, kopec ďalších nových skúseností, problémov.. bla bla...) ALEBO neuvážene vraziť peniaze do nehnuteľnosti písanej na muža, ktorý zatiaľ nie je ani len manželom??? 🤷‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
8. aug 2022

Hm, takze cela otazka je v case minulom. Uz sa stalo, uz ste aj vzali, uz na teba i byt prepisal (tusim).

Tak o co ti ide?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
8. aug 2022

A naco su ti, ked im stale opakujes, ze tebe sa dovera vyplatila a ich pripadna nedovera svedci o nedostatocnej laske a vypocitavosti?

autor
Autor odpoveď zmazal
katka0123
8. aug 2022

NIE

0silvia0
8. aug 2022

Otazka znie, ci by ste do toho isli so sucasnym partnerom. Ano, s mojim manzelom po 21 rokoch spolocneho zivota by som do toho isla. Ale rozhodne nie s nejakym frajerom, priatelom, milencom po nejakom rocnom az 5 rocnom vztahu. Jedine ak by som mala uspory este na dalsie 4 domy, ak by ma o ten dom pripravil, cize by som nezostala s holou ritou.

maminkadeticiek
8. aug 2022

No ty si mimo 🤦‍♀️

deedol
8. aug 2022

no ako som pisala vyssie, s mojim muzom by sme to v takomto pripade (napr. ze cudzinec nesmie kupit nehnutelnost v zahranici) radsej riesili zdlhavo a byrokraticky a mozno aj za viac penazi - nielen pre moj dobry pocit (aj ked aj pre ten a pocit ferovosti), ale hlavne kvoli tym eventualitam, ktore uz spominali ostatne baby (nahla smrt a pod.). ked spolu rozhodujeme o financnych veciach, vzdy nam ide o to, aby bol ten druhy v pripade nejakeho nestastia maximalne zabezpeceny - v tomto sme obaja rovnako opatrni.