Kúpa nehnuteľnosti v zahraničí

laura222
22. jan 2023

Ahojte, ma niekto skusenosti s kupou nehnutelnosti v zahranici? Ake su moznosti ak je v hotovosti mozne dat urcitu cast (20-30%). Trvaly pobyt SR, dakujem

smajliica
22. jan 2023

Záleží od krajiny. Niektoré krajiny nepovoľujú kúpu občanom iných krajín alebo ľuďom bez trvalého pobytu. Niektoré áno. Možnosti hypotéky sa tiež líšia medzi krajinami.
Na podobnú otázku bez akýchkoľvek detailov sa nedá moc odpovedať.

olimuc
22. jan 2023

Trvalý pobyt nie je rozhodujúci, napr v Španielsku alebo DE dostaneš hypo keď tam legálne pracujes a si niekde prihlásená, trvalý pobyt alebo občianstvo nerozhoduje. Neviem, kde chceš nejakú nehnutelnost kupovať. V južnej Amerike kúpiš niečo len keď máš rezidentsku kartu(samozrejme vsetko sa da vybaviť) samozrejme iba cash. Bez detailov ťažko odpovedať

melanta
23. jan 2023

Kupovali sme v lete na Tenerife. Ak nemáš hotovosť a žiješ/pracuješ na Slovensku, môžeš si na Slovensku zobrať bezúčelovú hypotéku, založíš slovenskú nehnuteľnosť, ktorá samozrejme už nie je založená kvôli inému úveru. V zahraničí ich nebude zaujímať, či si peniaze mala našetrené alebo si si zobrala úver.

guudy
23. jan 2023

@melanta len by som doplnila, ze su krajiny, kde pri kupe nehnutelnosti treba dokladat povod penazi.

laura222
autor
23. jan 2023

Ide o Taliansko a apartman pri mori

melanta
23. jan 2023

Platí to čo som písala. Ak nemáš hotovosť, môžeš si na Slovensku zobrať bezúčelovú hypotéku ak máš akú slovenskú nehnuteľnosť v dostatočnej hodnote založiť. Môžeš si zobrať úver aj v Taliansku, ak tam žiješ, máš tam bydlisko a prácu. Na to sa vieš opýtať vo svojej talianskej banke.