Kúpa bytu cez dražbu: Ako to prebieha?
Ako to prebiehalo? Dakujem
@alickapusinka myslela som si, ze to nie je take ruzove
A nevies nahodu, ze ci ta drazba sa vyhlasi tak, ze napr. 20.2.sa tam a tam kona drazba. Alebo to sa ide priamo na byt s notarom? Dakujem za info 🙂
To je vo forme že exekútor ak draží. Bude výzva potom sa da na účet zabezpeka a ideš na dražbu vo forme kto dá najviac ten berie. Ono to je možno lákavé ale môže byť neskôr aj zlé. Ten kto neuspeje v dražbe tak všetkým na účet peniaze vrátia tu zabezpeku čo si dala tak vráti nazad na účet tebe.
@alickapusinka dakujem, pomohla si mi 🙂
Nemáš začo. Vieš čo z dražby by som sa bála kúpiť. A minulého roku ukazovali tiež občanovi za dverami že žena tak kúpila a behala po súdoch. Jej otec to nezvládol a dostal infarkt a zomrel. Takže moja rada radšej normálne ako potom behať po súdoch a vymožiteľnosť v tomto štáte 0.
@alickapusinka je tam lakava cena,ale nemam z toho dobry pocit,tak kaslem na to 🙂
Bývalý kolega kúpil dom.
Postup - musel zaplatiť na mieste dražobnú zábezpeku tuším max do 30 percent z vyvolavacej ceny (2014rok). To musel este pred tym ako dom vobec dostal/vyhral. Ak by nevyhral sumu by mu vrátili. On vyhral mal tam nejake okno asi 10-15 dni aby doplatil zvyšok sumy. On musel platiť cash. Vtedy banky neakceptovali nehnuteľnosti v dražbe na hypoteku. Aby bolo všetko ok dohliadali organizátori dražby a notár. Keďže ho kúpil tak hocikto iny kto mal záložné pravo (banka, bývalí majitelia prišli o toto právo) čiže dom bol normálne jeho. Lenže. V dome stále bývali bývalí majitelia a ich rodinný príslušníci. Slušne povedané bola to "banda". Vyhrážali sa súdmi aj normálne že mu niečo urobia atd. Polícia nemohla nič. Dokonca od niekoho zistili kde robí on a jeho priateľka a chodili ich otravovať akože do práce, že či sa nehanbia pripraviť ich deti o domov a že mu urobia zo života peklo 🙄 no skrátka "banda". Nejako sa im podarilo aj zohnať právnika a teraz sa to 10 rokov ťahá po sudoch. Dražba bola legálna lenže oni sa stále odvolávajú a sú medzi nimi stále aj neplnoleté deti čiže bez šance ich dostať preč 😑
ved píše lexie 321 skúsenosť.
@lexie321 uff ,hroza.
Nasi znami tiez kupili takto rodinny dom v drazbe, byvali majitelia sa odmietali vystahovat, natahovalo sa to roky, policajti ich delozovali, tak ich dospely syn chodil prespavat na pozemok do stodoly, garaze, do altanku do zahrady, nevedeli sa ho zbavit, policajti uz to ani neriesili, vraveli, ze maju cakat, pokial umrie, co sa stalo tusim po 10 rokoch. Ale najhorsie pre nich vraj bolo to, ze ich odsudila cela dedina, zevraj pripravili rodinu o strechu nad hlavou, pretoze nik z dediny ten dom nechcel kupit, oni boli cezpolni, ako keby ich oni dostali do dlhov, a doteraz akosi vobec nezapadli medzi susedov...necitia sa v tom dome dobre, doteraz krivo na nich hladia. Vraveli, ze keby sa maju nanovo rozhodnut, v zivote by uz takto dom nekupili, ale vtedy ich zlakala velmi vyhodna cena...
@lubmar ano, ta cena jedine je lakava.ale nestoji to za to co citam.. dakujem

Minule bolo na občanovi za dverami chlap tak kúpil rodina to napadla na súde a nemá ani dom ani peniaze. A chodí po súdoch najmenej 5 rokov. Bývať nemôže ale platí hypotéku a aj podnájom. Z dražby by som nekupovala nič. Prebieha to tak že je dražba vyhlásená na účet zložíš zábezpeku v prípade že byt vydraží iný záujemca tebe do určitého času prídu nazad peniaze s tej zábezpeky. Ale aj dotyční majú čas aby sa odvolali o dražbe že je neplatná. Vtedy budeš chodiť po súdoch súd povie že či áno alebo nie je platná. Ak sa súdu niečo nebude zdať tak dražba je neplatná peniaze TI nevrátia možno cez súd dostaneš. Má to vyhodí že lacnejšie lenže ak to nápadnú na súd treba dalšie peniaze a na právnika.