icon

Kúpili ste byt bez realitnej kancelárie?

27. máj 2025

Ahojte. Kupoval niekto byt aj bez pomoci realitky?
Na čo si dávať pozor? Právnika si určite najdem, ale co si ešte všímať?

mimaapeto
27. máj 2025

predávam byt bez realitky... nenavyšuje sa tým cena o províziu pre realitku... pohybujem sa v prostredí že zmluvu som vypracovala ja.. nepýtam zato znova žiadne peniaze... dala som ju skontrolovať na kataster kolegyni lebo oni občas za blbosť pozastavujú návrh na vklad .. všetko je OK... znalca som zajednala pána cez ktorého som aj ja konkrétny byt kupovala aj nový som cez neho kupovala tak skúsenosti s ním mám... kupujúci má finančného poradcu s ktorým všetko riešim a posielam mu aby si prečítali zmluvu a dali vedieť ako niečo... na katastri sa dá pozrieť či je tam vecné bremeno,,,, neviem čoho sa báť... vyplatia mi to normálne na účet cez hypo žiadna hotovosť... čoho sa chceš báť? jeden byt som kupila priamo od majiteľa a jeden cez realitku...

vladi4444
27. máj 2025

Tiež sme tak kúpili, úplne v pohode. Neplatili sme províziu pre realitku. Čoho sa bojíš?

sili82
27. máj 2025

My sme kúpili aj byt, aj dom bez realitky a všetko v pohode. Samozrejme nám zmluvy pripravovala naša právnička.

autor
27. máj 2025

A kde take byty hľadáte baby? Bazo* mám napozerany… sú aj ine možnosti?

sili82
27. máj 2025

Na stránke nehnutelnosti máš toho veľa. Niečo tam je cez realitku, niečo si tam ľudia inzerujú sami.

mimaapeto
27. máj 2025

reality.sk.... uvádzala som do inzerátu realitky nevolať 😅 vtedy vieš že to predáva sám vlastník

pieksamaki
27. máj 2025

Vždy sme kupovali s realitkou.....ale niekedy to je za jedno....

procrastique
27. máj 2025

Vždy keď sa dá, kupujeme všetko bez RK. Nedá sa na nich spoľahnúť, aj tak sme vždy platili extra ešte za právnikov a pod.

biba_18
27. máj 2025
@mimaapeto

predávam byt bez realitky... nenavyšuje sa tým cena o províziu pre realitku... pohybujem sa v prostredí že zmluvu som vypracovala ja.. nepýtam zato znova žiadne peniaze... dala som ju skontrolovať na kataster kolegyni lebo oni občas za blbosť pozastavujú návrh na vklad .. všetko je OK... znalca som zajednala pána cez ktorého som aj ja konkrétny byt kupovala aj nový som cez neho kupovala tak skúsenosti s ním mám... kupujúci má finančného poradcu s ktorým všetko riešim a posielam mu aby si prečítali zmluvu a dali vedieť ako niečo... na katastri sa dá pozrieť či je tam vecné bremeno,,,, neviem čoho sa báť... vyplatia mi to normálne na účet cez hypo žiadna hotovosť... čoho sa chceš báť? jeden byt som kupila priamo od majiteľa a jeden cez realitku...

@mimaapeto ale podľa toho čo píšeš nie si úplne bežný človek ...

sasa1310
27. máj 2025
@vladi4444

Tiež sme tak kúpili, úplne v pohode. Neplatili sme províziu pre realitku. Čoho sa bojíš?

@vladi4444 toľko situácií môže nastať, že by ste sa divili

sasa1310
27. máj 2025
@mimaapeto

@mimaapeto čoho sa báť? no napríklad exekúcie, ktorá sa môže objaviť na LV hneď po podpise kúpnej zmluvy a zaplatení. A si donakupovala

sasa1310
27. máj 2025

topreality, nehnuteľnosti, samotné developerské projekty. Byty sa kupujú tak, ktorý ti padne do oka, ktorý sa ti páči aj lokalitou aj všetkým a nie či ho predáva realitný maklér alebo samotný majiteľ.

autor
27. máj 2025
@sasa1310

topreality, nehnuteľnosti, samotné developerské projekty. Byty sa kupujú tak, ktorý ti padne do oka, ktorý sa ti páči aj lokalitou aj všetkým a nie či ho predáva realitný maklér alebo samotný majiteľ.

@sasa1310 v realitkach som nič nenasla , preto zisťujem

mimaapeto
28. máj 2025
@sasa1310

@mimaapeto čoho sa báť? no napríklad exekúcie, ktorá sa môže objaviť na LV hneď po podpise kúpnej zmluvy a zaplatení. A si donakupovala

@sasa1310 na katastri sa dá pozrieť či je ťarcha alebo niečo... v zmluve musí byť zahrnuté že nesmie ani pred podpisom ani po ňom zaťažiť nehnuteľnosť... inak je povinný vrátiť plnú kúpnu cenu...

procrastique
28. máj 2025
@sasa1310

@sasa1310 netreba byť z doby kamennej ak má človek svoje peniaze, vie ich zavinkulovať u notára ktorí peniaze pustí len ak je všetko ok ako sa dohodlo v zmluve, ak svoje peniaze nemá a berie hypotéku, banka sa o takéto "problémy" postará a nedá peniaze na nič s ťarchou.

sasa1310
28. máj 2025
@procrastique

@sasa1310 netreba byť z doby kamennej ak má človek svoje peniaze, vie ich zavinkulovať u notára ktorí peniaze pustí len ak je všetko ok ako sa dohodlo v zmluve, ak svoje peniaze nemá a berie hypotéku, banka sa o takéto "problémy" postará a nedá peniaze na nič s ťarchou.

@procrastique nie som z doby kamennej neboj. Len som reagovala na komentár, že sa nemôže nič stať. A pochybujem, že ľudia ako autorka vie, čo je to notarska úschovňa

sasa1310
28. máj 2025
@mimaapeto

@sasa1310 na katastri sa dá pozrieť či je ťarcha alebo niečo... v zmluve musí byť zahrnuté že nesmie ani pred podpisom ani po ňom zaťažiť nehnuteľnosť... inak je povinný vrátiť plnú kúpnu cenu...

@mimaapeto samozrejme, že si vieš pozrieť na katastri. Ale časovo to moze vypáliť tak, že cica ti nepomôže

pieksamaki
28. máj 2025
@procrastique

@procrastique mne na mojej prvej hypotekárnej zmluve urobila banka také chyby....ale bol rok 2008.....banka potom aj zistila neskor na inej hypotéke....ze pozemok resp...prístupová cesta nepatrí k bytu ......to su zase výhody.....ktoré sa ukážu ze to je cez banku........

procrastique
28. máj 2025
@pieksamaki

@procrastique mne na mojej prvej hypotekárnej zmluve urobila banka také chyby....ale bol rok 2008.....banka potom aj zistila neskor na inej hypotéke....ze pozemok resp...prístupová cesta nepatrí k bytu ......to su zase výhody.....ktoré sa ukážu ze to je cez banku........

@pieksamaki Nuž, keď si niečo kupujem za nekonečné státisíce, tak si zaplatím právnika za 300 eur aby mi skontroloval zmluvu, toť vše.