icon

Lehoty a proces vybavenia invalidného dôchodku

20. aug 2025

Dobrý deň , koncom mája som si podala žiadosť o ID, no doteraz sa mi nikto neozval. Aká je tam lehota? Lebo ja som myslela, že lehota je 60 dní, tak teraz neviem. Ďakujem za každú odpoved

kacenocka2
20. aug 2025

Je lehota ale ak nestíhajú tak nepride skôr rozhodnutie..Mne prišlo min.roku po 3 mesiacoch.

autor
20. aug 2025
@kacenocka2

Je lehota ale ak nestíhajú tak nepride skôr rozhodnutie..Mne prišlo min.roku po 3 mesiacoch.

@kacenocka2 a ani nedajú vedieť, ze sa lehota predlžuje?

oriesocek
20. aug 2025

Celý proces vybavovania mi trval dlho, dlho… najprv cca 3 mesiace na termín na konzultáciu k podaniu, potom 1,5 mesiaca na predvolanie na posúdenie, potom cca 5,5 mesiaca na rozhodnutie . A to ešte cca 2 mesiace predtým všetky správy, potvrdenia, atd

janickadr
20. aug 2025
@anonym_autor

@kacenocka2 a ani nedajú vedieť, ze sa lehota predlžuje?

@anonym_autor Nedaju vediet, niekedy to trva aj 6 mediacov, niekedy viac, velmi zavisi aj od regionu (hoci aj to sa ma menit)...Kazdopadne, ak ID priznaju, vyplatia ho potom (opat s oneskorenim) spatne ku dnu podania ziadosti...

autor
20. aug 2025
@janickadr

@anonym_autor Nedaju vediet, niekedy to trva aj 6 mediacov, niekedy viac, velmi zavisi aj od regionu (hoci aj to sa ma menit)...Kazdopadne, ak ID priznaju, vyplatia ho potom (opat s oneskorenim) spatne ku dnu podania ziadosti...

@oriesocek
@janickadr obom vám veľmi pekne ďakujem za odpovede

mamina7070
20. aug 2025

60 dni je az po vydani posudku a aj vtedy je to najkratsi mozny termin

anonym_c3ea02
20. aug 2025

Je enormne vela ziadosti, uprednostnuju onko diagnozy - info od kamosky..

kacenocka2
20. aug 2025
@janickadr

@janickadr nie a na posudok po 2 rokoch keď posielam tiež do 60 dní nestihli.Spätne doplatia keď schvália.

autor
20. aug 2025
@anonym_c3ea02

Je enormne vela ziadosti, uprednostnuju onko diagnozy - info od kamosky..

@anonym_c3ea02 ja to mam ID z mladosti na mozgovú obrnu a epilepsiu, našťastie onko nie

nikpa
20. aug 2025

@anonym_autor môj otec čakal takmer rok. Spätne mu peniaze doplatili od mesiaca kedy podal žiadosť samozrejme ale trvalo to nekonečne...

matusformanek
22. aug 2025

@anonym_autor ja som mal mat kontrolu v septembri 2024..bude september 25 a nič ... ale vraj je to ok, ak vam ID priznaju, vyplatia to aj spatne, tak sa nemusite bat