icon

Limit na platobnej karte

5. nov 2022

Ahojte, mam debetnu kartu od TB. Limit ma 3000 Euro na deň. Vec sa ma tak, že si chcem ísť kúpiť kabelku do obchodu, ktorá stojí viac. Je možné tento limit na karte navýšiť osobne na pobočke? Dá sa to vôbec?

Strana
z2
nika_val
7. nov 2022

@martina8843 tak vždy sa da k učtu vybabit dalsia karta.. tak sa limit vlastne zdvojnasobi..
Ja mam ku kazdemu uctu 2karty.. co znamena dokopy limit 10 000e a nie je problem potom nikde 😀

autor
7. nov 2022

Ďakujem milým ľuďom za rady a tipy. Ostatným dúfam nemusím vysvetľovať čo s mojimi vlastnými peniazmi....

autor
1. apr 2023

@maranco ahoj, ozývam sa po dlhšej dobe. Rozhodla som sa zrušiť účet v TB a založiť si Fio o pár dní, ako si mi tu odporúčal. Celkom sa mi pozdáva karta Mastercard Gold (debetna). Vidím, že sa v tom celkom vyznáš, tak sa chcem opýtať, či nevieš, či sú nejake podmienky na to, aby mi ku vydali. Má naozaj vysoký denný limit. Ďakujem.

maranco
1. apr 2023

Mastercard máš len 2 výbery z bankomatu a Visa máš neobmedzený počet výberov z bankomatu bezplatne, takže by som vyberal z Visa kariet.
Denný limit pre Mastercard Debit a Visa Classic je 4 000€

https://www.fio.sk/bankove-sluzby/platobne-kart...
Mastercard Gold denný limit 16 000 €
Žiadosti o vydanie zlatej platobnej karty sú posudzované individuálne, spravidla na základe histórie klienta vo Fio banke. Vydanie tejto karty je možné iba k nepodnikateľským účtom.

Takže ako nový zákazník ju pravdepodobne nezískaš.

Môžeš si založiť podnikateľský účet (ak máš firmu/živnosť) a k nemu Visa Business, tam je denný limit 8 000€.
Alebo si založ 2 účty jeden bežný a druhý sporiaci Fio konto a k tomu budeš mať 2 karty každá karta s limitom 4 000€. Aj bežné účty môžeš mať viacero a zakladať/rušiť ich cez net.
Veľký nákup si rozdelíš na 2 platby rôznymi kartami.

autor
1. apr 2023

@maranco ďakujem pekne za odpoveď.

Strana
z2