Má niekto skúsenosti s poistením v ING?
Má niekto skúsenosti s poistením v ING? Pri jeho založení mi boli nasľubované pekné výnosy už po 5 rokoch. Avšak prišla kríza a to, čo som do toho vložila sa nerovná ani polovici toho, čo by mi bolo vyplatené, ak by som s poistením teraz skončila. A ešte k tomu som na RD, takže zo 190 Euro som rada, že poplatím ako tak to, čo je potrebné. Tiež od budúceho roka je zrušené dať si to do daní (aspoň tak sa pri zaplatení 12000ročne vrátilo cca 2000 Sk- píšem ešte v starej mene). Poraďte - pokračovať, alebo zrušiť? Má to nejakú perspektívu?
@sandruska81 cauko. Ja som tiez na rodicovskej a zrusila som ju. Hoci moja poistovacka sa o mna naozaj starala a poradila mi vo vela veciach.
Ale ja potrebujem z poistneho vykryt onedlho 4-clennu rodinu a nemozem na to dat cely RP. Mam 30 rokov, takze mne sa viac oplatilo dat si spolu s manzelom klasicku urazovku, nez nechat to investicne zivotne p. Preratavali sme to niekolko krat, zivotne by bolo stratove prvych 13-17rokov. Moja poistovacka mi poslala tlaciva na zrusenie, hoci sa velmi hnevala, rusila som poistenie tiez po 4-5rokoch a ona zrejme musela vratit cast premie za poistku.
Co ale pre Teba Sandruska je skoda, je ze si to nezacala riesit zaciatkom tohto roka. Vysvetlim preco. Mas tam 6tyzdnov vypovednu lehotu, ze ktoru este treba doplatit poistne + ked zrusis inv. ziv poistenie, musis do 3rokov vratit vsetko, co si si uplatnovala ako odpocitatelnu polozku. (lebo tam bola podmienka sporenia min 10 rokov)
Ja som si kvoli tomu musela tento rok sama robit danove priznanie. Prijmy som na rodicovskej mala 0 a tych Xkrat 12000sk som vyplnila myslim ako mimoriadne prijmy - odpocitatelna polozka na danovnika cca 4000E = minusove cislo. Do danoveho priznania sa vyplna 0 a teda aj dan a to co som musela vratit danovemu uradu bola 0.
Podla mojich info, tento rok bol posledny, kedy sa to dalo takto zapocitat s tymi cca4000E, aby si nemusela nic vratit, ale over si to.
Ale aj keby sa to nedalo takto aj buduci rok, urcite by som rusila cez rodicovsku, aby som mala co najmensi zaklad dane, podla moznosti nulovy aj dan nula. Pohladaj tlaciva od zamestnavatela Zuctovanie preddavkov na dan za uplynule roky, tam najdes, co si si uplatnovala ako odpocitatelnu polozku. 😉
My mame s manzelom investicne zivotne poistenie v ING a bol to nas zivotny omyl.Okrem toho,ze stale platime len viac kvoli inflacii a kvoli tomu,ze sme neboli nikdy poriadne informovany o novinkach ci zmenach....tak toto poistenie povazujem za uplne nevyhodnu pre nas.Keby sa dala zrusit tak,ze nam vratia vsetky peniaze,tak nerozmyslam ani sekundu,ale zial to sme vtedy nevedeli,ked sme poistku otvarali.....teda mozeme si za to my...nevedomost neospravedlnuje ☹
Všetky investície do poistiek sú STRATOVÉ! Veď tu ide hlavne o to,aby poisťovňa zarobila.Preto vštekých poisťovákov rázne ODMIETAM ! 😠
@cmulinko pokial viem, aspon tu indexaciu mozete odmietat. Este kym som mala tu poistku, ta moja poistovacka mi ku vyrocnej sprave posielala na podpis papier s navysenym poistnym a rovno mi povedala, aby som nesuhlasila s navysenim poistneho a tak jej to odoslala naspat. Ze sa to neoplati navysovat. Aspon za to jej patri vsetka cest.
@sandruska81 tak som to myslela, pokial si bola cely minuly rok na rodicaku, mala si zrusit poistku najneskor niekedy v oktobri 2010, v marci 2011 podat danove priznanie a vyslo by ti vratit dan 0.
@kocurko1 ano to navysenie mas pravo odmietnut...ak ta vcas informuju.ja som v zahranici a mne sa ozvali za 2 roky az,ze si mam zaplatit to co mam omeskane na inflacii...tak som tento rok musela doplacat za 2 omeskane roky a teraz mi zmenili aj poradcu a tato osoba ma uz aspon informovala,ze musim inflaciu odmietnut....je to prva osoba od roku 2004 co ma vobec o tejto moznosti informovala.to iste sa stalo aj pri manzelovi...az na taky rozdiel,ze jeho este stale neinformovali kolko ma doplacat.
@cmulinko potom kto podpisal navysenie za 2 uplynule roky? Ved mali mat od vas suhlas. Neda sa to napadnut? Ja by som to reklamovala na centrale. Poistovak je poisteny aj pre pripad, ze sposobi skodu. Nech to ide z jeho poistky, ked urobil chybu. Mne takto z poistky poistovaka vyplacali premie za stavebne sporenie, lebo nedodrzal termin 😉
Este by som pozrela raz zmluvu a minimalne by som napisala na poistovnu ,,hlupucky,, list. Prinajhorsom budu musiet odpisat a zdovodnit 😉
@kocurko1 navysenie nepodpisujes...podpisujes len ak nesuhlasis s navysenim....ak ti ten list vobec poslu domov.takze mne bolo vysvetlene,ze nakolko som nenamietala s navysenim za tie 2 rokyu...lebo nedostali odomna ziadny list s tym,ze to odmietam,tak automaticky sa to bere tak,ze s navysenim suhlasim.chybicka je len v tom,ze mna nikto neinformoval o tom a vseobecne listy z ING prichadzaju ako normalna posta a nie ako doporucena...takze oni tvrdia,ze vsetko poslali k tomu,kde mna upozornili na navysenie....co je samozrejme klamstvo.
pekne. na vsetko a kazdeho treba davat pozor 😠 Este ze som zrusila tak, ze som nemusela platit dan
@kocurko1 Poistku mám už cca 5 -6 rokov a stále čakám, kedy sa mi vyrovná aspoň to, čo som do toho vložila. Ja platím poistku raz ročne - vždy zaplatím tú veľkú sumu a mám potom na celý rok pokoj. Keby som to vedela, že sa z toho výnosu (čo sa týka vrátenia dane), tak som to naozaj mohla zrušiť tak ako píšeš, len som o tom nevedela. Mne poisťováčka nosí výročnú správu vždy v máji, júni - tak som zvedavá, kedy s tým tento rok nakluše a jediné, čo ma bude zaujímať, ako som zase na tom - ako sa približujem k tomu, čo do toho vrážam. Zo skúseností z poistenia som ani malej neuzavrela poistku, pretože tomu už neverím. Manžel má tiež poistku, ale platí viacej, pretože tam má aj prípad trvalej invalidity. Jemu rom sa rozhodla poistku nechať, pretože máme na krku hypotéku a naozaj keď sa niečo stane, tak môžme ísť "bývať pod most". Jemu sa výnosy asi ani po 50 rokoch nevyrovnajú vkladom - to usudzujem podľa toho, ako porovnávam každoročne výročné správy. Ale moja poistka je myslím úplne zbytočná. Tento týždeň sa pokúsim spojiť s poisťováčkou a poprosiť ju nech prinesie výročné správy. Potom Vás budem informovať, ako sme na tom. Ale predpokladám, že ešte vo väčšom mínuse, než sme boli (a to už aj po ďalšom vklade Ak by sme mali nápad, ako ďalej pokračovať, sem s ním - rada uvítam každú dobrú radu.
@sandruska81 no to my sme pocitali asi pred rokom a pol, kedy sa mi to vyrovna. Sam poistovak z rodiny mi povedal, ze to budem musiet platit 17rokov 😎
Skus este zistit na danovom urade, keby si rusila poistku, ci sa to spatne dodanenie bude dat zapocitat s odpocitatelnou polozkou na danovnika. Aby sa ti nestalo, ze ti vyrubia cez 400eur za zrusenie poistky 😖
ahojte,
tiez mam poistku od roku 2000 v ing a platim ju raz rocne, inflaciu odmietam, ale ja si tu poistku platim odkupnou hodnotou - tz, vzdy zaciatkom januara sa opytam poistovacky aku hodnotu ma moja poistka keby som ju chcela odkupit a zoberem si iba ciastku do vysky poistneho, ktorou tu poistku zaplatim - cize nemam ziadne naklady a som na dalsi rok poistena-urazovo a aj na zivot, naviac mozem kryt poistkou uver do vysky 700 000 sk, mne sa to takto oplati, kedze tie poistky su uz zo zakladu financne neefektivne - setrit sa neoplati, a vyplatenie po nejakych 50 rokoch trapnu sumu 😀 ale zalozila mi ju este mama, keby som ju chcela zrusit prisli by sme o peniaze, tak takto aspon nedavam dalsie peniaze a tocim uz len tie vrazene,.. (vyhoda poistenie a moznost uveru 🙂 )o moznosti ciastocneho odkupu mi bolo povedane len na moje naliehanie - takze sa skute opytat, podpisete len jeden papier naviac,..
rusit poistku sa nikdy neoplati, lebo vzdy dostanes menej ako si do toho dala, ja mam poistky v ING a som spokojna, oplati sa to zrusit az vtedy, ked odkupna hodnota ma hodnotu vkladu, este by som cakala.....Ada
a este som zabudla, pokial si si to v danovom davala ako odpocitatelnu polozkum a poistku zrusis, sumu ktoru ti preplatili budes musiet vratit.....
@nefertiti7 ja ťa trocha poopravím lebo si nepodala informáciu správne, ak si danovník uplatní odpočítateľnu položku a tým si zníži základ dane a následne v priebehu nasledujucich roka poruší podmienky stanovené zákonom je povinný si upraviť základ dane smerom nahor, teda odpočítanu dan vlastne vrátit.
no napisala som to jednoduchsie....a pochopitelnejsie, pointa je rovnka ale dakujem
poistky sú plusové po 13 roku šetrenia, ovšem pokiaľ nie je riziko čiže pripoistenia väčšie ako šetriaca zložka, lebo pripoistenia idú do fondu solidarity a z toho sa vyplácajú poistné udalosti. To si treba uvedomiť, pripoistenia sa
nikdy nevracajú pri zrušení poistky. Vypláca sa iba šetriaca zložka. Vy beriete poistky len ako šetrenie, ale uvedomte si , že keď máte pripoistenia, tak Ste v prípade vzniku rizika finančne zabezpečené a pri dnešných haváriach áut, záplavách a pod. je to výhodné, keď platíte napr. úver, tak Vám Tie poistky pomôžu aspoň splatiťsplátky prekonať prvé obdobie, keď Vám klesne napr. mzda pri marodke, liečení úrazu, nedajbože v prípade smrti. Rodinný príslušníci neprídu o nehnuteľnosť napríklad. Poistky pri vzniku poistnej udalosti sa vyplácajú do 15 dní, netreba dedičské konanie, vyplatia sa tomu koho určite v zmluve.
Ono je to pekne povedane:som poistema a ked sa nieco stane,poistovna zaplati.Zo skusenosti ludi viem,ze poistovna sa vzdy snazi nejako vykrutit,len aby nemusela platit. Uvediem pr.(netyka sa teraz o ING) susedom udrel do domu blesk a zhoreli im 2 tv,video,DVD...proste pristroje napojene na tv. Udalost oznamili,nedostali vsak vobec nic,pretoze okrem obycajnej anteny mali na streche i antenu na internet.Zaujimavy postup vykrucania sa.
Inak poistovacka stale nereagovala na moju vyzvu aby mi priniesla vyrocne spravy.Idem ju znova kontaktovat.
Takze o vyrocky som musela poziadat centralu. A zase sme v hlbokom minuse ☹
@sandruska81 vidim, ze ING je proste prudko neseriozna, moj "agent s teplou vodou" tak isto nereaguje na moje telefonaty, a vyr spravy mi posiela, az ked ho uz naozaj otravujem a nahanam,,,,, uz som ho aj chcela vymenit,ale je to mozne len za kolegu, ktory s nim sedi v kancli, takze asi ziadna vyhra,,,, tak sa asi tohoto roku obratim rovno na centralu,,,, a nestras s minusom,,,, dufala som, ze sme z krizy uz aspon trochu vonku,,,,,, neuvazovala si o zmene platby len na odkupnu hodnotu, ako pisala tyssa v prispevku z 10.maja?
@janea uvazovala som nad tym,ale vykrylo by to len par malo rokov a nic z toho.Budem dufat,ze sa situacia zlepsi a ked sa hodnoty ako tak priblizia k sebe (este rok-dva pockam),peniaze vyberiem,nech mam co to z toho. A uz nechcem ziadnu poistovacku ani vidiet:rok,dva,tri sa staraju,ponukaju vam vsetko mozne a nemozne,(za co samozrejme maju peniazky) a potom ani nedvihnu telefon.
@sandruska81 ved to,,,,, a s tym cakanim, ja si to, ze "este rok-dva pockam" hovorim uz 11ty rok,,,,,, tuto hore je napisane ze po cca 13tom roku zacinaju byt hodnoty plusove, ale ak nemas pripoistenia, ale to uz si tam doda asi kazdy,,,, tak som zvedava, co sem napisem o rok-dva🙂
,,,, takze svoju poistku som po 11 rokoch {zmrazila} a po vycisleni straty ma slusne zmrazilo,,,,, tiez nexcem poistovakov hodnu chvilu vidiet,,,,,, ako sa pise vyssie, nevedomost sice neospravedlnuje,,,,, ale zaroven ING neospravedlnuje, ze ich poistovaci nedavaju ludom dostatocne informacie - napr o tom vyssie spominanom navysovani inflacie, som tiez nemala spravne info ,,,, plus som napr netusila, ze vyrocna sprava je k dispozicii mesiac vopred, a teda mam cas na jej prestudovanie,,,,,,, poistovak mi ju nikdy neposlal vcas a pod,,,,,, veru sa clovek uci na vlastnych chybach,,,,,,never more ING,,,,, teraz este neviem, dokedy cakat s vyplatenim penazi, teraz je vsetko v zufalo cervenych cislach,,,,, ako ste na tom ostatni? @sandruska81 @cmulinko dakujem za rady🙂
@tyssa ahoj, citala som o Tvojej moznosti ciastocneho odkupu poistky - neviem , ci to chapem spravne, ze teda Ty uz do systemu dalsie peniaze nedavas, ale napriek tomu si poistena tym, co uz tam je vlozene? Lebo mne agent navrhol len zmrazenie poistky, cize uz dalej neplatim, ale zaroven ani nie som poistena, len tam tie penaze budu visiet, a mam pockat, kym ich odkupna hodnota stupne, lebo teraz je to zufalo nizke,,,,, Co sa mi teda zda pre mna veeelmi nevyhodne, oni maju moje peniaze, a pouzivaju ich, a ja mam z toho velke nic,,,, tak neviem, ci som mu tu Tvoju moznost spravne vysvetlila,,,, dakujem za radu 🙂
mal niekto už poistnú udalosť?bol nejaký problém okolo toho?natrafila som na tému náhodou,dnes mal manžel úraz a bude v nem. min. 6 týždňov /zlomený stavec/,platí už roky do ING...
@janea pôvodný nick sandruska81. Ja som na tom podobne. Píšeš, že poisťováci nedávajú ľuďom dostatočné informácie - ale dávajú, avšak nie sú pravdivé. Napr. dali mi info, že o 5 rokov budem mať pekné výnosy a vieš, čo mám? Hlboký mínus. Myslíš, že teraz keď si to zmrazila, tak odkupná hodnota stúpne? Neviem, nie je o tom, že napr. za vedenie poistky sa platí nejaká tá koruna a tým, že to budú každoročne odratávať, tak vlastne budeš stále v mínuse? neviem ako to funguje, možno sa mýlim, možno za vedenie sa nestrháva nič (na rozdiel napr. od stavebného sporenia, kde ročný poplatok je tuším 16 euro). A zase o odkúpení poistky nechcem nejako uvažovať. Radšej zmluvu vypovedať a zobrať peniaze, nie?
@janinah máš tabuľku, kde sa píše o úrazoch, percentách a dňoch liečenia? Poraď sa s tvojím poisťovákom, lebo tam musí lekár uviesť počet dní a ak ti uvedie málo/veľa - tak potom sú problémy.

@sandruska81 Ahoj, trapi ma to iste, co Teba, a tiez neviem odpovedat... vacsina mojich znamych si tuto poistku uz pred par rokmi zrusila, aj ked boli stratovi. Ja ju mam od 2000, tiez panko v sacku s notebukom sluboval vynosy uz po 5tich rokoch, a teraz stale cakam kedy sa strata aspon trocha zmierni, ale myslim, ze sa to len zhorsuje. Tu na konikovi som nasla takyto clanok, co ma celkom zaujal http://ako-investovat.sk/index.php/financna-gra... A este : neoverovala som si to, ale bolo mi povedane , ze ak si si v predchadzajuce roky dala tuto poistku do dani, tak pri predcasnom zruseni to musis vratit. (vsetko toto su info na urovni jedna pani povedala, uz davno sa chystam sadnut si na to, a poriadne sa pustit do hladania informacii, penazi je malo, a ja ich pravdepodobne takto vyhadzujem do gagora ING ) Som rada, ze si zalozila tuto diskusiu, hadam sa ozve niekto s nejakou dobrou radou.