icon

Má otec nárok na daňový bonus, ak žije oddelene?

2. apr 2024

Má nárok na daňový bonus otec ak s nami nežije,nestará sa Ale na deti platí výživné ?

doriiis
2. apr 2024

Nie

autor
2. apr 2024

@doriiis lebo si ho veselo poberá

lienka.7
2. apr 2024

A čo ti bráni ho nahlásiť na FS?

juja_01
Autor odpoveď zmazal
autor
2. apr 2024

@lienka.7 nevedela som že poberá,dneska som sa dozvedela a on mi tvrdí že poberať môže

luliu
2. apr 2024

Nemôže a keď ho nahlásis, bude musieť všetko vratit

huxy
2. apr 2024

@luliu presne tak. Ja som to riešila pár rokov dozadu.

lienka.7
2. apr 2024

Milá autorka, nie, nemoze poberat danovy bonus, pokial s deťmi nežije v spoločnej domácnosti.
Jediná výnimka je, pokial mate súdom stanovenú SS, tak vtedy môže pol roka poberat. Inak NIE.
Cize ešte raz, keď ho pobera, treba ho nahlásiť a bude ho vracať. FS už si s nim poriadok spraví. Teda ak máš na to "gule" to spraviť. Inak touto byt teda chlap "charakter" ti poviem👌
Btw, prezradis vysku výživného?

subartic
2. apr 2024

@lienka.7 ani keď majú striedavku , ani vtedy nemôže pol roka len tak , musí sa s matkou
dohodnúť. Prednosť má vždy matka.

pininka1
2. apr 2024

Kolegyňa majú striedavku a muž poberá.

matullienka
2. apr 2024

@pininka1 ale to je na dohode, prípadne sa vedia dohodnúť, že bude poberať ten komu bude vychádzať lepšie a tomu druhému peniaze dá. Pokiaľ sú ľudia normálni a nerobia si prieky pri rozchode vždy z toho vedia vyťažiť

ekira1
2. apr 2024

A ty ho prečo neberieš? FS by si zistila, že je duplikovaný.

huxy
2. apr 2024

@ekira1 možno nemá nárok? Teda, nepracuje?

autor
3. apr 2024

@huxy áno nemám nárok.

autor
3. apr 2024

@lienka.7
150€ na každého

lienka.7
4. apr 2024

Autorka, aha cize 150€ ti ma platit vyzivne a 140€ dostane bonus od statu? No gooooood deal 👌👌👌 cize ho decko stojí "az" 10€??? Neviem na co čakáš, ze ho nenahlasis🤦‍♀️
Osobne milujem takýchto chrapunov co sa ešte aj na decku prizivuju👌👎👎👎

vikiki29
4. apr 2024

Nooo, pekne si to zariadil. Dostane 140 a zaplatí 150 a má “postarané”. Paráda… Neznášam takých idiotov. Už by som bola na FS, nech pekne všetko vráti, debil.

autor
6. apr 2024

@lienka.7 však som sa to až vtedy dozvedela tak akože kedy som ho mala nahlásiť? Na nič nečakám,už som ho nahlásila

samantaolah30
25. okt 2025

Ahoj aj ja som zistila že otec deti poberá naďalej bonusi na deti a pritom nežije snami v domácnosti