icon

Má návšteva herní vplyv na schválenie hypotéky?

emchuana
15. mar 2024

Prosim myslite že na schválenie hypotéky má vplyv návšteva herne? Keďže si pýtajú OP? Manžel sa tam zakotulal párkrát.

Strana
z2
jaroslav81
15. mar 2024

Nie, nevedie sa o tom žiaden záznam pre boha, iba kontrolujú exekúcie...

krasneleto
15. mar 2024

@emchuana nie. preco by mal? na hypoteku vplyva jedine prijem, vyzivovacia povinnost , nejake minimum na kazdeho clena rodiny co sa odrata, ine splatky atd. To , kolko kto kde minie nema na to vplyv. OP v herni pytaju kvoli tomu, ze su ludia v zavislostiach, ktorym je vstup do herne zakazany

nika523
15. mar 2024

@jaroslav81 to ako si nato prišla že kontrolujú exekúcie? Ženy pre boha nepíšte tu bludy, keď neviete tak radšej nepíšte nič

maranco
15. mar 2024

@jaroslav81 kontroluje sa či je zapísaný v
Register vylúčených osôb (RVO) je informačným systémom verejnej správy, v ktorom sa evidujú všetky fyzické osoby vylúčené z účasti na hazardných hrách.

tiezjedna
15. mar 2024

@nika523 @jaroslav81 to asi myslel tak, že banka kontroluje exekúcie

nika523
15. mar 2024

@tiezjedna aha môže byť
@jaroslav81 tak sa ospravedlňujem nepochopila som

suzitok
15. mar 2024

Ak z účtu platí stávkovanie napríklad, tak to môže znížiť jeho bonitu...toto som napríklad nevedela ani ja, tu sa to písalo nedávno v nejakom príspevku, že bol vyhodnotený ako nedôveryhodný a rizikový klient /ale radšej nech sa vyjadri niekto kto pracuje v banke, alebo ma skúsenosť /

butterflyeffect
15. mar 2024

@suzitok Mozem potvrdit-pracujem v banke, bezne sme sa stretli so zamietnutim kvoli stavkovaniu… prosto ked na ucte boli Tipsport a Fortuna tak sme uz vedeli ze moze byt problem so schvalenim… co sa tyka herne-zavisi ci platil kartou alebo to platil v hotovosti, ak v hotovosti tak banka na to nema ako prist

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
emchuana
autor
15. mar 2024

@butterflyeffect keď si vyberal peniaze priamo v herni asi môže byt problém 🙄

martina7578
15. mar 2024

@emchuana Áno. Znižuje to bonitu. Môžu mu dať horší úrok alebo aj neschváliť hypotéku. Nie kvôli tomu, že predkladá občiansky preukaz ale kvôli tomu, že používa v kasíne platobnú kasu. Odporúčam nechodiť s kreditkou do kasína a ak už má nutkanie holdovať hazardným hrám, nech si peniaze vyberie radšej z bankomatu a hrá za hotovosť.

1fifinka1
16. mar 2024

Otázka znie, ci v tomto prípade je rozumné brat úver. Ja by som povedala, že je to dokonca až veľmi nerozumné. A vaše manželstvo ma veľký problém.

nika523
16. mar 2024

Ja som ani nevedela že v herni sa dajú vyberať peniaze, to akože v herni je bankomat či ako?

emchuana
autor
16. mar 2024

@nika523 ani ja som to nevedela, funguje to na princípe akoby si išla platiť v obchode …stiahne ti € a krupierka tu dá hotovosť 😂

krasneleto
18. mar 2024

nemusi predsa ale ziadat o hypoteku vo svojej banke.. a tym padom mu nikto nelezie do uctu... nechapem osobne ani akym pravom niekto nazera do platieb cloveka... to je hadam kazdeho sukromna vec, pokial splaca to, co ma a nie je nikde dlzny, co robi zo zvyskom zarobenych penazi...

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
krasneleto
19. mar 2024

@vykrik1111 banka má právo vedieť či podľa platu a povinných platieb je klient bonitny Pardon ale to ja už považujem za vrchol aby sa niekto sparal v mojom účte ,že na čo minam. To mi nedajú uver lebo si kúpim 200€ kabelku každý mesiac ano ?

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
nika523
20. mar 2024

@krasneleto gambleri sú špeciálna kategória, sú schopní prehrať celé majetky, tiež by som gamblerovi nepožičala

butterflyeffect
20. mar 2024

@krasneleto kabelku je kabelka, nakupy nikdy banka neriesi, ale stavkovanie a herne je rizikove spravanie klienta z pohladu banky vzhladom na mozne gemblerstvo… gambleri neuvazuju tak ako bezny clovek, myslia ze pozicaju 20 tisic a otocia to na stavkach a spaltia uver a este mi ostane, realita je taka ze nakoniec nemaju paniaze ani na spaltku a banka ma problem vymoct svoje peniaze naspat-banka si vybera komu pozicia… vzdy som to aj klientovi vysvetlovala, ze predstav si ak by ty si mala niekomu pozicat aky by bol tvoj pohlad na vec…

luccija
20. mar 2024

@butterflyeffect chápem ako to myslíš, ale aj nákupná maniačky môže byť závislá a nakupovať za tisíce.Ale áno, neminie peniaze za deň ako môže gambler

suzitok
20. mar 2024

@krasneleto mňa napríklad zarazilo, keď sa tu objavil príspevok, že niektorým ženám volali z banky, aké to majú na účte pohyby...predávali totiž veci na bazáre, použité oblečenie a proste mali tých platieb viac..neviem o aké sumy sa jednalo, ale tiež mi to pripadalo divné, že banka toto rieši a skúma pôvod peňazí

gab1sol
20. mar 2024

@suzitok banka má povinnosť skúmať pôvod peňazí zo zákona. Nie je to o tom, že banka lustruje účty klientov, ale systém to vyhodnotí ako podozrivé transakcie. Ak sú oprávnené a poriadne oddôvodnené, nie je to problém. Problém je, ak dochádza k praniu špinavých peňazí. A áno, gamblerstvo môže byť pri úverovom obchode problém - znižuje bonitu klienta a dokonca môže byť aj dôvodom zamietnutia. Banka to však nemusí zistiť, ale ak to už zistí, rieši to.

butterflyeffect
20. mar 2024

@luccija no raz mi prislo od schvalovatela vyjadrenie k ziadosti klienta o uver-ze zamieta, lebo ze pravidelne mina viac ako zarobi- ale to su iba vynimocne pripady, banka pozera na vela veci-bonita, pravidelnost platieb, nasporene prostriedky v banke cize ako jediny dovod na zamietnutie to nebol…

butterflyeffect
20. mar 2024

@suzitok ano banka je povinna skumat povod penazi je povinna zo zakonna a ked klienta poziadaju a nezdokladuje su opravneny ukoncit obchodny vztah-teda ucet. Klienti si neuvedomuju ze banka rozhoduje komu ucet a uver da a komu nie, myslia si ze raz ked maju v banke ucet tak ma banka povinnosti voci klientovi ale prave naopak

krasneleto
22. mar 2024

@vykrik1111 to bolo akoze k comu ?

krasneleto
22. mar 2024

@butterflyeffect
@nika523 ja ale neobhajujej gamblerov... a ani nehovorim, ze to co tvrdite nema logiku. pani ale pisala, ze par krat bol.. a na to bola moja reakcia, ze notoricky gambler a clovek, ktory bol par krat v herni nie je to iste. a ano , mna zaraza preskumavanie mojho uctu, na co a kolko ide z mojich penazi. ved takisto banka mi neda vyssi uver, len kvoli tomu, ze mi tam mesacne pristava nemala suma, pokial je to prijem, ktory neviem zdovodnit nie? vychadza z platu, inych splatok, zivotneho minima, deti atd... a ci mi realne na pozadovanu splatku po odratani vsetkeho ostane... rizikove spravanie su aj chore nakupy... to by potom nikto nemohol nic za svoje peniaze mimo povinnych a beznych splatok si kupit co sa mu zachce?

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
krasneleto
22. mar 2024

@vykrik1111 mňa ?

taga
22. mar 2024

@krasneleto zena ved ale rozmyslaj
Tak asi keby si isla niekomu pozicat 100tis a on ti povie 'aaaale, parkrat som sa zatulal do kasina', tak ty by si sa usmiala, povedala 'oooo to nic, parkrat to nic nie je' a obratom by si mu dala prachy hej?
Ani nahodou by ti nenapadlo opytat sa, kolkokrat je to tych parkrat, kolko tam minul a ako casto tam chodi a mieni dalej chodit?
Tak potom bravo, toto je iny level naivity

Strana
z2