Má návšteva herní vplyv na schválenie hypotéky?
Prosim myslite že na schválenie hypotéky má vplyv návšteva herne? Keďže si pýtajú OP? Manžel sa tam zakotulal párkrát.
@emchuana nie. preco by mal? na hypoteku vplyva jedine prijem, vyzivovacia povinnost , nejake minimum na kazdeho clena rodiny co sa odrata, ine splatky atd. To , kolko kto kde minie nema na to vplyv. OP v herni pytaju kvoli tomu, ze su ludia v zavislostiach, ktorym je vstup do herne zakazany
@jaroslav81 to ako si nato prišla že kontrolujú exekúcie? Ženy pre boha nepíšte tu bludy, keď neviete tak radšej nepíšte nič
@jaroslav81 kontroluje sa či je zapísaný v
Register vylúčených osôb (RVO) je informačným systémom verejnej správy, v ktorom sa evidujú všetky fyzické osoby vylúčené z účasti na hazardných hrách.
@nika523 @jaroslav81 to asi myslel tak, že banka kontroluje exekúcie
@tiezjedna aha môže byť
@jaroslav81 tak sa ospravedlňujem nepochopila som
Ak z účtu platí stávkovanie napríklad, tak to môže znížiť jeho bonitu...toto som napríklad nevedela ani ja, tu sa to písalo nedávno v nejakom príspevku, že bol vyhodnotený ako nedôveryhodný a rizikový klient /ale radšej nech sa vyjadri niekto kto pracuje v banke, alebo ma skúsenosť /
@suzitok Mozem potvrdit-pracujem v banke, bezne sme sa stretli so zamietnutim kvoli stavkovaniu… prosto ked na ucte boli Tipsport a Fortuna tak sme uz vedeli ze moze byt problem so schvalenim… co sa tyka herne-zavisi ci platil kartou alebo to platil v hotovosti, ak v hotovosti tak banka na to nema ako prist
@butterflyeffect keď si vyberal peniaze priamo v herni asi môže byt problém 🙄
@emchuana Áno. Znižuje to bonitu. Môžu mu dať horší úrok alebo aj neschváliť hypotéku. Nie kvôli tomu, že predkladá občiansky preukaz ale kvôli tomu, že používa v kasíne platobnú kasu. Odporúčam nechodiť s kreditkou do kasína a ak už má nutkanie holdovať hazardným hrám, nech si peniaze vyberie radšej z bankomatu a hrá za hotovosť.
Otázka znie, ci v tomto prípade je rozumné brat úver. Ja by som povedala, že je to dokonca až veľmi nerozumné. A vaše manželstvo ma veľký problém.
Ja som ani nevedela že v herni sa dajú vyberať peniaze, to akože v herni je bankomat či ako?
nemusi predsa ale ziadat o hypoteku vo svojej banke.. a tym padom mu nikto nelezie do uctu... nechapem osobne ani akym pravom niekto nazera do platieb cloveka... to je hadam kazdeho sukromna vec, pokial splaca to, co ma a nie je nikde dlzny, co robi zo zvyskom zarobenych penazi...
@vykrik1111 banka má právo vedieť či podľa platu a povinných platieb je klient bonitny Pardon ale to ja už považujem za vrchol aby sa niekto sparal v mojom účte ,že na čo minam. To mi nedajú uver lebo si kúpim 200€ kabelku každý mesiac ano ?
@krasneleto gambleri sú špeciálna kategória, sú schopní prehrať celé majetky, tiež by som gamblerovi nepožičala
@krasneleto kabelku je kabelka, nakupy nikdy banka neriesi, ale stavkovanie a herne je rizikove spravanie klienta z pohladu banky vzhladom na mozne gemblerstvo… gambleri neuvazuju tak ako bezny clovek, myslia ze pozicaju 20 tisic a otocia to na stavkach a spaltia uver a este mi ostane, realita je taka ze nakoniec nemaju paniaze ani na spaltku a banka ma problem vymoct svoje peniaze naspat-banka si vybera komu pozicia… vzdy som to aj klientovi vysvetlovala, ze predstav si ak by ty si mala niekomu pozicat aky by bol tvoj pohlad na vec…
@butterflyeffect chápem ako to myslíš, ale aj nákupná maniačky môže byť závislá a nakupovať za tisíce.Ale áno, neminie peniaze za deň ako môže gambler
@krasneleto mňa napríklad zarazilo, keď sa tu objavil príspevok, že niektorým ženám volali z banky, aké to majú na účte pohyby...predávali totiž veci na bazáre, použité oblečenie a proste mali tých platieb viac..neviem o aké sumy sa jednalo, ale tiež mi to pripadalo divné, že banka toto rieši a skúma pôvod peňazí
@suzitok banka má povinnosť skúmať pôvod peňazí zo zákona. Nie je to o tom, že banka lustruje účty klientov, ale systém to vyhodnotí ako podozrivé transakcie. Ak sú oprávnené a poriadne oddôvodnené, nie je to problém. Problém je, ak dochádza k praniu špinavých peňazí. A áno, gamblerstvo môže byť pri úverovom obchode problém - znižuje bonitu klienta a dokonca môže byť aj dôvodom zamietnutia. Banka to však nemusí zistiť, ale ak to už zistí, rieši to.
@luccija no raz mi prislo od schvalovatela vyjadrenie k ziadosti klienta o uver-ze zamieta, lebo ze pravidelne mina viac ako zarobi- ale to su iba vynimocne pripady, banka pozera na vela veci-bonita, pravidelnost platieb, nasporene prostriedky v banke cize ako jediny dovod na zamietnutie to nebol…
@suzitok ano banka je povinna skumat povod penazi je povinna zo zakonna a ked klienta poziadaju a nezdokladuje su opravneny ukoncit obchodny vztah-teda ucet. Klienti si neuvedomuju ze banka rozhoduje komu ucet a uver da a komu nie, myslia si ze raz ked maju v banke ucet tak ma banka povinnosti voci klientovi ale prave naopak
@vykrik1111 to bolo akoze k comu ?
@butterflyeffect
@nika523 ja ale neobhajujej gamblerov... a ani nehovorim, ze to co tvrdite nema logiku. pani ale pisala, ze par krat bol.. a na to bola moja reakcia, ze notoricky gambler a clovek, ktory bol par krat v herni nie je to iste. a ano , mna zaraza preskumavanie mojho uctu, na co a kolko ide z mojich penazi. ved takisto banka mi neda vyssi uver, len kvoli tomu, ze mi tam mesacne pristava nemala suma, pokial je to prijem, ktory neviem zdovodnit nie? vychadza z platu, inych splatok, zivotneho minima, deti atd... a ci mi realne na pozadovanu splatku po odratani vsetkeho ostane... rizikove spravanie su aj chore nakupy... to by potom nikto nemohol nic za svoje peniaze mimo povinnych a beznych splatok si kupit co sa mu zachce?
@vykrik1111 mňa ?
@krasneleto zena ved ale rozmyslaj
Tak asi keby si isla niekomu pozicat 100tis a on ti povie 'aaaale, parkrat som sa zatulal do kasina', tak ty by si sa usmiala, povedala 'oooo to nic, parkrat to nic nie je' a obratom by si mu dala prachy hej?
Ani nahodou by ti nenapadlo opytat sa, kolkokrat je to tych parkrat, kolko tam minul a ako casto tam chodi a mieni dalej chodit?
Tak potom bravo, toto je iny level naivity

Nie, nevedie sa o tom žiaden záznam pre boha, iba kontrolujú exekúcie...