Má zmysel prechod z VŠZP do Dôvery?
Ahojte
ma zmysel prejst z VSZP do Dôvery? 46-ročná zena a tri deti - športovci
Nie
Nie, dovers nepreplaca hospitalizacie
@really8 mne praveze povedali ze u nas v meste je PENTA - co patri pod doveru. Vraj aj pri vaznejsich chorobach - BORy- Dôvera
Nie
ja som chcela sa tam prihlásiť keď som prišla zo zahraničia a také papierovačky si vymýšľali že som sa prihlásila do všzp radšej a bez problémov
Povedia ti vsetko co chces pocut
@earlgrey dlllho predlho maju s tym problem. Ked prides do nemocnice kazdy lekar sa pozrie kde si poistena a podla toho ta budu liecit. Nemocnice sa s nimi stale dotahuju.
@really8 No neviem...lebo ja som v dôvere dlho a aj moja mama a minulý rok bola hospitalizovaná...10 dní...a dôvera za ňu zaplatila skoro 3000 eur...mám to napísané v tej ich appke, že koľko stála hospitalizácia...žiaden problém nebol...dokonca sestrička (známa) povedala mame (mama už chcela ísť domov), že ešte si ju tam trocha nechajú, lebo dôvera platí pekné peniaze 🤷♀️
Poistenci Dôvery majú nárok na zdravotnú starostlivosť v Nemocnici Bory bezplatne a bez podmienok, vrátane bezplatnej dopravy do nemocnice a späť domov, toto som sa dočítala
ja som chcela sa tam prihlásiť keď som prišla zo zahraničia a také papierovačky si vymýšľali že som sa prihlásila do všzp radšej a bez problémov
@tina1549 ja som sa vrátila zo zahraničia a išla do dôvery, aké papierovačky ti trebalo? lebo mne trebalo len potvrdenie od zamestnávateľa, že mám ukončený pracovný pomer a tým pádom aj ukončené zdravotné poistenie v cudzej krajine...žiadne papierovačky, nič 🤷♀️
a koľkokrát budeš potrebovať ísť práve do Borov a cestovať tou ich prepravou?
a koľkokrát budeš potrebovať ísť práve do Borov a cestovať tou ich prepravou?
@ibrunova dufam, ze ani raz. ja len porovnávam, ci to má zmysel. Známy v rodine dostal onkologicku chorobu a je v dôvere a lieči sa na boroch. Nic neplati a vraj lepsie ako keby bol vo vszp
@really8 No neviem...lebo ja som v dôvere dlho a aj moja mama a minulý rok bola hospitalizovaná...10 dní...a dôvera za ňu zaplatila skoro 3000 eur...mám to napísané v tej ich appke, že koľko stála hospitalizácia...žiaden problém nebol...dokonca sestrička (známa) povedala mame (mama už chcela ísť domov), že ešte si ju tam trocha nechajú, lebo dôvera platí pekné peniaze 🤷♀️
@earlgrey to mate stastie. Ale teda takto. Asi som pouzila silne slova. Ospravedlnujem sa. Nie ze nepreplacaju ale maju s tym problem. Nemocnice nebavi sa s nimi dotahovat na kazdom zakroku a to ma dopad na starostlivost o pacienta.
@earlgrey to mate stastie. Ale teda takto. Asi som pouzila silne slova. Ospravedlnujem sa. Nie ze nepreplacaju ale maju s tym problem. Nemocnice nebavi sa s nimi dotahovat na kazdom zakroku a to ma dopad na starostlivost o pacienta.
@really8 Ale tak väčšina nemocníc je aj tak Penta Hospitals nie? teda ja neviem, naša áno...alebo teda aspoň v každom meste jedna je...tu skôr s dôverou je problém ten, že nechce preplácať úkony súkromným klinikám a lekárom...moja obvodná mi sama vravela, nech prejdem do Unionu alebo Všeobecnej...lebo že ona nemá od Dôvery preplácané isté úkony, že nám ich nespraví, ale pošle nás do nemocnice na vyšetrenia...ale že kebyže máme inú poisťovňu ako Dôveru, tak tie úkony vie spraviť aj ona 🤷♀️ takže ano...Dôvera s vyplácaním a preplácaním problém má....ale čo sa týka hospitalizácie v nemocnici, tak som sa s problémom ešte nestretla...
@really8 Ale tak väčšina nemocníc je aj tak Penta Hospitals nie? teda ja neviem, naša áno...alebo teda aspoň v každom meste jedna je...tu skôr s dôverou je problém ten, že nechce preplácať úkony súkromným klinikám a lekárom...moja obvodná mi sama vravela, nech prejdem do Unionu alebo Všeobecnej...lebo že ona nemá od Dôvery preplácané isté úkony, že nám ich nespraví, ale pošle nás do nemocnice na vyšetrenia...ale že kebyže máme inú poisťovňu ako Dôveru, tak tie úkony vie spraviť aj ona 🤷♀️ takže ano...Dôvera s vyplácaním a preplácaním problém má....ale čo sa týka hospitalizácie v nemocnici, tak som sa s problémom ešte nestretla...
@earlgrey ja áno, ale už dávnejšie, už to možno tak nie je, ale raz som bola hospitalizovaná 24 hodín a baby, čo boli so mnou z Dôvery, tak nemali stravu.
Alebo v kúpeľoch ja zo VšZP som mala 63 procedúr a baby z Dôvery len 50.
@tina1549 ja som sa vrátila zo zahraničia a išla do dôvery, aké papierovačky ti trebalo? lebo mne trebalo len potvrdenie od zamestnávateľa, že mám ukončený pracovný pomer a tým pádom aj ukončené zdravotné poistenie v cudzej krajine...žiadne papierovačky, nič 🤷♀️
@earlgrey no ja som mala ukončenie pracovného pomeru, ale chceli nejaký formulár už si nepamätám označenie a že sa mám prísť poistiť až keď si ho vybavím. Vo všzp ma prihlásili a tie formuláre si vybavili sami a trvalo to pár mesiacov.... čiže vďaka dôvere by som si musela poistenie pár mesiacov platiť sama
@earlgrey ja áno, ale už dávnejšie, už to možno tak nie je, ale raz som bola hospitalizovaná 24 hodín a baby, čo boli so mnou z Dôvery, tak nemali stravu.
Alebo v kúpeľoch ja zo VšZP som mala 63 procedúr a baby z Dôvery len 50.
@ibrunova Zaujímavé...ako som písala, zatiaľ s hospitalizáciou zlé skúsenosti nemám...s inými úkonmi áno
@earlgrey no ja som mala ukončenie pracovného pomeru, ale chceli nejaký formulár už si nepamätám označenie a že sa mám prísť poistiť až keď si ho vybavím. Vo všzp ma prihlásili a tie formuláre si vybavili sami a trvalo to pár mesiacov.... čiže vďaka dôvere by som si musela poistenie pár mesiacov platiť sama
@tina1549 no tak neviem, možno už zmenili nejaké podmienky, kto vie 🤷♀️ akože nezastávam sa dôvery, len ma zaujímalo, čo vyžadovali
Určite nie, všzp prepláca najviac onko a iných špeciálnych liekov....
Dovera je pistovna Penty a plati primarne lekarom a nemocniciam Penty. Pri hospitalizaciach v statnych zariadeniach a specializovanych onko ustavoch moze byt problem, lebo prioritou su vzdy Penta zariadenia. Rovnako aj s preplacanim liekov.
Určite nie, dôvera nepreplaca rôzne zákroky... Oni len povrchne ponúkajú balíčky a podobne veci ako poisťovňa keď je človek zdravý tak je ôk ale akonáhle prúdu choroby a hlavne ťažšie, operácie a pod tak nepreplacaju úkony..
My sme presli z dovery do unionu,hlavne bol problem u maleho-trebalo nam testy na alergiu,horko tazko nam preplatili len 10 alergenov,viac odmietli.rovnako aj neurologicka,kt.navstevujem vravela,ze take dotahovacky ako mala s doverou nezazila,kym som bola v dovere,chodila som ako samoplatca k nej.a suseda je lekarnicka,tiez maju vyhrady k nim🤷♀️
Podla mňa sa to už neoplati, Dôvera sa za posledné roky zhoršila.
aj VšZP prepláca všetky úkony v Boroch
Nemocnica v Bojniciach vypovedala zmluvu s poisťovňou Dôvera. Rozhodnutie pramení z nedostatočných platieb.
https://www.aktuality.sk/clanok/hMOl0ue/nemocni...
Ahoj určite áno my sme celá rodina komplet a nemali sme z ničím žiaden problém či už zákrokov,liekov a vyšetrení práveže môj otec je 100% invalid a pokiaľ bol vo všeobecnej vždy čakal na schválenie liečby stále sa tam meškalo naťahovalo sa to odkedy je v dôvere nemá problém...
Prašť, či uhoď. 😁 Alebo aj z dažďa pod odkvap. Zázrak nie je ani jedna.

Nie, dovers nepreplaca hospitalizacie