Majiteľ bytu chce peniaze za nájomné na ruku
Pristúpiť na to či nie ? Nehovoril nič tom že by mi dal aspoň nejaký doklad
Tak chce na ruku preto, ze je to asi na čierno. Vsak sa pytaj na dovod. A ty chceš doklad na co? Myslím teraz fa alebo pokl.doklad.? Normalne si napis na papier ze dňa toho a toho prebral od teba sumu tu a tu. Bodka.
Ak nesuhlasis, hľadaj iny nájom. Jednoduché
@lienka.7 No na to že čo keď za mesiac príde a povie že nemám zaplatený nájom.
@lienka.7 nie pokl doklad ale proste niečo len aby som mala v ruke že to mám zaplatene
Čítala si co som ti napísala? Napis si na papier ze mu odovzdavas peniaze a daj si to podpísať.
Ak odmietne, hľadaj iny podnájom.
Roky takto fungujeme uz vo viacerých najmoch sme.boli a nikdy stým nebol problém obcas som na účet poslala ale vacsinou na ruku ..ak je seriózny majiteľ nemal by byť problém ...
Ak je to na čierno , nemal by klamať, že nájomné ste nezaplatili, keďže Vy to môžte začať riešiť a on bude mať problém, že neplatí daň. Veď normálne si zapisujte niekam do zošita dátum a podpis dve osoby
Aj ked to podpise...to je v dnesnej dobe velmi neiste.
To sa moze robit s niekym,koho dobre poznas,ale s cudzim nie.
Poukazuj mu to na konto.
Tak si vyrob aspoň potvrdenie, a nech ti podpíše prevzatie. Jasné, že je to černota, keď to nejde na účet.
my prenajímame a nájomcovia nechcú platiť na účet, že radšej v hotovosti, na každú platbu im robíme písomné potvrdenie
Ja som takto platila najom na ruku.ale v papiernictve som si kupila potvrdenky a kazdy mesiac mi to majitelka podpisala ze prevzala sumu. A bola som kryta.majitel s tym nemal problem.skus takto
Podľa mňa ak ti dá potvrdenie, že peniaze prevzal, tak by som v tom žiadny problém nevidela. Hlavné je mať totiž nejaký papier v prípade potreby, ak by si náhodou nevedel spomenúť, či ste už zaplatili
Nech napíše do nájomnej zmluvy, že chce peniaze na ruku. Aj my to tak mname
Chod do papiernictva a kup si prijmove a vydavkove pokladnicne doklady a pekne si to nechaj podpisovat majitelom kazdy mesiac ked pride po peniaze. Nech mas dokaz, ze si zaplatila a on ze dostal.
Akurat ma to teraz napadlo s tymi listkami. Ved to stoji len pad drobnych a podla mna je to najjednoduchsie riesenie tejto situacie
Ja by som si pytala doklad ze si mu tie prniaze dala. Napisat si mozrs aj sama papier, ze dna toho a toho prevzal peniaze v hotovosti. A nech to mas uvedene aj v najomneu zmluve
Príjmový a výdavkovy. Aj my to tak robíme keď nechcú na účet.
Posli mu ich šekom na adresu...
Ahoj....kamarát má takto budovu,kde ma asi 10bytov, nájomníci platia v hotovosti, a vždy im dá doklad s ich menom, sumou a QRkodom. Majú aj normálne nájomné zmluvy.

Určite nie. Keď nechce na účet, tak aspoň sekom
Máš dôkaz že si zaplatila a ušetríš si kopec problémov