icon

Majiteľ bytu chce peniaze za nájomné na ruku

1. feb 2022

Pristúpiť na to či nie ? Nehovoril nič tom že by mi dal aspoň nejaký doklad

pribinak
1. feb 2022

Určite nie. Keď nechce na účet, tak aspoň sekom
Máš dôkaz že si zaplatila a ušetríš si kopec problémov

lienka.7
1. feb 2022

Tak chce na ruku preto, ze je to asi na čierno. Vsak sa pytaj na dovod. A ty chceš doklad na co? Myslím teraz fa alebo pokl.doklad.? Normalne si napis na papier ze dňa toho a toho prebral od teba sumu tu a tu. Bodka.
Ak nesuhlasis, hľadaj iny nájom. Jednoduché

autor
1. feb 2022

@lienka.7 No na to že čo keď za mesiac príde a povie že nemám zaplatený nájom.

autor
1. feb 2022

@lienka.7 nie pokl doklad ale proste niečo len aby som mala v ruke že to mám zaplatene

lienka.7
1. feb 2022

Čítala si co som ti napísala? Napis si na papier ze mu odovzdavas peniaze a daj si to podpísať.
Ak odmietne, hľadaj iny podnájom.

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
certica22
1. feb 2022

Roky takto fungujeme uz vo viacerých najmoch sme.boli a nikdy stým nebol problém obcas som na účet poslala ale vacsinou na ruku ..ak je seriózny majiteľ nemal by byť problém ...

nely1704
1. feb 2022

Ak je to na čierno , nemal by klamať, že nájomné ste nezaplatili, keďže Vy to môžte začať riešiť a on bude mať problém, že neplatí daň. Veď normálne si zapisujte niekam do zošita dátum a podpis dve osoby

osky
1. feb 2022

Aj ked to podpise...to je v dnesnej dobe velmi neiste.
To sa moze robit s niekym,koho dobre poznas,ale s cudzim nie.
Poukazuj mu to na konto.

ibrunova
1. feb 2022

Tak si vyrob aspoň potvrdenie, a nech ti podpíše prevzatie. Jasné, že je to černota, keď to nejde na účet.

lucka_ke
1. feb 2022

my prenajímame a nájomcovia nechcú platiť na účet, že radšej v hotovosti, na každú platbu im robíme písomné potvrdenie

moni106
1. feb 2022

Ja som takto platila najom na ruku.ale v papiernictve som si kupila potvrdenky a kazdy mesiac mi to majitelka podpisala ze prevzala sumu. A bola som kryta.majitel s tym nemal problem.skus takto

joja101
1. feb 2022

Podľa mňa ak ti dá potvrdenie, že peniaze prevzal, tak by som v tom žiadny problém nevidela. Hlavné je mať totiž nejaký papier v prípade potreby, ak by si náhodou nevedel spomenúť, či ste už zaplatili

snezienkaaa82
1. feb 2022

Nech napíše do nájomnej zmluvy, že chce peniaze na ruku. Aj my to tak mname

ndrag
1. feb 2022

Chod do papiernictva a kup si prijmove a vydavkove pokladnicne doklady a pekne si to nechaj podpisovat majitelom kazdy mesiac ked pride po peniaze. Nech mas dokaz, ze si zaplatila a on ze dostal.

simonkaa27
1. feb 2022

Akurat ma to teraz napadlo s tymi listkami. Ved to stoji len pad drobnych a podla mna je to najjednoduchsie riesenie tejto situacie

sense
1. feb 2022

Ja by som si pytala doklad ze si mu tie prniaze dala. Napisat si mozrs aj sama papier, ze dna toho a toho prevzal peniaze v hotovosti. A nech to mas uvedene aj v najomneu zmluve

macilaci
1. feb 2022

Príjmový a výdavkovy. Aj my to tak robíme keď nechcú na účet.

macekovam
1. feb 2022

Posli mu ich šekom na adresu...

mirkasmile
1. feb 2022

Ahoj....kamarát má takto budovu,kde ma asi 10bytov, nájomníci platia v hotovosti, a vždy im dá doklad s ich menom, sumou a QRkodom. Majú aj normálne nájomné zmluvy.

desore
1. feb 2022

@nely1704 Mozu riesit, ale budu aj oni rieseni. Podporovali nelegalny prijem majitela nehnutelnosti.
Bez oficialnej zmluvy mozu byt vyhodeni na hodinu, vystahovani na ulicu. Neexistuje doklad, ze maju nehnutelnost v prenajme.