Mali by ste strach z hypotéky?
Snúbenec chce kúpiť byt za 115000,kt predava jeho šéf. Nemáme absolútne nič našetrené a mame uvery.
Splátky úverov dokopy sú 249€
Mal stretnutie s finančným poradcom ktorý mu povedal že by bolo potrebné splatiť môj úver na auto cca 5600€ a snúbencov úverov v hodnote 8000€ ktorý bol bezúčelový by sa zdokladoval stavebnými bločkami.
Šéf sa mu ponúkol že nám pozícia tých 5600€ na splatenie úveru na auto. Zvýšil mu aj mzdu. Majú dobrý vzťah.
On zarobí mesačne 1300€ a ja 820€ ( plus si v soboty privyrabam v obchode kde ma vyplácajú hneď po smene za každú sobotu mám +44 €)
Keď sme to rátali po zaplatení hypo,energii,stravy,telefónov,sporenie a všetkých povinných poplatkov by nám zostalo 400€
Neviem či ísť do toho. Nemám z toho dobrý pocit keď to bude hentak prešpekulovane. Čo si o tom myslite?
refinancovať môžeš, ale nie hypotékou, keď nemáš našetrený ani cent
@mima1608 ja nikde nepíšem, že nie je lepšie platiť za svoje. Ale pozrime sa na to realisticky. Hypotéky sa dávajú v maximálnej výške 80 % z ceny nehnuteľnosti, ktorú ideš kupovať. Oni chcú kúpiť za 115 000 eur, tak musia mať našetrených 23 000 eur, aby im banka poskytla na danú nehnuteľnosť hypotéku. Nehovoriac o tom, že všetko ešte závisí od ich príjmu a výdavkov. je možné, že ešte viac budú musieť mať našetrených z vlastných zdrojov. Ja celý čas len o tomto píšem, že v dnešnej dobe, kto chce kupovať niečo vlastné, musí mať niekoľko desiatok 1000 eur našetrených, aby si to mohol dovoliť. A nie, že nemá ani cent a ide kupovať vlastné
@sasa1310 jediná možnosť je dofinancovanie buď spotrebákom alebo stavebným úverom z PSS (ktorý má výrazné nižšie úroky). No tu je ale otázka, koľko by ich potom vyšli splátky a či by to utiahli. My sme mali šťastie, že sme do úveru zrefinancovali aj starý spotrebák a lízing, takže sa nám v tomto smere aj uľavilo a platíme jedno. Čo u autorky asi nebude možné (jedine že by nejakým zázrakom znalec vysoko nadhodnotil byt, ale či až do takej výšky sa to bude dať v dnešnej dobe je otázne).
Brat si hypoteku,ked ma niekto uz uvery za 13 tisic, nasetrene 0 je povedala by som velka odvaha. Pretoze z takeho prijmu to jednoducho nevyjde. Nehnutelnost stoji 115 tisic, cize ak nema autorka nasetrenych tych minimalne 20 %, tak treba dofinancovat spotrebakom. Ja osobne by som si za takychto podmienok nebrala hypoteku a uz vobec nie s partnerom, za ktoreho nie som vydata. Lebo stat sa moze vselico a pri rozchode to uz taka sranda potom nebude. V ziadnom pripade by som nepristupila na to, aby sef splatil priatelovi uver. Nakolko sa moze stat, ze ich vztahy sa narusia a to bude fakt o hubu potom.
Jedna znama to teraz riesi, ze jej vyratali len hypoteku 900 EUR, takze musela prehodnotit to, ze aky byt si vlastne kupi a nakoniec nasla, sice uplne inde ako chcela, dost daleko od miesta kde pracuje, ale tak jej hypoteka vysla na 650 EUR aj so spotrebakom (nema tiez nic usetrene) a spolu s reziou bytu to vyjde na tych cca 850 EUR. Platovo ma ona okolo tych 1500 EUR cisteho.