Mám 1,5-ročnú dcérku. Na akú pomoc od štátu mám nárok?
Ahojte,potrebujem poradiť. Mám dcérku 1,5r. Dostávam na malinkú RP a prídavky lenže je to len tých 310€ do kopy keď všetko poplatim a kúpim malej neostane nám nič ... Viete mi poradiť či by mi dali hmotnú núdzu?? Ďakujem .. a nie niesom Rómka
Dieťa do jaslí. Ty a otec dieťaťa do práce, prípadne otec do lepšie platenej. Nemáš narok na nič, pracovať môžeš.
No...to sme sa ako narod dopracovali. Neustale tu citam otazky, kto nas bude zivit, mame dieta🤦♀️🤷♀️ no dvaja zdravi ludia, tak praca, ze ano?
@veronikaszabova to nie je len tak ako si ty predstavuješ vieš ?? Lebo keby ste ženy v dnešnej dobe boli neviem aké sväté bohyne tak sa slušne aj viete opýtať či môj priateľ pracuje nepracuje alebo čo je vo veci .. ale ne vy hneď začnete útočiť, urážať,smiať sa ... Šak jasné treba sa zasmiať ne ?? Ale nikto si nevie predstaviť čo sme si museli prežiť ... Tak najskôr si overte a potom začnite súdiť prosím vás ;) .. priateľ bol dlhú dobu na maródke .. do práce ide až vo februári a nám treba s niečoho žiť ... Nie je jednoduché dať dieťa do jasli pretože ani tie nie sú zadarmo ... Stoja okolo 340€ na mesiac ... A pokiaľ našetrené nemám tak malú do jasli nebudem dávať ... Takže toľko
@matka0087 z RP zaplatis jasle a plat ti zostane. Lepsie ako nic. Nemyslis??
A muz dostava PN, tak tiez nieco.
@ddaassuullaa toto bude jedna z tých: celý svet mi ukrivdil, robiť nebudem a dajte mi všetko na tácke. A keď nie,tak urážky.
Bože a toto vychováva dieťa 🤦♀️
@matka0087 nie, nedostanes nic viac. dieta si si robila s muzom, nie so statom, tak sa ma o dieta postarat chlap a nie stat. ak sa postarat nedokaze, mal zostat s malou na rodicaku on a do prace chod ty. byt doma 3 roky s dietatom je luxus, nie povinnost.
@matka0087 a keby si bola taká...😊
Tak napíšeš, -zijem s otcom dieťaťa, ktorý je dlhodobo PN, ja mám len materskú a prídavok. On nemá nárok na PN (keďže nespomínam jeho príjem, asi ho nemá...) ...
A za ďalšie, dosť neskoro si sa zobudila. Kým všetko vybavíš (keby si mala nárok, čo nemáš) tak aj tak ti to príde až v druhej polovici februára, keď vôbec. Lebo zvyčajne majú čas 30-60 dni na odpoveď...a to už otec dieťaťa môže pracovať a v marci má výplatu.
@matka0087 muž nastupuje do práce o cca 2týždne,to znamená,že už je zdravotne natoľko OK,aby sa postaral o dieťa. Už si mohla brigádovať v Tescu a mať peniaze.
@matka0087 vo februári predsa ide do práce.Tak kde máš problém?Vykryť 3 tyzdne do výplaty musí vedieť každý aspoň trochu finančne gramotny jedinec
@matka0087 Tu na prvej strane som sa ta slusne pytala: "@matka0087 tak potom mate este aj jeho prijem, nie? Ci nepracuje?" Tvoja odpoved na ozrejmenie situacie este stale neprisla.
@matka0087 tak ked zijete v spolocnej domacnosti s otcom, tak sa o vas ma postarat on. Zarobit tolko aby si sa mohla venovat malej a mali ste vsetko co potrebujete. Stat sa nema starat o dieta a RP je prispevok statu pre matku, kedze nema prijem, lebo sa stara o dieta. Postarat sa o dieta je povinnost rodicov a nie statu.
@kubkovamama
výplatu dostane až v marci predpokladám,
to nič nemení na fakte, že keďže sú oba dospelé jedince doma, tak sa mohli poriešiť aspoň brigády. Pred Vianocami upratovať, piecť atď.
@zuzu1986 60€ pride az vo februari, januar bude ste 30€
@katkine_terapie hej aj rodičovský od februára jej vyšší príde.oboje sa vypláca médiách pozadu
Ach jaj...
@mondolina veru,sekla som sa. Ale aj tak,pár týždňov nemať žiadnu rezervu....
@dusankomoj 😂dobre som sa zasmiala ... Poznáte ma?? Viete aký mám život ?? 😂... Ja s prácou problém nemám ale potrebujem byť čo najčastejšie s malou a nie do roboty chodiť jak mi druhý nakažu keďže o rodinu sa má starať hlavne chlap a nie žena aby aj pracovala,aj o domácnosť všetko sa starala ... Viac sa tu nebudem vyjadrovať ... Dovi dopo
Chúďa dieťa, čo má takúto mater 🤦
@matka0087 a čo teda robí otec dieťaťa ? Asi 💩 keď nemáte z čoho žiť. V takom prípade musí ísť robiť žena.
Alebo ďalšia otázka. Píšeš že dlhodobo, ako je možné že až teraz žiadaš pomoc, veď aj minulý mesiac si mala len 310€ na živobytie.
A otec dieťaťa nemá nárok na maródku? Ako sa potom o vás stará?
😅😅😅 tak toto bol prispevok roka..zabava graduje😃

Muž nezarába? Tak ho pošli do práce alebo nech je s dieťaťom on a do práce choď ty. A skludni hormón.