icon

Mám 1,5-ročnú dcérku. Na akú pomoc od štátu mám nárok?

matka0087
10. jan 2023

Ahojte,potrebujem poradiť. Mám dcérku 1,5r. Dostávam na malinkú RP a prídavky lenže je to len tých 310€ do kopy keď všetko poplatim a kúpim malej neostane nám nič ... Viete mi poradiť či by mi dali hmotnú núdzu?? Ďakujem .. a nie niesom Rómka

bessie12
10. jan 2023

@matka0087 tak ho kopni do zadku a to doslova, nech sa zobudi. Nedaj sa odradit a hlavne nepocuvaj ho. Si este mlada, tak si neznic zivot s tymto chmulom.

tiezjedna
10. jan 2023

@matka0087 ....hm, je to debil.

ropucha6
10. jan 2023

@matka0087 akoze on nerobi, tebe tvrdi, ze to nezvladnes (tipujem, ze sa mu nechce starat o malu), cize jeho riesenie je ake? Kopnut do riti takeho chlapa.

matka0087
autor
10. jan 2023

@ropucha6 no ja neviem ako si to predstavuje ale on v každej robote vydržal maximálne 2.mesiace ... Strieda ich ako ponožky lebo vždy sa mu niečo nepáči ... Ja som do tej roboty fakt išla aj keď som mala stres že to nezvládnem keďže nikdy som s ľuďmi nepracovala ... Ale dala som to podľa mňa až veľmi dobre a budem mať aspoň nejaké peniažky ... O všetko sa starám ja ... Kupujem stravu malej,oblečenie malej, plienočky ešte nám stravu ale stále som ja zlá ...

zmrzlinka2021
10. jan 2023

@matka0087 prepáč, ale nedávam vám dvom, tebe a priateľovi spoločnú svetlú budúcnosť. Čo na to tvoji rodičia? A jeho? Nevedia mu dohovoriť?

viestta
10. jan 2023

@elizabet173 toto je idealna zena podla nasho kamosa, Postara sa o domacnost, muza, dieta, do roboty sa nehrabe, ine ambicie ako domacnost, chlapa a deti nema...

casillas28
10. jan 2023

@matka0087 cize ty momentalne zivis aj jeho z rodicaku? Uff dievca zlate, toto je lenivec a prizivnik ako vysity..bud nech ide makat alebo sa na neho vykasli...je to krute ale kazdy milujuci chlap a otec sa ide pretrhnut aby svojmu dietatu doprial vsetko a nie ze robi toto 🙈

matka0087
autor
10. jan 2023

@zmrzlinka2021 ja rodičov už nemám ... Tatik mi zomrel dva roky do zadu a mamka je alkoholička ona sa ani nezaujíma o mňa ... Priateľ ma matku ale tej sme ukradnutý a on tatika už tiež nemá :/

matka0087
autor
10. jan 2023

@viestta v robote som bola ;) ... Pracovala som na trhoch aj za pokladňou ... Ale asi neviete o tom že priateľ žije s môjho rodičaku a na robotu on úplne serie ale mne bude rozprávať že ja nechodím do roboty že som lenivá ... Keby som bola taká lenivá tak by som nešla pred vianocami robiť,keby mi nezáležalo na dcérke tak by som sa nesnažila vôbec ... Ale snažím sa ... Životopisy posielam,obvolavam lenže všade kde poviem že mám dcérku tak už majú problém ma zobrať :/ ja lenivá niesom ... Starám sa o malú o domácnosť nákupy ešte aj prácu si snažím zohnať a on nerobí nič len leží na tej veľkej riti a za telefónom ...

viestta
10. jan 2023

@matka0087 ked zivis priatela z rodicaku, tak na co ti taky je? Teoriu o tom, ze chlap sa ma postarat o rodinu ovladas a napriek tomu ho cele mesiace krmis a odtrhas svojmu dietatu od ust aby sa panko mal dobre. To naozaj chces zivit darmozraca? Vykopni ho a staraj sa len o seba a dieta.
Dobreho c.h-uja si si vybrala za otca svojho dietata. Fakt ukazkovy kusok.

matka0087
autor
10. jan 2023

@maminkadeticiek prečítajte si prosím diskusiu ďalej čo som písala tam ;) určite to pochopíte a už sa opakujem ale ja niesom lenivá ísť do práce ... Keby som bola lenivá tak by som nešla pred vianocami zarobiť peniaze a malá by nemala ani Vianoce ... Ja živím priateľa s môjho RD!!! ... On je pol roka doma,na brigádu ísť odmieta ... Moje dieťatko nemáte prečo ľutovať pretože jej kúpim všetko čo jej vidím na očiach aj za posledné peniažky... Aj keby som nemala s prepáčením žrať mesiac tak radšej dám dcérke ako sama sebe ;) skúste trošku popremýšľať nad tým čo ste napísala ... Nehadam sa ani nič 🙂 reagujem kľudne a je to len môj názor a odpoveď ... 🙂 Prajem pekný večer ...

lucia147852
10. jan 2023

@matka0087 a načo ti je taký chlap? Keď nebudeš živit aj jeho, hneď sa ti bude ľahšie dýchať. Kopnúť do riti a neobzerat sa späť

zojazoja
10. jan 2023

@matka0087 prosím ta a čo tá drží pri ňom? Prečo si s ním?Prečo? Naozaj ho miluješ?

zmrzlinka2021
10. jan 2023

@matka0087 prosím ťa, kde bývate?

viestta
10. jan 2023

@matka0087 radsej sebe odtrhnes od ust a das to tomu darmozracovi? Zas z rodicaku ani malej nenakupis kto vie co, aj keby si ju celu minula len na nu, tak vela toho nebude. Ale ty este zoberies z penazi, ktore dostavas pre nu a pre seba a zivis darmozraca. To si uvedomujes?

matka0087
autor
10. jan 2023

@zojazoja ja neviem či pôjde :/ stále samé výhovorky a už ma to proste nebaví lebo psychicky to nezvladam 😭😭 snažím sa aj tak som vždy ja tá zlá ... 😓.. už nevládzem po psychickej stránke ... Ale môžem si zato sama že som si takého partnera vybrala...

bessie12
10. jan 2023

@matka0087 partnera mozes vzdy vymenit. Zaciatky budu tazke, ale radsej byt sama ako s takym clovekom ..

mondolina
Autor odpoveď zmazal
matka0087
autor
10. jan 2023

@viestta áno uvedomujem ...a čo mám robiť keď nemám kam ísť ?? ... Rodičov nemám,krstných tiež nie ... A nie je to také jednoduché kto by chcel matku s dieťaťom ... 😓 Prosím neberte ma teraz v zlom ja viem urobila som chybu že som ešte stále s ním ale zatiaľ na výber nemám ...

matka0087
autor
10. jan 2023

@zmrzlinka2021 napíšem súkromnú správu

viestta
10. jan 2023

@matka0087 vzdy mas kde ist. Hoc aj azylovy dom pre osamele matky na zaciatok

zojazoja
10. jan 2023

@matka0087 čiže ani to nie je pravda co si napísala v komentári na druhej strane, že do prace ide vo februári.. čiže ta práca existuje? Alebo nemá žiadnu ešte najdenu?

matka0087
autor
10. jan 2023

@zojazoja existuje ... Ale nemá ešte pracovnú zmluvu a vyšetrenia potrebné ktoré mu treba aby ho zobrali do práce takže toto rieši ale keď on raz povie tak a potom inak

mondolina
10. jan 2023

@matka0087
si šikovná baba, neboj zvládneš to.
fešak ma koľko rokov?

zojazoja
10. jan 2023

@matka0087 dobre..takže posunuli sme sa zase o krok ďalej. Práca je absolútne v podstate neistá. A bývate kde a ako? V prenájme alebo?

matka0087
autor
10. jan 2023

@zojazoja nechcem to sem písať :( prosím ak môžte poďte radšej súkromnú správu

matka0087
autor
10. jan 2023
zojazoja
10. jan 2023

@matka0087 nie, nechcem písať súkromné správy. Omluvam sa. Vysvwtlim: Ja ti proste stále neverím všetko. Velmi si klamala odzaciatku. Písala si verejný prispevok o pomoc, tak verejne by bolo vhodné uviesť všetko na pravú mieru. Nikto ta nepozná, fotku tu nemáš.

zmrzlinka2021
10. jan 2023

@matka0087 nemaj strach písať aj verejné, podľa bydliska ťa nikto neidentifikuje

matka0087
autor
10. jan 2023

@zojazoja keby som mala písať všetko do podrobna tak sedím za telefónom asi týždeň ... Mám svedkov ktorí vedia dosvečiť v akej situácii sme ... Tak isto nedávno nám začala pomáhať Spišská katolícka charita... Veľa ľudí mi pomohlo a od veľa ľudí si tú pomoc strašne vážim ... Ja nemám dôvod klamať a fotku nemám s osobných dôvodov... Určite ma chápete ... No keď mi neveríte tak vás beriem ako v pohode nehnevám sa nato chápem 🙂 ..