icon

Mám 1,5-ročnú dcérku. Na akú pomoc od štátu mám nárok?

matka0087
10. jan 2023

Ahojte,potrebujem poradiť. Mám dcérku 1,5r. Dostávam na malinkú RP a prídavky lenže je to len tých 310€ do kopy keď všetko poplatim a kúpim malej neostane nám nič ... Viete mi poradiť či by mi dali hmotnú núdzu?? Ďakujem .. a nie niesom Rómka

matka0087
autor
10. jan 2023

@zojazoja nie sme v prenájme ... Bývame u pána farára na fare... :(

matka0087
autor
10. jan 2023

@zmrzlinka2021 nemám strach ale skôr sa hanbím :( za všetko

zojazoja
10. jan 2023

@matka0087 ved to je práveže dobre ze nemáš fotku. Aspoň ta nikto nespozná tu a preto nie je problém verejne sem napísať ci bývate v podnájme alebo na chate alebo na záhrade alebo ja neviem kde. My tu baby na modrom koňovi ti nemáme ako inak pomôcť, len radami..viac hláv, viac rozumu. P.s. velmi pekne od charity, že vám pomáha.. aj od iných ludi. Som rada úprimne aj za teba.

casillas28
10. jan 2023

@matka0087 preco sa hanbis? Pan farar podal pomocnu ruku ktoru ty potrebujes a tvoj partner vyuziva..nie je sa za co hanbit..strechu nad hlavou s dietatom potrebujes

zojazoja
10. jan 2023

@matka0087 no ja som si aj myslela ze to bývanie bude " zvlastne".lebo za 300 eur mesačne nie je možné bývať a platiť podnájom,stravu,dieťa,drogéria.atd atd. A vedela by si dat malú do jaslí a nebrať ohľad na toho debila co máš doma a ísť do práce?

matka0087
autor
10. jan 2023

@zojazoja Ďakujeme ... Mne stačí rada ... Už aj keby som nemala čo do úst dať radšej pôjdem do roboty ako žobrať ľudí o peniaze :( ale vtedy som bola zúfalá ... Nevedela som čo máme robiť a to čo sme si vtedy prežili a teraz prežívame neprajem zažiť nikomu ... :( Trápim sa strašne,v noci neviem spať :( malinká sa mi budí v noci každú hodinu ... Najviac ma serie to že som taká aká som ale viem byť aj vďačná za pomoc a nie len vyplakavať a nerobiť nič ... :( Snažím sa ale malo nato aby som nemala stresy a nervy ... Už neviem ako si pomôcť

zmrzlinka2021
10. jan 2023

@matka0087 pozri, nie je hanba padnúť v živote na hubu. Hanba a smutné je ľutovať sa a nerobiť nič pre zlepšenie situácie.

matka0087
autor
10. jan 2023

@zojazoja áno vedela ... Ale malinká má záchvaty plaču už len keď idem na wc a neviem ako by si zvykla aj preto mám strach ju dať do jaslí a aj s toho že to nebudem zvládať financovať

zojazoja
10. jan 2023

@matka0087 ja síce neviem ako to je teraz v jasliach, ale baby na začiatku písali, že rodicak ti zaplatia jasle a ostatné co zarobíš ti ostane. Baby help.. ako to je?

matka0087
autor
10. jan 2023

@zojazoja no u nás čo som zisťovala tak jasle stoja okolo 340€ na mesiac ...

lubka2510
10. jan 2023

@matka0087 Tvoj priatel sa nezmeni a toto musis pochopit ON je ten lenivy co sa mu nechce robit a nie ty ....ani v dalsej robote on nevydrzi....preco ho prosim ta zivis z rodicaku ktory je urceny pre tvoju dcerku???kto mu plati ten telefon jeho??kto plati podnajom elektriku kurenie??....to je z 300 eur uplne nemozne platit plus plienky a strava sla hore.....ON ta len vyuziva darmo pises ze ta nebije on ta psychicky znici ked od neho neodides,!!!!......ked ti pomaha ta spisska katolicka charita ako pises popros ich nech ti daju kontakt na krizove centrum a utekaj cim skor od Neho prec

matka0087
autor
10. jan 2023

@casillas28 áno ale už pár ľudí sa mi aj vysmieva ... A s toho mám depky,nervy a stres ... Nevládzem psychicky😭

matka0087
autor
10. jan 2023

@lubka2510 Ďakujem za radu. Ja aj keď nakupim potraviny pre nás ešte sa zvýši aj pre malú vždy a to malej vždy kúpim za posledné peniazky aj keby som nemala čo do huby dať ... Pretože ju milujem je to moje zlatíčko a urobím pre ňu všetko

zmrzlinka2021
10. jan 2023

@matka0087 priateľa vydur na brigady

matka0087
autor
10. jan 2023

@zmrzlinka2021 on mi povedal že na brigádu nepôjde ... Lebo on chce normálnu robotu že čo on bude mať s brigády tak sa vyjadril ... :(

kikiklop
10. jan 2023

@matka0087 ako aj ja mám syna a z možným sme vedený ako druh a družka a mala som hmotnú núdzu ,,,plus príspevok na bývanie do100€plus všetko sa sa dá dvojici z jedným dieťaťom chojte na sociálku a popytajte sa ,,,

lubka2510
10. jan 2023

@matka0087 a.vydrzi v tej robote ked nechce brigadu????ved si pisala ze v ziadnej nevydrzal
dlho ... mala som takeho znameho presne ako tvoj priatel a len si dlhy narobil....ON ta len klame.a zdrziava hej ...bolo by ti fakt lepsie samej s malou niekde v krizovom centre aj by si dostala rady dalej co robit a ty zvladnes vela urcite pre dcerku len ten lenivy neschopny priatel ta brzdi

jankak50
10. jan 2023

@matka0087 Dievča ako sorry. Máš 1.5 ročné dieťa. Nemáš kde bývať, nemáte peniaze na jedlo. Stara sa o Vás farár. A tvoj chlap sedí na riti. Ty tiež si priznala že si si užívala ale už máš dieťa a rozum. Tak dieťa keď nemáš na jasle nechaj mužovi a chod robiť. Tu nieje čo si vyberať. Treba sa postaviť na nohy. Keď je chlap debil. Podľa popisu lemra. Chod do krízového centra matky si tam deti vedia strážiť kým budeš v práci. Plakať vie každý a hľadať co sa nedá. Nájdi co sa da. Ľutovať sa nepomôže. Už sa dieťa stalo je tu a miluješ ho. Tak sa postav a chod malej zabezpečiť budúcnosť.

riyadh
10. jan 2023

@matka0087 ked si v spolocnej domacnosti s otcom dietata mas tu drzost este nieco ziadat? On nepracuje? Nexh Maka a sa o Vas postara, nemienim sa skladat tebe podobnym skladat z mojho vydreteho Platu.. A nie ako pises nie si romka cigosa ale spravas sa tak..
Ked chces dieta staraj sa alebo lepsie nech ti ho zoberie socialka ked sa nevies postarat.... A tvojho hanba nefacka ze zobres?

mondolina
10. jan 2023

@matka0087
ty sa nemáš za čo hanbiť ♥️

mondolina
10. jan 2023

@riyadh
čítaj všetko prosím ťa, neurážaj ju.

matka0087
autor
10. jan 2023

@lubka2510 no veď nevydržal lebo stále nejaké výhovorky ... Ja keď som sa mu ponúkla že pôjdem do práce a nech on ide na materskú jemu by vyšla krásna materská tak povedal že nie že on chce robiť a pritom skutky žiadne ... Ja sa fakt snažím ... Pred vianocami som ja chodila do práce a on sedel na riti doma ... Takže asi tak a dám na radu ostatných žien že odísť od neho bude lepšie a ísť preč a bude nám lepšie aj s malinkou...

mondolina
10. jan 2023

@matka0087
ešte ma napadlo, že môžeš od neho pýtať aj to výživné, aj na seba aj dieťa.
buď naňho tvrdšia.
a hlavne sa chráň, ďalšie dieťa všetko skomplikuje

mondolina
10. jan 2023

@matka0087
uvedom si, že on je tvoja brzda.

matka0087
autor
10. jan 2023

@riyadh vyprosim si aby ste sa o mne vyjadrovali ako o neschopnej matke a ciganke... Ja potrebujem radu a nie ešte zdrbať a urážanie to mi fakt nepomôže ... Keby ste si prečítali celú diskusiu alebo aspoň polovicu tak by ste vedeli a pochopili ako to je ale v dnešnej dobe je asi v móde urážať ľudí ktorých nepoznáme a nevieme o nich nič však?? ... O moju dcérku je postarané až výborne a to hlavne vďaka mne ... Každý deň je najedena,prebalena a v čistom nechýba jej nič ... Aj za posledné peniazky jej vždy niečo stále kúpim ... Aj keby som ja mala byť o hlade týždeň a nemala čo do huby dať radšej dám vlastnej dcérke ako sebe !!!! ... Takže poprosím kľud ...

mira0611
10. jan 2023

@matka0087 ahoj, skus sa spytat na UPSVAR, ci mas narok na zvysene pridavky na dieta, a na prispevok na byvanie. Prepokladam, ze tvoj priatel je na PN a predtym mal asi dohodu a ostatne peniaze dostaval na cierno a teraz nedostane nic. Aj on moze skusit vybavit si nejake podpory od statu.

zojazoja
10. jan 2023

@mira0611 není na žiadnej PN..je to povalac doma..nič nerobí..

matka0087
autor
10. jan 2023

@zojazoja presne tak ako píšete

ruzovakrava
10. jan 2023

@matka0087 prečo ho živíš zo svojho rodičáku? Kopni ho do zadku, žiadaj si o výživné, to v prvom rade. Má 29 rokov a do roboty sa nehrabe, dokedy budeš čakať, kým budete mať 3 deti? Takýto sa už nezmení, to ho hanba nefacká že vás ubytoval farár? Ale dieťa spraviť vie. A ty to isté, vzchop sa trochu a začni si veriť, takúto budúcnosť pre seba a malú určite nechceš. Začni brigádovať aspoň na pár hodín, upratovať, roznášať letáky, vykladať tovar.. A toho lenivca nepočúvaj, ak chceš robiť tak robiť budeš.

riyadh
10. jan 2023

@matka0087 nevyprosujte, 2ja dospeli sa nevedia postarat o dieta.. Vy idete obhajovat lenivca? A nic od neho neziadat? Nedat flakaca na Sud? Lebo chudacik a milujete? Tak laskavo nezobrite a makajte alebo vy alebo partner.. Nesuhlasim aby z mojich Dani a odvodov sa podporovali flakaci ako vy..