icon

Mám 1,5-ročnú dcérku. Na akú pomoc od štátu mám nárok?

matka0087
10. jan 2023

Ahojte,potrebujem poradiť. Mám dcérku 1,5r. Dostávam na malinkú RP a prídavky lenže je to len tých 310€ do kopy keď všetko poplatim a kúpim malej neostane nám nič ... Viete mi poradiť či by mi dali hmotnú núdzu?? Ďakujem .. a nie niesom Rómka

Strana
z8
ddaassuullaa
11. jan 2023

Po precitani doplnujucich info, autorka ani klamat dobre nevies, nesedi v pribehu dokopy nic, len asi tvoj vek a vek dietata🙄 mam dieta, rodinu = mam zodpovednost, nie stat, nie rodina alebo nejaka organizacia. Dlha marodka sa da preskakat a prezit, ak predtym bol clovek zamestnany. Clovek dostane cca 55% prijmu a sice to nie je dost, ale aspon cosi. Ale ked nedostane nic? Je to flakac, darmozrac a ty mas odvahu ziadat cokolvek od statu? Ak darmozraca zivis a ani len nechces vymahat vyzivne na dieta, na co ma to dieta narok, tak si, prepac za vyraz, hlupa. Ten lemriak nie je motivovany pracovat, zabezpecit rodinu a postarat sa o vlastne dieta. Uz davno mal.byt na ulici a ty riesit krizove centrum. A snazit sa vyhrabat seba a svoje dieta z tejto nepeknej slamastiky. Da sa pekne zit a dietatu ukazat, ze to zvladnete aj bez lemriaka na gauci a bez zobrania od statu, ale treba chciet a nieco.pre to aj spravit

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lalenka33
11. jan 2023

@ddaassuullaa vieš čo moja mama bola rok na PN a rozdiel oproti platu jej to robilo 100 eur keďže pri PN je platený aj víkend, ale tu fakt nesedí kopec vecī. Nepoznám darmožráča a lenivca čo by nechcel peniaze zato, že sedí doma na riti.

nikyball
11. jan 2023

nie hmotnu ti nedaju, ale ty aj tvoj lenivec mozete ist konecne pracovat. a nie vyhovorky typu boli ma, nepusti ma a podobne. a 310 e nie je iba, na jedno dieta je to dost. Nie je vam hanba byvat zadarmo na nejakej fare a zit len z davok? ty ides písat ake to mate tazke? nie moja, vy dvaja to mate az moc lahke, dostavat vsetko zadarmo, ved vzdy sa niekto blby postara. tazke to maju ti , co sa nadru v praci, nie ti co sedia doma na riti. preco chcu vacsinou dostavat ti, co statu neodviedli nic?

ddaassuullaa
11. jan 2023

@lalenka33 no dokonca🤷‍♀️ 29 rocny somar a nevie, ze PN je platena len zamestnanym? To iste...este to 20 rocne dievca tieto veci ovladat nemoze, ale lemravy 29 rocny gauciak velmi dobre musi vediet, ze nezamestnanemu po ochrannej dobe nikto nezaplati PN. A preco ani podppru nebral? Lebo hnilak nemal potrebnu dobu poistenia. A preco? Lebo nikdy poriadne nepracoval. A kto nepracuje, nech neje🤷‍♀️🤐 naco je na svete taky clovek, obycajny prizivnik, kotva na bedrach mladej baby

Strana
z8