Mám možnosť žiť len z pasívneho príjmu
Ahojte, posledné mesiace mám veľmi dobrý pasívny príjem a zvažujem podať výpoveď v klasickej práci. Znamená to pre mňa, že sa budem venovať mužovi a dieťaťu, starať sa o dom a samozrejme prinášať peniaze do rodinného rozpočtu. Bojím sa však, že sa doma zbláznim. Išli by ste do toho?
Keby to bol naozaj slusny pasivny prijem s dlhodobou perspektivou, z ktoreho by sa okrem zitia teraz dala robit aj slusna rezerva na dochodok, co ja viem, hocico aspon 3-4 tis a mala by som vyriesene byvanie, nevahala by som ani sekundu - na co sa natahovat v praci, ved zivot nie je o tom 😉 a do prace sa predsa mozes vzdy vratit, aj ked do inej, ked sa budes doma nudit…
Zalezi, aky vysoky je ten pasivny prijem. Prezijes z neho, ci aj odlozis? Treba platit zdravotku a aj socialne poistenie. Pasivny prijem ti z nejakeho dovodu po rokoch vypadne a zostanes na starobu bez prijmov. Minimalne ti ale taka moznost poskytuje si davat v zivote caste viacmesacne oddychove neplatene "dovolenky", ked budes menit pracu,...
Nesla ani nahodou,doma sa casom zblaznis😅Ja by som si zriadila nejaku prevadzku comu sa budem venovat len tak pre radost aj ked nebudem v zisku,len na to aby som vypadla z domu. Alebo len nieco na 4hodky.
@sundew Nechcem presne hovoriť aký je to príjem, ani ako vysoký, kvôli ochrane súkromia. Zatiaľ som s ním veľmi spokojná a dokázala by som si z neho platiť aj SP aj ZP.
Áno, keď Ťa to nebude baviť, napĺňať nájdeš si zase prácu.Peniaze ako peniaze je jedno či ich zarobis v kancelárii či z domu pasívnym príjmom.
Ziskas slobodu a čas a to je na nezaplatenie
Tak hlavne nezabudnúť na platenie odvodov 😉
Nejaký mini úväzok by som si nechala, kvoli kontaktu s ludmi, pracovným návykom, precvicovaniu mozgu a pod.
Alebo potom ísť cestou dobrovoľníctva. Asi by sa mi nechcelo ostať len tak doma.
@hladamematku To sa ľahko povie. Od mala som citlivejšia a veľa veci vnímam inak. Takže klamala by som, ak by som povedala, že mi do určitej miery nezáleží na názore rodiny.
@luccija Milá odpoveď, ďakujem. Predsa mi to nespadlo samé do rúk 🙂
byt zienka domaca by ma nenaplnalo, scvokla by som sa velmi rychlo. Ale su na svete miliony zien, ktore nepracuju ale ani nie su zienky domace. Treba si vediet nastavit zivot tak aby ta neubijal
Však si to vyskúšaj a uvidíš
Aký problém,po roku, dvoch zistíš, či ťa to baví, ak áno, a budeš naplnená aj ako domáca pani, tak v pohode pokračuj. A možno po roku zistíš, že sa hrozne nudíš, tak sa vrátiš do prace.
JASNE a rovnako tak 95% z tých čo hovoria nie 😀 v živote na tento level nedosiahnu takže si to nevedia ani predstaviť, alebo vedia a tíško závidia 😉 ja sa o to pokúšam dlhodobo, môj cieľ je cca v 50 najneskôr ísť do dôchodku a veru fakt mám uprdele čo si o mne kto pomyslí, že si len doma válam šunky, keď on bude vstávať do práce a ja sa budem otáčať na druhý bok 😀 teraz mám čo robiť aby som zarábala a ešte aj šetrila aby sa mi to podarilo... asi ti ani nemusím hovoriť, aby si sa na odvody vysr*la 🙈 veď nástupom do dôchodku ten pasívny príjem nestratíš (to si veľa ľudí neuvedomuje) a je jedno či budem dostávať nejaké životné minimum 200e alebo 500e dôchodok 🙈 teraz si to možno nevieš predstaviť, ale vekom si bude ľahšie predstaviť nechodiť do práce. život máme len jeden a rýchlo ubieha, nechcem ho tráviť v práci keď nemusím
Nie. Keby som mala takúto možnosť, bud by som na part tíme robila to, čo robím. Celkom ma to baví. Alebo by som išla robiť niečo ľuďom prospešné. Niečo, čo iní ľudia nerobia, lebo je v tom malo peňazí...
Ja osobne by som do prace chodia stale, dokonca do tej istej lebo ma bavi. Akurat by som si zariadila iny uvazok resp ine nastavenie prace.
Ak je to naozaj úplne pasívny príjem, tak asi by som do toho nešla. Je to super, no aspoň nejaký polovičný úväzok by som si nechala, len doma by som sa zbláznila. Som čerstvo po rodičáku, práve si hľadám prácu a neskutočne sa teším, že budem chodiť medzi ludi a zasa budem nosiť kabelky namiesto batohu s chrumkami.
No byť nezamestnaná nemusí hneď znamenať že sa budeš starať len o dom a rodinu. Dôležité je mať niečo, nejaký cieľ. Napr sa budeš venovať sebe, svojim koníčkom, alebo budeš pracovať na nejakom ďalšom projekte a pod. Ak nemáš plan a naozaj by si len ostala doma, to by asi dlhodobo nebolo napĺňajúce.
Toľko ľudí vidí jedine naplnenie v chodení do práce?Niekedy si myslím, že ľudia sú ako stádo oviec vedia žiť iba, keď im niekto povie tu si sadnes a budeš pracovať s potom sa prosiť o deň voľna .Akonahle dostanú voľnosť nevedia čo robiť
Pracovné návyky?Veď práca bola povinná do r.1989.Mozes čo len chces.Studovat jazyky, ísť do zahraničia, cestovať, dobrovoľnícit, rozbehnúť pasívny príjem v ešte vacsom, cvičiť, sebarozvoj, piecť koláče.Kurz mandaly, kurz jogy a byť cvicitelka voľné pole pôsobnosti.Iba hlupák by si nevedel vybrať.Odkedy nesedim denne v kancelarii som zistila koľko mi v živote utieklo času a moznosti
Ja nie, potrebujem pracovať, neviem si predstaviť byť len doma. Ale to záleží na Tebe, každá sme iná, čo napĺňa jednu nemusí druhú.
Mám bývalého kolegu, ktorý žije z pasívneho príjmu už viac ako šesť rokov. Čudovala som sa, čo robí celé dni, ale on že športoval, chodil na turistiku a čo ja viem čo. Teraz má už rodinu a stále nepracuje, ale pri dvoch malých deťoch sa už nepýtam, čo robí 😅
Každý má inú povahu, niekto by to zvládol, niekto nie. Ak nie si vo svojej práci spokojná, tak to zmeň. Ved do práce (kľudne aj inej) sa môžeš vrátiť, keď ti prasívny príjem prestane stačiť, alebo keď sa veci zmenia a budeš ju potrebovať, alebo chcieť.
A čo povie rodina nerieš, kľudne im odpovedz otázkou, či by oni chodili denne do práce, keby nemuseli?
@eliska13 Mňa moja práca napĺňa, milujem svoju prácu a je to vlastne služba ľuďom. Každý sme iný, to neznamená, že okrem práce nič iné nerobím, cestujem, chodíme po výletoch, veľa čítam, vzdelávam sa, popri práci ešte študujem, športujem atď. Nech si každý žije tak, aby bol spokojný 🙂
@pribinak a teraz ti tie prace robi kto?
Áno, ja za seba hovorím, jednoznačne by som do toho šla. To by bola aká paráda kebyže mam takúto možnosť beriem všetkými 10timi . Popritom sa venovať rodine z deti , manžel a ešte aj sebe ,,, sen mnohých podľa mňa len nie každý ti povie uprimne
@eliska13 ze? Tiez cumim kolko chudobnych duchom sa tu naslo.
@zuzanka.zuzu absolutny suhlas a zaraza ma, kolko ludi pod "nechodit denne do zamestnania" cita: "byt stele doma, sediet doma, zblaznit sa" 😃😃😃
Slaba fantazia 🙈
hm, ano, dala by som vypoved v pripade, ze by som mala istotu, ze to nie je len "poslednych par mesiacov", ako pises ty, ale ze to bude trvat dlhodobejsie.
Urcite ano, venovala by som sa sebe a rodine, cestovala a uzivala si zivot. Naco pracovat, ked to nepotrebujes

to to mas tazke, ak ti nazor inych riadi zivot tvoje stastie a tvoje volby je to smutne