icon

Mám možnosť žiť len z pasívneho príjmu

7. júl 2023

Ahojte, posledné mesiace mám veľmi dobrý pasívny príjem a zvažujem podať výpoveď v klasickej práci. Znamená to pre mňa, že sa budem venovať mužovi a dieťaťu, starať sa o dom a samozrejme prinášať peniaze do rodinného rozpočtu. Bojím sa však, že sa doma zbláznim. Išli by ste do toho?

pribinak
7. júl 2023

@babulkomale ja a môj muž

ale chodím do prace a skackat okolo domácnosti nie je Moja jediná náplň

veselo_neveselo
7. júl 2023

Jasne, daj vypoved. Pracu si novu najdes, ked budes potrebovat.
Nechodit do prace neznamena hnit doma, ci sa len tocit okolo domu ci deti.
Chod do toho 🙂
Mna by zaujimal ten pasivny prijem; ja by som rada take nieco vybudovala, ale neviem prilis, ako na to. Ako si ho vybudovala? Ak sa mozes podelit,budem rada - netreba ziadne osobne detaily .

babulkomale
7. júl 2023

@pribinak takze si sluzka podla tvojho ponimania a tvoj muz sluha a popri sluzeniu domacnosti musite este skackat do prace a kedze tam stravite kopu hodin, tak o to rychlejsie skackat zasa okolo domacnosti.
Zaujimava optika, nikdy mi nenapadlo sa na to takto pozriet.

veselo_neveselo
7. júl 2023

A este, pohladaj na nete tematiku okolo FIRE (Financial Indepence, Retire Early), najdes vela zivotnych pribehov. Kazdy je nejaky, niekto potrebuje ten rezim, chodit do prace. Niekto potrebuje volnost, aby zil najlepsi zivot. Musis len zistit ktory typ si ty a co ti vyhovuje.

pribinak
7. júl 2023

@babulkomale šibe ti? Nebudem sa s tebou ťahať o slovíčka. Ak si nepochopila pointu, nechaj tak

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
7. júl 2023

@pribinak lebo pisem pravdu? Dokonca s tvojimi vyrazmi. Skackaj dalej 😃

liz_lemon
7. júl 2023

isla by som do toho, vobec by ma nezaujimalo, co si o tom, kto mysli, poznam viacero ludi, ktori nechodia do prace, a nic zle si o nich nemyslim, je to kazdeho vec

valeria_h
7. júl 2023

Baby prečo sa hádate? Veď niekoho práca proste baví, niekoho baví byť doma, je to úplne v poriadku, každý sme iný. Trochu tolerancie, nemusím chápať rozhodnutie druhých.
@babulkomale
@pribinak

pribinak
7. júl 2023

@babulkomale šibe ti ale fakt

babulkomale
7. júl 2023

@valeria_h tu sa zasadne nenosi nechodit denne do zamestnania. Zena, co robi to iste v domacnosti, len horsie a menej lebo robi na niekoho ineho, nazyva sluzkou zenu, ktora to robi poriadne.
Tieto temy vzdy vyvolaju nenavist chronickych chodociel do prace voci tym, ktori chvilu alebo aj dlho nemusia.

valeria_h
7. júl 2023

@babulkomale Ja nad takýmito osobami len mávnem rukou, ak je človek spokojný so svojím životom, nemá potrebu rozporovať rozhodnutie druhých. Naopak rešpektuje, že inému môže vyhovovať niečo, čo nám osobne nemusí.

dadis
7. júl 2023

Velmi by som sa pasivnemu prijmu potesila, ale asi by som si len skratila uvazok a peniazky si uzivala. Nechcela by som stratit kontakt s pracou, ktora ma bavi, vsetko ide velmi rychlo dopredu, treba sa neustale ucit nieco nove...neverim, se by som sa po sabbaticale dokazala rychlo uchytit v odbore.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
7. júl 2023

@elizabet173 Práveže neviem či by som sa doma zbláznila. Bolo by to niečo nové a sama som zvedavá, či by som sa cítila skvelo alebo by som bola doma ubitá. Cez leto sa nebojím ale kto vie čo by bolo v zime. Ale pôjdem do toho, takže v jeseni dám výpoveď a budem sa tešiť na novú etapu života.

pribinak
7. júl 2023

@sundew ale HO nie je pasívny príjem, ty si mýliš dojmy a pojmy

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
barbora19911
7. júl 2023

Ja som tak "doma" ale v podstate niesom lebo každý deň som niekde, idem sa najesť idem si sadnúť na kávu idem do fitka venujem sa dieťaťu ...a mne takýto život vyhovuje ale záleží aj od toho či máš okolo seba dosť ľudí lebo človek sa potrebuje aj socializovať ...

vroni
7. júl 2023

Nie, nikdy. Pri akomkoľvek prijme. Aj keď som introvert. Teší ma byt potrebná a užitočná za primeraného ohodnotenia. Ani dobrovoľníctvo a ani starostlivosť o rodinu túto definíciu pre mna nespĺňa. Takže nie.

michal711
7. júl 2023

Krása, závidim ti náš pasívny príjem v domácnosti je v priemere 350€ mesačne to ešte dosť málo aby sme odišli z práce.

sundew
7. júl 2023

@pribinak ja nikde nepíšem ze je to iste. Treba citat s porozumením.

pribinak
7. júl 2023

@sundew ale ale, prečítaj si po sebe

thoughtfulweirdo
7. júl 2023

Áno, ale určite by som svoj život nevyplytvala len na starostlivosť o rodinu a dom. Našla by som si skutočne veľké množstvo oblastí, v ktorých by som na sebe pracovala 🙂 znie mi to ako sen 😄

blonde_bella
7. júl 2023

Predpokladám, že ti ten pasívny príjem nespadol z neba. Predpokladám, že je to istá forma podnikania.
Namiesto straty 8hodin robenia na niekoho **** skús rozširovať pasívny príjem ...
A ak si taká podnikavá, určite zostaň doma a nuď sa.... Keď sa mozog začne nudiť ponúkne ti nový nápad ako zarobiť ...
Využi svoj potenciál a nesed niekde 8h, keď máš na viac...

mpg
7. júl 2023

Záleží aj od toho akú máš prácu, lebo sú zamestnania, v ktorých keď pár rokov nepracuje, tak z toho vyjde. Záleží aj od toho, či má malé deti. Niekedy sa aj o veci, z ktorých ten pasívny príjem prichádza treba starať. Ideálne by bolo chodiť do práce na pol úväzku alebo každý druhý deň a stále sa stretávať s ľudmi, lebo aj introvert je lepšie na tom, ak sa neizoluje.

zuzki1
7. júl 2023

@zuzanka.zuzu
@autor
Ahojte dievcata môžem sa spýtať akým spôsobom ste si vytvorili pasívny príjem ?
Podnikanie, investícia do nehnutelnosti či iné?
Ďakujem , kľudne aj IP

Ja by som to brala a išla by som do toho , ved časom človek môže zmeniť názor a zamestnať sa aj po dlhšej pauze, realizovať sa aj v nejakých spolkoch ,neziskovkach , atd
Akurát by ten príjem pasívny musel byt dostatočne vysoký a prispôsobiť sa inflácii zdražovaniu atd aby som si vedela udržať životný štandard dlhodobo

atinkaa
7. júl 2023

@autorka pises, ze to zvazujes, teda si asi napis pre a proti, nejak ti to utriedi myslienky. Pises, ze ti zalezi na nazore sirsej rodiny, ktora k tomu moze mat komentare. Neviem, no pride mi, ze ta moze mat komentare uz aj teraz, uz tym ze ten pasivny prijem mas, mas cosi inak ako vacsina a to je to co sa u nas netoleruje, pripadne sa to ''velmi preziva'' akakolvek odychylka od sedi a priemeru. A ked uz si takto nakrocila smerom od nich, tak si to dovol cele, skus a uvidis, stale sa mozes do zamestnania vratit, ak mas pasivny prijem, ktory ta dokaze slusne uzivit, tak neverim, ze sa pre teba za polrok nenajde pracovna pozicia

a co sa tyka tej sirsej rodiny a ich nazorov, tak je dobre vediet, ze ludia ktori ta maju uprimne radi, ta budu mat uprimne radi aj s pasivnym prijmom, aj bez neho, aj v praci aj bez nej, su potom ludia co ti budu furt zavidiet, montovat sa ti do zivota a pozerat na to svojou optikou vlastnych zbabelosti, malosti a aj podlosti a tych by si si kludne mohla dovolit aj ignorovat, drzim ti v tom palce, lebo ako citam to bude najtazsie, byt kus ina ako ostatni, co mas rada a to je velka vyzva v nasom malom svete

oli18
7. júl 2023

@suzitok prve, co sa pse do najomnej zmluvy je, ze to nebudes dalej prenajimat. Tvoj prenajimatel bol tolerantny.

lelelienka
7. júl 2023

Ako tak citam dalsie komenty, tak sa musim len pousmiat, ze si dnes niekto predstavuje pasivny prijem ako “nechodit do prace, sediet doma a unudit sa k smrti bez spolocnosti”. Preboha, zeny, to vazne mate socialny kontakt len v praci? To nemate priatelov, spolocenske stretnutia, kulturne udalosti, to len z prace domov? Smutne. Alebo len absolutne nepochopenie konceptu pasivneho prijmu.

aandrea9
7. júl 2023

Určite nie. Aj keby bol ten pasívny istý na 100 rokov dopredu. Pripadne tak 5 rokov pred dôchodkom by som s prácou sekla a hurá slobodaaaaa 😄