icon

Mám nárok na daňový bonus na dieťa?

taja956
24. apr 2025

Ahojte. Neviete mi prosím poradiť v akej výške a či vôbec mám nárok na daňový bonus na dieťa. Som SZCO, uplatňovala som si paušálne výdavky a čiastkový základ dane som mala cca 1500 Eur. Synček má 1 a pol roka. V daňovom priznaní som on požiadala no neviem či vôbec niečo pošlú.

wiwi28
24. apr 2025

Skontroluj riadok 121 v DP (riadnom).

taja956
autor
24. apr 2025

Ďakujem za odpoveď 🙂 V riadku je uvedená suma 319 Eur. Len minulý rok mi to tiež automaticky vyrátalo nejakú sumu a nakoniec poslali menej peňazí :/

katarinaba
24. apr 2025
@taja956

Ďakujem za odpoveď 🙂 V riadku je uvedená suma 319 Eur. Len minulý rok mi to tiež automaticky vyrátalo nejakú sumu a nakoniec poslali menej peňazí :/

@taja956 ono sa tazko radi, ked clovek nema konkretne cisla.
Ak ti poslali menej, tak si tam musela mat chybu, na ktoru ta mali upozornit. Mozno si niekde na nejakej dani mala nedoplatok, ktory zapocitali. Ale to len hadam, kedze nemam prehlad o tvojich danovych a uctovnych zalezitostiach.
Ani pouzitie elektronickeho formulara nezarucuje spravnost udajov, pokial nerozumies daniam, mala by si vyuzit sluby skusenej uctovnicky. Nie len ze mozes zle vypocitat dane, ale kludne sa moze stat, ze sa pripravis o nejake naroky.

taja956
autor
24. apr 2025
@katarinaba

@taja956 ono sa tazko radi, ked clovek nema konkretne cisla.
Ak ti poslali menej, tak si tam musela mat chybu, na ktoru ta mali upozornit. Mozno si niekde na nejakej dani mala nedoplatok, ktory zapocitali. Ale to len hadam, kedze nemam prehlad o tvojich danovych a uctovnych zalezitostiach.
Ani pouzitie elektronickeho formulara nezarucuje spravnost udajov, pokial nerozumies daniam, mala by si vyuzit sluby skusenej uctovnicky. Nie len ze mozes zle vypocitat dane, ale kludne sa moze stat, ze sa pripravis o nejake naroky.

@katarinaba Ďakujem za radu 🙂