icon

Mám nárok na daňový bonus na dieťa pri práci na dohodu?

Dnes o 10:01

Od januára 2025 do júna 2025 som pracovala na dohodu. Plat spolu v čistom 861€ ( za obdobie 01.01.do 01.06.) .
Plánujem si podať DP ročne. V tomto by som chcela požiadať o bonus na dieťa za toto obdobie. Mám nárok? Pýtam sa preto lebo názory sa rozchádzajú. Jedna tvrdí že nie druhá ze áno. Viem že plný bonus mi určite nevyjde ale zaujímalo by ma či môžem získať aspoň nejaké percenta. Nejde mi ani tak o peniaze ale o tom ze som práve zistila ze otec dieťaťa poberal bonus na dieťa (40 mesiacov) ja som bola na rd pn atď ale dieťa bolo súdom zverené mne (2021) . Netuším ako sa otec dostal k rodnému listu a podobne ale viem ze si nárok uplatnil a bol mu vyplatený mesačne (40-45) mesiacov . Najlepšie by bolo keby mi vyšlo aspoň 1€ aby to finančná správa začala riešiť bez toho aby som musela znova podávať podnet lebo ďalšie ( vyhrážky atď atď) nepotrebujem
Moja otázka dostanem aspoň niečo aby sa to pohlo ? Áno viem môžem podať podnet tu aj tam ale takto mi to príde najlepšie ( nebude môcť povedať že som ho nahlásila)

anonym_6ff8c6
Dnes o 10:44

áno, máš nárok na daňový bonus, buď si podáš sama DP alebo požiadaš zamestnávateľa o ročné zúčtovanie, ak si požiadal aj otec dieťaťa za rovnaké obdobie (napr. mesačne ku mzde) ako ty tak Daňový úrad bude od otca vymáhať vyplatený DB spätne
predchádzajúce roky si nepracovala?

autor
Dnes o 11:02
@anonym_6ff8c6

áno, máš nárok na daňový bonus, buď si podáš sama DP alebo požiadaš zamestnávateľa o ročné zúčtovanie, ak si požiadal aj otec dieťaťa za rovnaké obdobie (napr. mesačne ku mzde) ako ty tak Daňový úrad bude od otca vymáhať vyplatený DB spätne

@anonym_6ff8c6 pracovala som neustále na dohodu počas tehotenstva ( z druhým dieťaťom) a aj počas rd od 2023do 2025

autor
Dnes o 11:03
@anonym_6ff8c6

@anonym_6ff8c6 dieťa bolo zverené mne od 12.2021 , dnes som zistila ze on od vtedy poberal bonus na spoločné dieťa do dnes

anonym_116604
Dnes o 11:15
@anonym_autor

@anonym_6ff8c6 dieťa bolo zverené mne od 12.2021 , dnes som zistila ze on od vtedy poberal bonus na spoločné dieťa do dnes

@anonym_autor tak kontaktuj daňový úrad, tie peniaze mu nepatria, bude musieť vrátiť

anonym_6ff8c6
Dnes o 11:32

ak si mala zdaniteľné príjmy z dohody podaj si dodatočné daňové spätne za roky 2023-24 a doplatia ti bonus, otec dieťaťa ho bude musieť vrátiť, daňové si vieš podať najviac 5 rokov spätne

autor
Dnes o 11:55
@anonym_116604

@anonym_autor tak kontaktuj daňový úrad, tie peniaze mu nepatria, bude musieť vrátiť

@anonym_116604 je to približne 46-50 mesiacov čo ho poberal neprávom

anonym_116604
Dnes o 12:10
@anonym_autor

@anonym_116604 je to približne 46-50 mesiacov čo ho poberal neprávom

@anonym_autor to je pekná čiastka na malé dieťa .
Neviem aký máte vzťah,či je schodná cesta vypýtať si peniaze od otca? Ak si mala nízky či žiaden príjem dostaneš menej. Ale najčistejšie je riešenie cez dú

autor
Dnes o 12:45
@anonym_116604

@anonym_autor to je pekná čiastka na malé dieťa .
Neviem aký máte vzťah,či je schodná cesta vypýtať si peniaze od otca? Ak si mala nízky či žiaden príjem dostaneš menej. Ale najčistejšie je riešenie cez dú

@anonym_116604 vzťah nemáme dobrý. Pýtať od neho nebudem nič ( ma problém zaplatiť zaplatiť raz za pol roka obed v škole) výživné posiela 100€ mesačne ( dieťa školopovinné k tomu ma epilepsiu)

anonym_116604
Dnes o 12:49
@anonym_autor

@anonym_116604 vzťah nemáme dobrý. Pýtať od neho nebudem nič ( ma problém zaplatiť zaplatiť raz za pol roka obed v škole) výživné posiela 100€ mesačne ( dieťa školopovinné k tomu ma epilepsiu)

@anonym_autor fantazia od zhrabol bonus za posledné roky 140 € vlani sto za mesiac a láskavo zaplatil 100€.

autor
Dnes o 12:51
@anonym_116604

@anonym_autor fantazia od zhrabol bonus za posledné roky 140 € vlani sto za mesiac a láskavo zaplatil 100€.

@anonym_116604 no , spolu to je niečo malo cez 5800€

anonym_116604
Dnes o 12:53
@anonym_autor

@anonym_116604 no , spolu to je niečo malo cez 5800€

@anonym_autor to je už na dovolenku All inclusive

anonym_116604
Dnes o 12:54

Najlepšia kamarátka dostáva po 50€ na dvoch puberťákov, keď dostane väčšinou rieši exekúciu,políciu a náhradné výživné

autor
Dnes o 12:54
@anonym_116604

@anonym_autor to je už na dovolenku All inclusive

@anonym_116604 keby ich aspoň minal na doeta tak nepoviem nič a nechám to tak ale led ma problém zaplatiť lieky alebo obed v škole tak akože odtiaľ potiaľ

autor
Dnes o 12:55
@anonym_116604

Najlepšia kamarátka dostáva po 50€ na dvoch puberťákov, keď dostane väčšinou rieši exekúciu,políciu a náhradné výživné

@anonym_116604 on ma príjem cez 1800e , dieťa má epilepsiu