Mám nárok na dávku v hmotnej núdzi?
Dobrý deň všetkým,rada by sa s Vami poradila ohľadne dávky v hmotnej nudzi. Mam zdravotné problémy od narodenia,konkrétne 2 operacie srdca. Žiadala som ID ale bol zamiestny lebo nemám odpracované roky. Avšak zdravotné stav je potvrdený,že nieje priaznivy na prácu. Doložené lekárskym správami. Mam prosím nárok na podporu? Akúkoľvek? Nevlastnim nehnutelnost,auto,príjem nemám. A ak by bola otázka z čoho žijem,tak mam priateľa 12 rokov,ktorý vie,aký je môj stav,nieste manželia,nežijeme spolu,avšak sa stala o mňa. Ďakujem za akúkoľvek odpoveď a radu. Prajem krásny víkend.
@anonym_autor treba hľadať prácu, ktorú zdravotný stav dovoluje
@anonym_autor prepac, ale si na zozname cakatelov na transplataciu? Lebo nechce sa mi inak verit, ze jedine co mozes robit je lezkat doma. Urcite mas nejake zdravotne obmedzenia, ale aby si nemohla robit ZIADNU pracu? Za 12 r, co sa o teba niekto stara, si mohla mat rozsirene vzdelanie tak, aby si aspon nieco mohla robit.
Moj stryko mal niekolko vaznych dg, dovolim si tvrdit, ze jeho zdravotny stav bol horsi ako “dve operacie srdca”, a pracoval cely zivot. Fyzicky nemohol takmer nic, ale hlava fungovala a zarabala. Poznam nevidiacich, chlapa, ktory prisiel o 3 zo 4 koncatin, dalsieho s nadorom na mozgu a hadaj co - pracuju.
Kazdopadne, napriek tvojmu vaznemu zdravotnemu stavu a casovej zaneprazdnenosti verim, ze si zvladnes vygooglit podmienky naroku na hmotnu nudzu alebo zajst na urad a spytat sa kompetentnych, pripadne podat ziadost a pockat na rozhodnutie.

@anonym_autor Avšak zdravotné stav je potvrdený,že nieje priaznivy na prácu. D
prepac mala somotca po 2 tazkych operaciach a odrobil 40 rokov.
zjavne zas hladame ako vobec nepracovat ???? a vazna operacia, postrlenie a zapal srdca ! ziadna ID nebola !