Mám nárok na nejaké dávky, keď som samoživiteľka?
Môj celkový príjem samoživiteľky s dvoma malými deťmi je 760€. Mám nárok na nejaké dávky? Ďakujem
@anonym_autor asi si na rodičáku, výživné?
@anonym_autor neviem čo rátaš ako príjem, ale máš nárok na prídavok na dieťa 2x60€, ak pracuješ môžeš si uplatňovať daňový bonus a samozrejme majú deti nárok na výživné/sirotské/náhradné výživné - podľa situácie.
@anonym_autor asi si na rodičáku, výživné?
@anonym_26fbba to suma so všetkým aj s výživným a prídavkami. Bonus dostáva ex,ja nemám narok
@anonym_26fbba to suma so všetkým aj s výživným a prídavkami. Bonus dostáva ex,ja nemám narok
@anonym_autor ako staré sú deti?
@anonym_autor ako staré sú deti?
@anonym_26fbba 5 a 2 roky
@anonym_autor predpokladám, že ex s vami nežije v spoločnej domácnosti, takže na daňový bonus nemá nárok. Koľko máš výživné? Mne to príde veľmi nízka suma, máš ten nižší rodičák?
@anonym_autor na bonus ex nema narok, ak s vami nezuje v jednej domacnosti.
@anonym_autor ex nema narok na daňový bonus keďže, predpokladám, nežije s deťmi v jednej domácnosti.
Mas narok na jeden rodicovsky prispevok, 2x rodinne priadavky a vyzivne.
Mozes ist aj pracovat a o RP neprides. A vtedy si mozes uplatnit aj danovy bonus.
@anonym_autor keď má mladšie dieťa 2 roky, najvyšší čas hľadať prácu, lebo o pár mesiacov nebudeš mať ani ten rodičák. Obávam sa, že na iné dávky nárok nemáš, ani neviem, aké by to boli. Prečo nepracuješ? Mala by si aj rodičák aj plat, z toho by si aj jasle zaplatila
@anonym_autor deti máte v striedavej/spoločnej starostlivosti ?
@anonym_autor deti máte v striedavej/spoločnej starostlivosti ?
@zojanka Deti sú v mojej starostlivosti.Mladší nemá ani dva roky ešte a nemám stráženie . Keď zaplatím jasle z platu mi neostane skoro nič. Pri práci, ktorá je časovo vyhovujúca zo škôlkou. Navyše starší je chorý snáď každý druhý týždeň. A malý má veľkú separačnú úzkosť zatiaľ.A ex má deti jeden víkend v mesiaci ak vôbec.
ex plati vyzivne ze? a ty si bez zeleznej rezervy ze? a cakas ze stat bude rozdavat...
@zojanka Deti sú v mojej starostlivosti.Mladší nemá ani dva roky ešte a nemám stráženie . Keď zaplatím jasle z platu mi neostane skoro nič. Pri práci, ktorá je časovo vyhovujúca zo škôlkou. Navyše starší je chorý snáď každý druhý týždeň. A malý má veľkú separačnú úzkosť zatiaľ.A ex má deti jeden víkend v mesiaci ak vôbec.
@anonym_autor no postarat sa musis ty a ex. Treba hladat riesenia, nie vyhovorky.
@anonym_autor keď zaplatíš jasle, ostane ti niečo z olatu, plus rodičák, to je viac, ako máš teraz. O rok už staršie dieťa nebude choré? Viem, že je to pre ženu samoživoteľku nesmierne ťažké, ak je ex debil, ale ty máš najvyšší čas to riešiť. No nie hľadaním neexistujúcich dávok, ale napr. niekoho, kto ti postráži deti, aby si mohla ísť na brigádu, ktorých je teraz pred Vianocami dosť. Čo tvoji rodičia? Súrodenci? Svokrovci? Kde vlastne bývaš?
@anonym_8e4737 Áno, som bez železnej rezervy. Trebalo nám strechu nad hlavou. Myslím ,že za tie odpracované roky a že nie som najmladšia som do sociálnej poisťovne nejaké tie peniaze dala. A pýtam sa informatívne , nečakala som ,že sa niekedy ocitnem v tejto situácii. Keď nie je nárok, tak nie je.
@anonym_autor no postarat sa musis ty a ex. Treba hladat riesenia, nie vyhovorky.
@anonym_e5f4b2 Áno, postarať sa musím ja. Pýtam sa informatívne ako píšem o príspevok vyššie
Aké máš výživné ??
ex plati vyzivne ze? a ty si bez zeleznej rezervy ze? a cakas ze stat bude rozdavat...
@anonym_8e4737 kroť sa, ak je mmadá rodina, ktorá si zoberie hypo, aby mala kde bývať, keď je žena na rodičáku, majú to viac menej od výplaty do výplaty a muž sa rozhodne odísť, tak bude mať asi ťažko tisíce na účte.
@anonym_8e4737 v našom štáte sa rozdáva, ale iným, minimálne výživné je na plač
@anonym_8e4737 Áno, som bez železnej rezervy. Trebalo nám strechu nad hlavou. Myslím ,že za tie odpracované roky a že nie som najmladšia som do sociálnej poisťovne nejaké tie peniaze dala. A pýtam sa informatívne , nečakala som ,že sa niekedy ocitnem v tejto situácii. Keď nie je nárok, tak nie je.
@anonym_autor lenze ty uz aj z tej socialnej cerpas... Kazdy si mysli kolko tam odviedol... Ale nie je to ani zdaleka tolko, co dostane na pridavkach, rodicaku, porodnom, pnkach, ocerkach, lekaroch, dotovanej MHD a takto by som mohla menovat dalej.
@anonym_autor keď zaplatíš jasle, ostane ti niečo z olatu, plus rodičák, to je viac, ako máš teraz. O rok už staršie dieťa nebude choré? Viem, že je to pre ženu samoživoteľku nesmierne ťažké, ak je ex debil, ale ty máš najvyšší čas to riešiť. No nie hľadaním neexistujúcich dávok, ale napr. niekoho, kto ti postráži deti, aby si mohla ísť na brigádu, ktorých je teraz pred Vianocami dosť. Čo tvoji rodičia? Súrodenci? Svokrovci? Kde vlastne bývaš?
@anonym_26fbba Jasle pre mňa nie sú riešenie. Mladší syn má veľkú separačnú úzkosť, rozvodom znásobenú. Budem mať o niečo vyšší príjem to je pravda, ale za cenu psychického stavu dieťaťa. To sa radšej uskromním a počkám možno pol roka možno skôr sa mu to môže upraviť. Prácu mám potom zaistenú, tam kde som pracovala pred deťmi.
@anonym_26fbba Jasle pre mňa nie sú riešenie. Mladší syn má veľkú separačnú úzkosť, rozvodom znásobenú. Budem mať o niečo vyšší príjem to je pravda, ale za cenu psychického stavu dieťaťa. To sa radšej uskromním a počkám možno pol roka možno skôr sa mu to môže upraviť. Prácu mám potom zaistenú, tam kde som pracovala pred deťmi.
@anonym_autor obávam sa, že o pol roka bude tvoje dieťa so separačnou úzkosťou asi tam, kde dnes, možno o rok to bude lepšie. Nejakú brigádu si neskúsila? Nevydrží ani s babkou? Keby si nedajbože musela ísť do nemocnice so slepákom, muselo by
@anonym_autor lenze ty uz aj z tej socialnej cerpas... Kazdy si mysli kolko tam odviedol... Ale nie je to ani zdaleka tolko, co dostane na pridavkach, rodicaku, porodnom, pnkach, ocerkach, lekaroch, dotovanej MHD a takto by som mohla menovat dalej.
@anonym_e5f4b2 Ja viem ,že z nej čerpám a že rokmi ešte budem. Ale povedzme si pravdu, koľkokrát z nej viac čerpajú ľudia ,ktorý do nej dali a dajú minimum. Ja mám dve deti a ďalšie sa mať nechystám. Pracovať budem snáď do dôchodku ešte x rokov. A žiadne dávky už snáď potrebovať nebudem. Toto je tiež na pár mesiacov,kým sa dieťa nedá psychicky dokopy.
@anonym_autor obávam sa, že o pol roka bude tvoje dieťa so separačnou úzkosťou asi tam, kde dnes, možno o rok to bude lepšie. Nejakú brigádu si neskúsila? Nevydrží ani s babkou? Keby si nedajbože musela ísť do nemocnice so slepákom, muselo by
@anonym_26fbba Ver ,že toto je moja nočná mora. Rodičov nemám, sestra žije v zahraničí. Museli by ísť k otcovi.
Stále si neodpovedala,že koľko dostávaš výživné. Asi žiadne, že?
Stále si neodpovedala,že koľko dostávaš výživné. Asi žiadne, že?
@domka222 minimum ak príde
Normálne stanovené súdom?

Rodinné prídavky, daňový bonus.