icon

Mám nárok na nejaké dávky, keď som samoživiteľka?

24. nov 2025

Môj celkový príjem samoživiteľky s dvoma malými deťmi je 760€. Mám nárok na nejaké dávky? Ďakujem

anonym_8e4737
24. nov 2025
@anonym_26fbba

@anonym_8e4737 v našom štáte sa rozdáva, ale iným, minimálne výživné je na plač

@anonym_26fbba horsie je ze ti muzi vedia to vyzivne obabrat. a lutujem zeny ze natrafili na hlupakov. v rakusku maju napr zeny rozne ulavy. o tom mozeme na svk snivat.

pribinak
24. nov 2025

Ak príde? No a rieisis to nejako keď nepríde?

anonym_28d8e2
24. nov 2025

Aj moj syn v jasliach plakaval. A zvykol si. Keby to bolo na detoch, nesli by ani do skoly. Ked sa musi, tak sa musi.

anonym_8e4737
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_26fbba Jasle pre mňa nie sú riešenie. Mladší syn má veľkú separačnú úzkosť, rozvodom znásobenú. Budem mať o niečo vyšší príjem to je pravda, ale za cenu psychického stavu dieťaťa. To sa radšej uskromním a počkám možno pol roka možno skôr sa mu to môže upraviť. Prácu mám potom zaistenú, tam kde som pracovala pred deťmi.

@anonym_autor separacna uzkost v 2 rokoch je uplne bezna, moja ju mala a pritom mam komplet rodinu. my sme sa cely 1 rocnik trapili v skolke neskutocnym placom kazde rano, a tie vylevy potom doma..no drzim palce. nejaka kamoska ti nevie strazit deti?
zeby si sla aspon brigadovat?

autor
24. nov 2025
@domka222

Normálne stanovené súdom?

@domka222 áno,uviedol minimálny príjem.

anonym_e5f4b2
24. nov 2025
@anonym_autor

@domka222 minimum ak príde

@anonym_autor tak ponukni strazenie deti ty.

anonym_f1bfb7
24. nov 2025
@anonym_autor

@zojanka Deti sú v mojej starostlivosti.Mladší nemá ani dva roky ešte a nemám stráženie . Keď zaplatím jasle z platu mi neostane skoro nič. Pri práci, ktorá je časovo vyhovujúca zo škôlkou. Navyše starší je chorý snáď každý druhý týždeň. A malý má veľkú separačnú úzkosť zatiaľ.A ex má deti jeden víkend v mesiaci ak vôbec.

@anonym_autor akože ti z platu neostane nič? Však jasle zaplatíš z rodičovského. Tieto výhovorky milujem. Treba ísť do prace a nie pýtať dávky

domka222
24. nov 2025

A aj to riešiš keď neplatí? Okrem toho,že mu pripomenieš, že deti potrebujú jesť.

autor
24. nov 2025
@domka222

A aj to riešiš keď neplatí? Okrem toho,že mu pripomenieš, že deti potrebujú jesť.

@domka222 Jeden mesiac nezaplatí, druhý áno. Rieši sa to. Ale nie je tam nejaký vysledok,lebo platí aj keď občas zabudne.

autor
24. nov 2025
@anonym_f1bfb7

@anonym_autor akože ti z platu neostane nič? Však jasle zaplatíš z rodičovského. Tieto výhovorky milujem. Treba ísť do prace a nie pýtať dávky

@anonym_f1bfb7 Pýtam sa či je nejaký nárok. Ak nie ,tak nie.

autor
24. nov 2025
@anonym_8e4737

@anonym_autor separacna uzkost v 2 rokoch je uplne bezna, moja ju mala a pritom mam komplet rodinu. my sme sa cely 1 rocnik trapili v skolke neskutocnym placom kazde rano, a tie vylevy potom doma..no drzim palce. nejaka kamoska ti nevie strazit deti?
zeby si sla aspon brigadovat?

@anonym_8e4737 To asi áno, riešim jeho stavy aj so psychologičkou, ktorá mi tiež povedala ,že jaslé pre neho nie sú vhodné. Aj keď rozhodnutie je na mne.

anonym_8e4737
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_8e4737 To asi áno, riešim jeho stavy aj so psychologičkou, ktorá mi tiež povedala ,že jaslé pre neho nie sú vhodné. Aj keď rozhodnutie je na mne.

@anonym_autor tak verim ze z toho vyrastie, velmi pomoze ak budete aj v spolocnosti inych deti ludi nech nie si len ty sama s nimi.,.....

anonym_f1bfb7
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f1bfb7 Pýtam sa či je nejaký nárok. Ak nie ,tak nie.

@anonym_autor živí vás štát, takže ten narok už poberáš. Mozes sa mať lepšie, keby si sa vrátila do prace

pribinak
24. nov 2025

Tvoj ex nezabuda, ma tá v paži a len skúša či nezabudnes ty
Moja odpoved by bola, že si požiadaš o zvýšenie výživného

Koľko máš teraz?

Možno by si mohla skúsiť miestny úrad tam kde žiješ, či nemajú nejakú jednorazovú finančnú výpomoc. Niekotre obce a mesta daku dávku majú. Skús sa informovať na sociálnom oddelení

autor
24. nov 2025

Ďakujem za odpovede. Čo som potrebovala som zistila. Ešte raz áno, mám možnosť ísť do práce, v bývalom zamestnaní nie je problém hocikedy po novom roku nastúpiť. Len som zisťovala či je možnosť aj iná, ktorá bude pre moje dieťa lepšia. Som názoru ,že materiálne zabezpečenie nie je vždy tá najlepšia cesta pre dieťa, ale ak nebude iná možnosť a deti nebudú mať ,čo jesť nastúpim určite do práce skôr.

anonym_26fbba
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_26fbba Ver ,že toto je moja nočná mora. Rodičov nemám, sestra žije v zahraničí. Museli by ísť k otcovi.

@anonym_autor práve preto by som sa snažila ísť do práce čo najskôr

anonym_443607
24. nov 2025

Ja Ti velmi držím palce. Ľahko sa hovorí, ked to nie je ich dieťa atď. Moj syncek tak pkakal v škôlke, ze ho jednoducho odporučili nechat doma. Volali mi z MŠ každý den, v noci sa strhaval, zacal sa pocikavat, uplna hysteria, tak restal jesť. Toro dakt by ste nechali svoje dieťa v takomto stave?

katkaseiner
24. nov 2025

Ak ti ex plati minimum, veľmi rychlo by som mu stopla danovy bonus...on nan nema narok. Este keby ti ho daval, tak slovo nepoviem, ale takto...urcite by som mu ho stopla

zuzika87
24. nov 2025

Prečo dopustia aby tvoj ex bral daňový bonus neplatí ti výživné ako má nežije s vami v jednej domácnosti nárok mu tým zaniká on poberá daňový bonus nezákonne

anonym_26fbba
24. nov 2025
@anonym_443607

Ja Ti velmi držím palce. Ľahko sa hovorí, ked to nie je ich dieťa atď. Moj syncek tak pkakal v škôlke, ze ho jednoducho odporučili nechat doma. Volali mi z MŠ každý den, v noci sa strhaval, zacal sa pocikavat, uplna hysteria, tak restal jesť. Toro dakt by ste nechali svoje dieťa v takomto stave?

@anonym_443607 tak hľadať opatrovateľku, na ktorú už vôbec nebude mať. Čo jej radíš ty?

anonym_59b9d4
24. nov 2025

Ja zasnem ake ste trafene zenske.

abbey1
24. nov 2025

Keď ex povera daňový bonus, nemôže mať minimálnu mzdu.

doriiis
24. nov 2025
@abbey1

Keď ex povera daňový bonus, nemôže mať minimálnu mzdu.

@abbey1 ... Prečo by nemohol?

anonym_b7f734
24. nov 2025

V tomto prípade keď sa nedá dať dieta do jasli, tak jedine nájsť si nejakú brigádu kde bude moct byt s dietatom. Napríklad kamarátka tak popri dieťati chodila upratovať domácnosti- dopredu všetci vedeli že tam bude mat dieta, nemali s tým problém, pokial nic nezničí. Len teda musel to byt pekny zaberak mat oci na dve strany a pracovať s krpcom za zadkom..

anonym_b7f734
24. nov 2025
@anonym_b7f734

V tomto prípade keď sa nedá dať dieta do jasli, tak jedine nájsť si nejakú brigádu kde bude moct byt s dietatom. Napríklad kamarátka tak popri dieťati chodila upratovať domácnosti- dopredu všetci vedeli že tam bude mat dieta, nemali s tým problém, pokial nic nezničí. Len teda musel to byt pekny zaberak mat oci na dve strany a pracovať s krpcom za zadkom..

@anonym_b7f734 Inak jedna baba ti tu dobre napisala, ponukni stráženie dieťaťa naopak ty- koľko matiek potrebuje dieta postrážiť. A ty mozes byt aj so svojim, aj sa ti prehrajú. Plus ten daňový bonus by som mu nahlasila!! Ak ti ho nemieni davat- pretože oficiálne naňho nárok nemá a mozes ho udať. Keď vymýšľa a nechce platit pár drobných na deti, bez milosti by som to spravila

anonym_501df0
25. nov 2025

@anonym_autor ja len že skús dieťa privykat na škôlku, resp. ostávanie s inou osobou už teraz, lebo k rok keď pôjde do škôlky to lepšie nebude. Fakt treba minimálne pár mesiacov, aby si zvykol.

anonym_8e4737
25. nov 2025
@anonym_59b9d4

@anonym_59b9d4 preco by sme mali byt trafene? my mzoeme za to ze tu mnohe zeny nemaju rezervy pre necakane zivotne cesty? ze si najdu chmulov? nik nema v zivote pecene holuby rovno do huby, myslim, ze sme tu dali aj normalne odpovede. co sa ti nepaci, mas doma debila?

anonym_0ac32e
25. nov 2025
@anonym_59b9d4

@anonym_59b9d4 Trafená si akurát ty. Prečo by mal štát donekonečna financovať nejakú hlupaňu, ktorá si narobila deti s podobným lajdákom? Už teraz berie viac ako kedy do systému vloží, nech ide robiť a nevyhovára sa na deti.
A nie je to žiadna samoživiteľka. Otec detí žije, je zdravý, aj pracuje, tak nech sa stará tiež. Na neho sa treba obracať, nie na štát.

anonym_ec3c5f
25. nov 2025
@katkaseiner

Ak ti ex plati minimum, veľmi rychlo by som mu stopla danovy bonus...on nan nema narok. Este keby ti ho daval, tak slovo nepoviem, ale takto...urcite by som mu ho stopla

@katkaseiner takže by si bola za, keby odrbávali systém spoločne

anonym_414a08
25. nov 2025

Ak muž nebýva s vami, nema nárok na daňový bonus. Nahlas ho. Ty si tých peňazí nevidíš nič. Ked pôjdeš do prace, žiadaj o bonus ty. Najlepšie by bolo vrátiť sa do prace a deti jasle. Ale viem, písala si, ze dieta to zle znáša...chápem...ale pozri sa inde v krajinách ako fungujú...zeny maju matersku pol roka a dosť...a deti to musia zniesť...