Mám nárok na nezamestnanecký príspevok po rodičovskej?
Dobry den😀
Rada by som sa informovala ohladne nezamestaneckeho prispevku.
Trvaly pracovny pomer mi trva od roku 2018.
Prve dieta v roku 2019,potom rodicak.
Druhe dieta 2022 ,potom rodicak do marca vlastne tohto roku ...chxela by som teda ci mam narok na nezamestnanecke a ci mozem popri nom pracovat.
V soc.poistovni mi ma nich v celku nepovedali .
Momentalne pracujem ,ale nie tam kde mam zmluvu...( Zatial len brigadne,) Neviem ci sa tam este vratim do predoslej roboty
Z coho by mi to ratali ?
Alebo tak. Ci sa mi to oplati viac,ako by som teraz zarobila ...
Nazov temy: Mám nárok na nezamestnanecký príspevok po rodičovskej?
myslis Podpora v nezamestnanosti ? 🤔
podpora je vo výške 50 percent, počíta sa z príjmov za posledné 2 roky
popri evidencii na úrade práce môžeš pracovať na dohodu ale je to veľmi limitované na počet dní aj výšku príjmu
no len pozor, lebo ak brigadujes, oni ti budu z toho pocitat tu podporu...radsej pockaj kym ti to tu niekto potvrdi, ale ja tak viem...
Co znamena:chcela by som teda ci mam narok na nezamestnanecke a ci mozem popri nom pracovat - ak myslis podporu, tak tam je to velmi limitovane na tusim 40 dni v roku a sumou nieco cez 200E, cize nic moc... podstata podpory v nezamestnanosti je ze nepracujes... tak ako chces popri tom pracovat?
@katkaseiner hej hej aj o tom som uz pocula...tak neviem. Ale mam brigadu,asi mesiac .
Lenze do predoslej praci kde som pracovala pred materskou,rodicakom sa neviem vratit a ani nechcem ...ale dakujem za odpoved
@kitycat ano ano to som myslela..

podpora sa pocita z prijmu za posledne 2 roky z ktoreho boli platene odvody