icon

Mám nárok na nezamestnanecký príspevok po rodičovskej?

wewecica12
7. feb 2025

Dobry den😀
Rada by som sa informovala ohladne nezamestaneckeho prispevku.
Trvaly pracovny pomer mi trva od roku 2018.
Prve dieta v roku 2019,potom rodicak.
Druhe dieta 2022 ,potom rodicak do marca vlastne tohto roku ...chxela by som teda ci mam narok na nezamestnanecke a ci mozem popri nom pracovat.
V soc.poistovni mi ma nich v celku nepovedali .
Momentalne pracujem ,ale nie tam kde mam zmluvu...( Zatial len brigadne,) Neviem ci sa tam este vratim do predoslej roboty
Z coho by mi to ratali ?
Alebo tak. Ci sa mi to oplati viac,ako by som teraz zarobila ...

majusqa77
7. feb 2025

podpora sa pocita z prijmu za posledne 2 roky z ktoreho boli platene odvody

kitycat
7. feb 2025

Nazov temy: Mám nárok na nezamestnanecký príspevok po rodičovskej?

myslis Podpora v nezamestnanosti ? 🤔

lucka_ke
7. feb 2025

podpora je vo výške 50 percent, počíta sa z príjmov za posledné 2 roky
popri evidencii na úrade práce môžeš pracovať na dohodu ale je to veľmi limitované na počet dní aj výšku príjmu

katkaseiner
7. feb 2025

no len pozor, lebo ak brigadujes, oni ti budu z toho pocitat tu podporu...radsej pockaj kym ti to tu niekto potvrdi, ale ja tak viem...
Co znamena:chcela by som teda ci mam narok na nezamestnanecke a ci mozem popri nom pracovat - ak myslis podporu, tak tam je to velmi limitovane na tusim 40 dni v roku a sumou nieco cez 200E, cize nic moc... podstata podpory v nezamestnanosti je ze nepracujes... tak ako chces popri tom pracovat?

wewecica12
autor
7. feb 2025

@katkaseiner hej hej aj o tom som uz pocula...tak neviem. Ale mam brigadu,asi mesiac .
Lenze do predoslej praci kde som pracovala pred materskou,rodicakom sa neviem vratit a ani nechcem ...ale dakujem za odpoved

@kitycat ano ano to som myslela..