icon

Mám nárok na sirotský príspevok s dvojročnou dcérou?

anonymm1
9. nov 2025

Ahojte mám nárok na sirotský keď mám 2 ročnú dcéru ?

Strana
z2
anonym_46fd73
12. nov 2025
@katkazatka

@nefertiti7 preco je to hnus? Ked neodpracoval dostatocny pocet rokov, tak hadam nemozes chciet od statu podporu. Co ma stat s tvojou hypotekou? Podmienky ma kazdy rovnake. A treba sa zadlzit v miere, ked sa viem v pripade nudze sama postarat o rodinu.

@katkazatka Asi tak. A ked pracoval v CR, tak dostane peniaze odtial. Neviem potom, co s tym ma Slovensko.

mk1111111111
12. nov 2025
@nefertiti7
Odpoveď bola zmazaná

@nefertiti7 mozes sa hnevat len na cesky system, tam si manzel platil odvody v dostatocej miere.

nefertiti7
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
12. nov 2025
@nefertiti7
Odpoveď bola zmazaná

@nefertiti7 ja Ta neosocijem, ja pisem, ze ak platil inde a peniaze este neprisli, tak sa hnevaj na nich, oni ich mali "podporit" vcas. A ak podnikal, tak deti isto po nom dedili, tak si pomoz predajom jeho spolocnosti.

katkazatka
12. nov 2025
@nefertiti7
Odpoveď bola zmazaná

@nefertiti7 to absolutne nebolo osocovanie, len vysvetlenie stavu. Ak neodvadzal odvody, alebo pracoval nacierno, alebo nemal dostatocny pocet rokov na zapocet, tak deti narok nemaju. Narok je vtedy, ked do systemu nieco das a vtedy mozes aj poberat.

anonym_a08b8d
12. nov 2025
@nefertiti7
Odpoveď bola zmazaná

@nefertiti7 nikto ťa neosočuje, vieme, že poistenie je drahé, mnohí podnikatelia si platili len zdravotné a to nezaplatené poistenie potom chýba v systéme. Ale málokto na toto myslí, keď je pri plnom zdraví a funguje.

anonym_a52e43
12. nov 2025
@nefertiti7
Odpoveď bola zmazaná

@nefertiti7 netrep, ak neodviedol do systemu tak akoze mozes od systemu daco cakat?

katarinka963
12. nov 2025
@chrobak7

@anonym_a52e43 "ked caka ze stat ju bude zivit."

Keď píšeš anonmymne, tak si veľmi odvážna a dovolíš si takto hejtovať. Neviem, čo máš voči nej, ale nemyslím, že čaká, že ju bude živiť štát. To, že sa pýta na niečo, na čo bežne siroty majú nárok, je normálne. Prečo by sa mala ukrátiť o sirotský dôchodok, ak by na neho mala nárok? Ak nebude mať nárok, tak pôjde ďalej.

Keby tebe zomrel manžel, tak si povieš, že sa nenecháš živiť štátom a nepožiadaš o vdovský dôchodok?

Prečo nepíšeš pod svojim registrovaným menom? Prečo musíš kydať na diskutujúcich anonymne?

@chrobak7 tak ja ti napíšem pod svojím menom, že si 🐮 spokojná dospelá žena s deckom chce na seba sirotský? Lebo sirota? Tiež som sa sieťou, polovičnou stala keď som mala 33 rokov, takže podľa tvojich písmen aj ja mám nárok na sirotské😂😂😂

Strana
z2