Mám nárok na vrátenie peňazí po zrušení úrazového poistenia?

jelenciatko
18. mar 2014

Ahojte maminy,rada by som sa opytala,ze ci mam narok na vratenie penazi,z urazoveho poistenia,kt.som zalozila manzelovi a dcerke 19.2. 2008,moja financna agentka pri ktorej som uzatvarala poistenie, mi nebrala telefon,tak som sa obratila priamo na sidlo poistovne,kde ma vsak odbili s tym,ze sa mam obratit na svoju agentku,este mi stihli povedat,ze dotycna uz u nich nepracuje, vraj po nej prebrala klientov,ina poistovatelka. A tu je kamen urazu,zistila som,ze ta poistovatelka je najlepsia kamaratka a suseda,mojej byvalej agentky,vraj nemam narok na ziadne vratenie penazi,chcem len vediet,ze ci je to ozaj tak,ci som skoro 7 rokov platila zbytocne,alebo si len chcu prisvojit moje peniaze?Dakujem velmi pekne za vsetky Vase nazory a rady,dakujem

jasminet
18. mar 2014

po zruseni urazoveho poistenia nemas narok na ziadne peniaze. tie mas iba keby sa nieco stalo a uzraz by ti uznali.

tutky
18. mar 2014

to čo je za pristup poistovne,ja som rušila poistne priamo v poistovni,pritom agent je sused,ja by som tam sla znova a nedala sa odbit a nech ti pekne vysvetlia prečo nemas narok

simca06022011
18. mar 2014

musia ta vybavit v poistovni, agent aj tak nic sam nerobi, vsetko robi cez "centralu".. podla mna sa chceli iba zbavit "poradenstva". Keby si prisla zrusit poistku, zrusili by ti ju na mieste. To co si do urazovky zaplatila nedostanes spat, ak si tam mala nejake sporenia popri tom, tak nejaka cast po odratani ich "nakladov" sa ti vrati.

leonela666
18. mar 2014

neviem síce aký máš presne typ zmluvy, ale ak ide výlučne o úrazové poistenie, tam nie je žiadna sporivá zložka, to znamená, že pri zrušení takéhoto typu poistenia Ti nevznikne nárok na žiadne tzv. odkupné, či odbytné (každá poisťovňa si to nazýva po svojom). V podstate je úplne jedno, kedy takúto zmluvu zrušíš... peniaze z toho nebudú žiadne, iba v prípade ak by sa niečo stalo, tak ako je tu predomnou písané... k zmluve máš určite aj poistné podmienky, prečítaj si ich, ak niečomu nerozumieš, daj si to vysvetliť skúsenejšiemu poradcovi, príp. choď znova priamo na pobočku, buď neodbytná...
A čo sa týka centrály či pobočky, tam by Ťa mali vybaviť bez ohľadu na to, kto je Tvoj pridelený agent, na to tam sedia, príp. by mali zavolať kompetentnú osobu, kt. sa v tom vyzná lepšie ako oni... To, že Tvoja súčasná agentka je kamoška bývalej agentky s tým nemá nič spoločné...každý klient musí byť vybavený rovnako a na profesionálnej úrovni...

frapper
18. mar 2014

Zbytočne si neplatila,pretože keď to bolo čisto len úrazové,poisťovňa celých 7 rokov mala riziko,že ti bude úraz platiť,niekedy sú to vysoké sumy,preto sa nedá na to takto pozerať ako to vidíš ty.A to je úplne jedno,ktorý agent ti to vybaví,je to tak,to si mala vedieť pri uzatváraní.

aduska654
19. mar 2014

Nemôžem s tým súhlasiť, že keď sa stane úraz, tak poisťovňa vyplatí vysokú sumu. Ja som mala tiež čisto úrazovú poistku, ktorú som platila 5 rokov dosť vysokú sumu a keď som mala tri mesiace ruku v sadre, tak poisťovňa vyplatila len 120 eur.
Po zrušení úrazovej poistky samozrejme mi nič z mojich peňazí nevrátili, lebo je to v každej poisťovni tak dané a to bez ohľadu na to, kedy zrušíš, to znamená že pri úrazovej poistke neexistuje nárok na žiadnú odkupnú hodnotu.
Tak som nakoniec úrazovú poistku zrušila a už viac nechcem žiadnu.
Moja známa obstala podobne, len ona mala nohu s trvalými následkami a jej za trvalé následky úrazom vyplatili smiešnych 68 eur.

erikalesko
19. mar 2014

Ak máte uzatvorené úrazové poistenie, platíte si krytie rizika, plnenie poisťovne nastáva v prípade vzniku poistnej udalosti, na ktorú máte uzatvorenú poistnú zmluvu. Ak takúto zmluvu ukončíte, poisťovňa vám zmluvu ukončí, ale nemá čo vyplatiť, keď si neprispievate aj do investičnej zložky, teda nesporíte si. Plnenie v prípade vzniku poistenej udalosti závisí od podmienok uzatvorenej poistnej zmluvy. Nemožno povedať, kto dostal málo alebo vela, ak neviete čo má v poistnej zmluve, z ktorého roku je uzatvorená, na aké sumy je poistený a kolko mesačne platí, a v ktorej poisťovni má zmluvu. Predtým než podpíšete zmluvu dajte si vysvetliť, na aké sumy ste poistená a za čo poisťovni platíte. Aj poistenie by ste mali mať správne nastavené, závisí to od mnohých faktorov, aby ste boli krytá, keď sa niečo vážne stane. Nemá význam platiť poistenie, ktoré vás kryje napríklad na denné odškodné úrazom na 1,5 EUR alebo trvalé následky úrazom na 1000 EUR.