Mám poslať daňovú kontrolu na podvodníka?
Dobrý deň.
Viem, že to chcem urobiť, ale potrebujem sa ešte uistiť.
Poznám človeka, ktorý je podvodník. Každoročne si podvodne skracuje dane a keď už to robí, tak s tým nemlčí.
Chváli sa s tým a ešte podporuje ľudí v tom, že je to správne a tak to má byť. Keď môžu aj tí vyššie, tak aj on. Proste dôvod ako v škôlke. Julka môže, prečo by som ja nemohla?
Nijak ma to neovplyvňuje, nie som a nechcem mať s tým človekom spoločné, ale hnevá ma, že takýto ľudia sú a chváli sa ešte s tým.
Plus je to človek, ktorý mám tlačí ĽSNS do parlamentu, čiže o to viac si viete predstaviť, ako debilnejšia je tá osoba .
Čo myslíte? Dá sa anonymne poslať žiadosť na kontrolu?
A vedia to zistiť, keď mu to už roky prechádza, aj keď doteraz ho nikto nekontroloval okrem dohodnutej účtovníčky?
@misel714 Ked si taka odborne zmýšľajúca mala by si vedieť ze uctovnicka nie je na kontrolu ale len účtuje doklady,ktore dostane a moze jedine zhodnotiť ci je ten ktorý doklad mozne zaúčtovať do nakladov ale stale ak ho tam chce dany podnikateľ tak ho tam musí dat. A dalej ak si tak presvedčena o správnosti svojho konania tak ho nahlas a nie anonymne. Anonymom sa totiž maloktory urad venuje. Bohužiaľ.
@misel714 vykašli sa na to kontrola sa vždy ohlási, nieje to prepadovka. Isto to nerobí hlava nehlava,mozno mu ani nič nezistia..... Neboj sa jeho to raz nejakým spôsobom dobehne
Autorka prepáč ale dotyčná ma pravdu. Ty reálne asi nevieš ako podnikateľ funguje tobôž nie ak má firma 10-20 zamestnancov. Koľko prachov si štát vypýta.... keď ti pohľadávku niekto nezaplatí,Myslíš že ti niekto pomôže? Nie, ale daň za tovar ktorý ti niekto nezaplatí musíš odviesť. Vymožiteľnosť väčšinou nulová lebo však stať vymyslel geniálny osobný bankrot. Potom príde dáka pani na kontrolu a dá ti 500€ pokutu lebo dáky blbý papier si nemala nalepeny na ľavo od dvery ale na pravo a to je veľký problém.
Áno sú aj podvodníci bez chrbtovej kosti ale ty túto spravodlivosť sama nevybojujes. Predychaj to a staraj sa o seba a o svoju rodinku
@eva112014 no to je síce milé, ale porovnaj si švajčiarsky sociálny systém a ten slovenský. Porovnaj si životnú úroveň švajčiarskych rodín a tých slovenských. Nehovoriac o tom, kde je Švajčiarsko ako trvalo neutrálna krajina, a kde je Slovensko v rebríčku krajín EÚ - a aké povinnosti mu z tohto členstva plynú! Nech sa slovenský štát postará o slovenských invalidov, dôchodcov a deti tak, ako sa stará Švajčiarsko, a národ si ho bude vážiť! Nie naopak! To si má akože národ vážiť štát, ktorý ho zdiera a v ktorom môže slobodná matka s dvojičkami, s prepáčením, skapať na ulici?? Tiež žijem viac v Belgicku než na Slovensku. Ver mi, viem o čom hovorím.
@misel714 manzel je konatel s.r.o, takze 1.danova kontrola sa ohlasi vopred, este su taki mili,ze daju na vyber viac terminov, cize, ak aj dotycny nema nahodou cosi v poriadku, do casu,kedy kontrols pride, si to do poriadku da. 2. ak na danovom urade/ liste, kt.zasles, neuvedies svoje cele meno a konkretne pri com udajne kratil dan, tvojmu bonzu sa venovat nebudu. Ojojoj, takych ako si ty, by bolo... 3. Skus podnikat, ked sa kazdorocne zvysuju odvody! Ked tebe niekto nezaplati 2- 3 niekolkotisicove faktury po sebe, ale ty vyplaty aj odvody svojim zamestnancom zaplatit musis! Aj nakupit material, aby ty zamestnanci mali s kym robit... 4. Kup si dobre vino a zapni si dobry film a bud rada, ze vacsie starosti, ako to, co za temu si zalozila, nemas...
@matkahelka Tak, tak. Mlada "zaba" si mysli ze podnikať je jednoduché a padaju "pečené holuby do huby". 😂😉
Na tychto komentaroch jasne vidiet, preco je Slovensko na takej urovni, na akej je a este dlho bude. Mentalita naroda v priamom prenose 🙂
@thoughtfulweirdo No veď ako keď ti "kamarát" povie-mas to super, faktúru za 3-4tisic a vsetky peniaze su tvoje.😂😂😂😉
@janne318 ja zase mam opačný pocit... mozno sa pohybujem medzi inymi ludmi ale v mojom okoli maju dôchodcovia nadštandard dôchodky. Na to, ze maju výdavky iba sami na seba mi pride 500 eurový dôchodok + další 400 EUR manželka teda dost. A vidim to aj v obchode... vsetko musi byt slovenské, kvalitne a vacsinou matky s detmi su tie, ktore kupujú tie precenene potraviny z jednej kopy😔ale samozrejme su výnimky, urcite su aj taki, ktorí maju 200 EUR ale oni placu najmenej. A nasa generácia nebude mat uz asi nic.
@vendulka80 prepáč... Podľa teba je 400 - 500 € dôchodok nadštandard??? To si ako robíš srandu? A keď ten dôchodca/dôchodkyňa ostane vdovec/vdova (k čomu logicky skôr či neskôr dôjde), zaplatí za lieky a lekárov 200,-€ mesačne a za bývanie ďalších 250,-€, z čoho si má uspokojiť základné životné potreby, ako jedlo, drogériu, kozmetiku, ošatenie??? Veď pobyt v DSS stojí mesačne viac, než je celý jeho dôchodok!
@misel714 bud aj Ty cestna, povedz dotycnemu do oci, co si o nom myslis a aj mu povedz, ze ho ides udat. Ked budes udavat, tak sa podpis skutocnym menom. Proste, ked pravda a spravodlivost, tak zacni pekne od seba.
Ved hovorim, ze kazdy ma inú situáciu. V mojom okoli ziju manželské pary dôchodcov, kazde 3 mesiace spolu kúpele, kadejaké poukazy, zľavy vsade a na vsetko. A na dochodku od 54 rokov. Tieto výdavky plati aj mlada rodina s detmi a este plus hypotéka a výdavky na deti. A tiez niektorí chlapi maju u štedrých podnikateľov max 600 eur. A 200 EUR na lieky mesačne? Moze byt pri vážnych diagnózach. Ale drvivá väčšina ma tie iste lieky na tlak, na srdce a ani tie neužívajú iba si daju opakovane prepisovať aby mali do zásoby. A tieto lieky urcite tolko nestoja.
Ja sa nechcem ani hadat ani nikoho urážať... len ti co maju najviac aj najviac placu. Moji starí rodicia mali dôchodok spolu 400 EUR a to kazdy mesiac polovicu dávali este detom na prilepšenie. Niekto ma 1000 EUR a napcha to medzi uteráky aby to potom mohol dat nejakému “podomovemu predajcovi” a potom plakat v tv.
@misel714
Na Slovensku je narodnym hrdinom Janosik, tak sa nediv ze sa ospravedlnuje 'kradnutie' / odzubavanie.
Ludia budu pindat ale nikdy nic neurobia, lebo 'mna sa to netyka' a potom zijeme v spolocnosti kde takymto ludom prejde vsetko. Ale samozrejme mame dobry vzor nasich politikov 🙂 ( je to celosvetove, nielen n Sk ) aky politik taky narod.
Teraz ma napadlo take slovenske narodne motto: v kto nekradne okrada rodinu ...
Ajajaaaj udavaci su asi najhorsi ludia a takych nema nikto rad si zapamataj ..zjavne sa potrebujes za nieco pomstit ale je to dost ubohe..tak ako tu pisali vyskusaj si podnikat a potom uvidis ci sa da na slovensku z toho slusne zarobit ked mas platit dane odvody nedajboze mzdy..
@misel714 uplne ti rozumiem,tiez by ma to sralo. Okrada tym vsetkych nas. Ibaze ludia tomu nerozumeju. Pokial im nepride nikto domov a nevezme mu realne peniaze z penazenky tak taketo veci neriesia,maju pocit ze sa ich to netyka...a takych ludi je vela. Mozes ho bud poriesit alebo mu do oci povedz ze je zlodej,ze nema uroven a viac sa s nim nebavit...dobre neskonci,toho sa neboj 😉
@ahoj0 ty tiez podnikas? 😉
@zuzankkaa1 Ešteže ty tomu evidentne rozumieš.
Mozno tomu nerozumiem,ale neobhajujem zlodejinu
@evittam

@janne318 No podla autorky, ktora ma "bohate" skúsenosti tak,ze budeme poctivo odvádzať dane a odvody tomuto štátu.😂😉 A ak nie tak sme len jednoducho zmýšľajúci.