icon

Mám si dopriať vyrovnanie zubov?

15. máj 2024

Nikdy nič som si nedopriala sebe,vždy som si myslela na druhých.A odkedy mám deti tak ony sú na prvom mieste.
Mala som jedno prianie už dlhé roky len nikdy som sa k tomu nedostala a bolo to finančne drahé.Teraz mám 42 rokov,pomaly som si našetrila 5000 eur.Sice trvalo mi to päť rokov ale podarilo sa.Chcela by som si dať vyrovnať zuby a všetko čo mám našetrené vy išlo na to.Rozpravali sme sa o tom s kamarátkou a ona ma tak zneistila,či blaznim že som sebecka,že radšej by som mala deťom si niečo dopriať a nie minúť si peniaze na takú blbosť.Ze keď doteraz som žila s krivymi zubami tak mi to už môže byť aj jedno.Tak ma zneistila a teraz rozmýšľam čo ak má pravdu.

Strana
z6
veronicka1901
16. máj 2024

Choď na konzultáciu k ortodontistovi a potom sa môžeš rozhodnúť, či do toho pôjdeš alebo nie. My akurát riešime strojček s najstaršou. Konzultácia bola 50 eur, odtlačky digitálne 200. Keď prídu dlahy, tak 500 eur. A potom už len mesačné splátky buď na 12 alebo 24 mesiacov.
Takže neboj sa, možno budú aj úspory, aj strojček 😉

autor
16. máj 2024

@hrabovo Rozmýšľam nad invisalign neviditeľným strojčekom.
@surama Idem to vygooglit.
@simca06022011 Chápem čo hovoríš veď najprv musím ísť k lekárovi a to tiež bude trvať pokiaľ ma objednajú,nikde ma nečakajú na mňa a nezoberú ma hneď.Tak zatiaľ môžem nad tým rozmýšľať a zisťovať si informácie.
@eliska13 Ušetrila som stovku mesacne ale moc som to nesilila,dopriala som si normálne všetko.Keby som bola odopriala tak ušetrím viac.No nesilila som to,ako som písala prvoradé boli aj sú pre mňa deti až potom ja.Auto som kúpila za 8000 eur pred vyše 10 rokmi ešte keď som nemala deti🙂

hrabovo
16. máj 2024

Ja mam momentálne fix za menej ako 500 eur a som maximálne spokojná ani neviem, že ho mam.

lunademonica
16. máj 2024

Zuby

milanm12
17. máj 2024

Jednoznačne kovový... Mal som ho 16 mesiacov.. zuby mám krásne vyrovnané.. vyšlo to všetko dokopy 1700 euro.. každá kontrola a uťahovanie , nastavovanie a menenie gumičiek vždy po 50 euro. Inštalácia a strojček hore, dole 400 euro. 5-6k mi príde zbytočne hrozne veľa.

hara_vara
17. máj 2024

keď netrpí domácnosť a všetko je ok
kúp si zuby máš pravdu
držím palce
budeš o 100 krát krajšia
ocení to aj manžel aj kamaráti
a hlavne TY.✌️

liliana363
17. máj 2024

Ak máš tak krivé zuby že si ich musíš zakrývať keď sa smeješ, tak choď určite do toho. Ja som si v 40tke dala spraviť síce nie jednotky ale dvojku. Úplne bol vykryveny skoro kolmo. A po pravde ľutujem že som si to nedala dávno spraviť. Samozrejme že sa bavíme i iných sumách, ale pocit že máš normálne rovné zuby je úžasný a stojí za tie peniaze. Mňa sa už vlastné deti pýtali, prečo mám také zuby a už vidíš, kto sa ti diva do očí a kto do úst.

almia
17. máj 2024

To máš málo peňazí na zuby... Stoja viacej

milanm12
17. máj 2024

@almia kecy.

minenkak
17. máj 2024

@milanm12 môže to stačiť a nemusí ešte nebola ani u doktora,nevie či má len krivé zuby a bude stačiť strojček , môže to stáť aj o dosť viac

barbied
6. jún 2024

@barka2003 to kde ste boli ze vam urobili takto "lacno"?
Cena závisí aj od zakrivenia zubov, pokiaľ viem

minutka
6. jún 2024

Aj podla mna je to nezodpovedne. Zo 6 tis dat 5 tis na seba. Nemate ziadnu fin rezervu. Moze sa cokolvek stat. Potrebujes neviditelny? Kamoska mala po 30tke kovovy, cena 1500€.

Strana
z6