Mám zmeniť zdravotnú poisťovňu?
Ahojte, minulý rok som mala rakovinu. Našťastie to bolo skoro objavené a zatiaľ je všetko ok, klop, klop... a keď som riešila vyšetrenia som stále narážala na to ze mam dôveru poisťovňu a ze musím ďalšie čakať na vyšetrenia a bolo mi viackrát naznačené že zla poisťovňa na vážnejšie ochorenia. Že áno na benefity sú dobrý ale keď príde na vážnejšie diagnózy tak bude problém... samozrejme som ostala v strachu že čo keď budem potrebovať niečo viac a kvôli poisťovni bude moje zdravie, život ohrozené... Takže meniť poisťovňu? Ak, akú? Mate reálne skúsenosti prosím, ale fakt Vaše skúsenosti s poisťovňami a najmä na vážnejšie ochorenia... Ďakujem 😊
ano treba zmenit na VsZP v takychto pripadoch jednoznacne odporucanie lekarov
Písala som to tuž už viac krát. Minulý rok, onko pacient, spolubývajúca čakala na prestup z Dôvery do VsZP z dôvodu, že Dôvera jej odmietla preplatiť drahšiu liečbu, lacnejšia jej nezaberala. Podľa lekárov z onkológie je to žiaľ jav, ktorí sa deje, že súkromné nepreplatia všetko. Stáva sa aj opak, že niečo zamietne všeobecná, ale to je drvivo nízke % oproti súkromným poisťovniam.
@melanta ďakujem a mam brat aj manžela a deti? Celá rodina ci nie? Mam v tom dilemu 🤷♀️
Ahoj. Jednoznacne VSZP. Ja som bola onkologicky pacient a pred dvoma rokmi operacia chrbtice. Ani raz som nemala problem pri liecbe. Ziadny lekar ma neposuval ani mi nic neodmietli preplatit. Sme v nej vsetci aj manzel aj deti.
Isto ber všetkých, aj vo VšZP je peňaženka zdravia kde ti preplatia veci,tak ako dôvera,Union. A ak by sa im dačo náhodou stalo máš istotu že nedopadne ako ty,že budú musieť rok čakať na zmenu poisťovne a aj na liečbu
Dievčatá, ďakujem
Moj kamarat prave kvoli operacii odisiel zo VsZP do Unionu. Ja kvoli kupelnej liecbe, kde mi prapadlo " A" z dovodu vela pacientov na mna za polroka nedosiel rad.
My sme sa dostali do situácie kedy poisťovňa UNION odmietla onkologicky chorej dcére zaplatiť operáciu v zahraničí....hladala rôzne dôvody....pritom VšZP uhrádza všetko...to by bolo na dlhú diskusiu a vysvetľovanie. Záver pokiaľ nie ste vážne chorí netýka sa Vás to, nemyslíte na niečo také, ale keď nedajbože takáto situácia nastane rovno môžete predávať majetok....

Zdravi ludia ostavaju v sukromnych poistovniach, ktore preplacaju benefity urcene pre zdravych, ludia s vaznou diagnozou ostavaju v statnej poistovni.