icon

Mám zrušiť životné poistenie od Allianz počas rodičovskej?

diaszoky
18. aug 2025

Som na Rodicovskom a platim 47€stale navysuju a to nemam zahrnute Pn. Rozmyslam o zruseni a opetovnom zalozeni az ked pojdem do prace je to dobry napad? Mate skusenost? Kazdy z okolia mi vravi ze sa to neoplati a tolko by neplatili a z rodicaku uz vobec

sweet20
18. aug 2025

@diaszoky zvysuju ti to, lebo urcite mas tam v zmluve zaskrtnutu indexaciu..

sweet20
18. aug 2025

@diaszoky ale ano, platis vela.. aj ked neviem co v tom mas

lenkakamen
18. aug 2025

@diaszoky jasne že sa to neoplatí a keď sa dačo stane vždy si nájdu dôvod prečo nevyplatit....poznám také viaceré prípady ...netýka sa to len Allianz...

simca06022011
18. aug 2025

daj si tu poistku pozriet a prerobit... upravit. Ak je nevyhodna a inde by bola lepsia, tak ti poradia a zrusis/zalozis. Pozri si kedy sa da zrusit a kolko mas casu na zistenie... zrusit sa da poistka iba k vyrociu, vypovedat sa musi myslim 6tyzdnov predtym (???)
zrusenie by som si rozmyslela, ja som zabudla uhradit a zrusili mi ju (stare casy papierove.. no...) a medzitym pribudne nejaka diagnoza alebo hocijaka blbost a je problem uzavriet novu poistku. najlepsie je poistky uzatvaat skoro ale s rozumom.
Ono vies, neoplati sa = podla toho co tam mas. A neoplati sa kym nemas fakt diagnozu, kde by ti to pomohlo.

diaszoky
autor
18. aug 2025
@sweet20

@diaszoky ale ano, platis vela.. aj ked neviem co v tom mas

@sweet20 no mam tam klasika umrtie uraz a rizikove choroby chrbticu uz som mala lieceneu pred zmluvou to uz neuznaju ani alergie co mam a ortopediu tiez uz nie a aj chirurgicky zakrok mam jeden za sebou cize druhy uz mi nezaplatia

mischy00
18. aug 2025

Tak v prvom rade PN na rodičovskom je ti zbytočná, musíš pracovať. Poistka sa dá aj znížiť v prípade potreby a ked budeš na tom financne lepšie, znovu navýšiť. Ak ju zrusis a teraz nemáš žiadne diagnózy, po znovu založení uz nemusí byt tvoj zdravotný stav rovnaky. To nikto z nás nevie, preto sa poistujeme vtedy, ked nam nic nieje, nemáme vyluky a zbytočné navýšenia. V tejto poistke mas uz po čakacej dobe, treba brať do úvahy, ze ked zalozis znovu, zas mas nové čakacie doby, plus budeš staršia, čiže zas poistné vyššie. Ak nechceš navysovat poistné každý rok, treba zrušiť indexaciu. Ale potom sa netreba čudovať, ze ked mas 15 rokov starú poistku, dostaneš vyplatenu sumu co bola wau pred 15 rokmi a nie dnes. Tak ako plat nemá nikto 15 rokov rovnaký, len to ľudia nechcú počuť, platiť málo a dostať mega.

mischy00
18. aug 2025

Mozno tam mas aj šetrenie, aj to treba brať do úvahy v cene poistenia. Lebo ak si zo 47 eur , 30 eur šetris, tak potom nemas ani tie rizika extra poistené na vysoké sumy.

diaszoky
autor
18. aug 2025
@mischy00

Mozno tam mas aj šetrenie, aj to treba brať do úvahy v cene poistenia. Lebo ak si zo 47 eur , 30 eur šetris, tak potom nemas ani tie rizika extra poistené na vysoké sumy.

@mischy00 nemam sporiacu

diaszoky
autor
18. aug 2025
@mischy00

Tak v prvom rade PN na rodičovskom je ti zbytočná, musíš pracovať. Poistka sa dá aj znížiť v prípade potreby a ked budeš na tom financne lepšie, znovu navýšiť. Ak ju zrusis a teraz nemáš žiadne diagnózy, po znovu založení uz nemusí byt tvoj zdravotný stav rovnaky. To nikto z nás nevie, preto sa poistujeme vtedy, ked nam nic nieje, nemáme vyluky a zbytočné navýšenia. V tejto poistke mas uz po čakacej dobe, treba brať do úvahy, ze ked zalozis znovu, zas mas nové čakacie doby, plus budeš staršia, čiže zas poistné vyššie. Ak nechceš navysovat poistné každý rok, treba zrušiť indexaciu. Ale potom sa netreba čudovať, ze ked mas 15 rokov starú poistku, dostaneš vyplatenu sumu co bola wau pred 15 rokmi a nie dnes. Tak ako plat nemá nikto 15 rokov rovnaký, len to ľudia nechcú počuť, platiť málo a dostať mega.

@mischy00 ano ja som chcel ah izit ale stale Ale ale ked toto znizite tak sa neoplati tamto atd

mischy00
18. aug 2025
@diaszoky

@mischy00 ano ja som chcel ah izit ale stale Ale ale ked toto znizite tak sa neoplati tamto atd

@diaszoky v čom sa ti neoplatí? Ked znizis, prídeš o vyššie plnenie, lebo bud ho úplne odpoistis alebo znížis poistnú sumu. Je to určite lepšie ako zrušiť celé poistenie .