icon

Máme nárok na daňový bonus v zahraničí?

gabca5359
21. feb 2025

Dobry den .. chcem sa opytat manzel robi v zahranici v holandsku.. ma slovensku zivnost a vyplata mu ide od slovaka, lebo robi v zahranici pod slovakom. Uctovnicka povedala ze mame narok na dsnivy bonus 2025. Ini zas tvrdia ze ked je vykon prace v zahranici tak nie. Tetaz neviem ako to mame. Viete mi poradit.

zitaje
21. feb 2025

U nás podobná situácia, ja som to tak pochopila, že nárok nemá... napriek slovenskej živnosti.

sara07
21. feb 2025

ja by som napísala na finančnú spravu maju tam poradnu, aby ste bud zbytočne neprišli alebo nemuseli vracat

lenuska9999
21. feb 2025

@gabca5359 podľa mňa nárok na daňový bonus máte. Manžel predsa zdaňuje svoj príjem na Slovensku , čiže mal by si uplatniť aj daňový bonus v daňovom priznaní.

tundra
21. feb 2025

@gabca5359 ak sa zakon nezmenil,mate narok na danovy bonus.Mne ho vyplacali,ked som pracoval vo Švajciarsku a manzelka bola s detmi doma.
Je to uz davno,ale uctovnik to vtedy riesil s DU a mali sme narok.

mondolina
21. feb 2025

menilo to.

januska2
24. feb 2025

Ano mate narok. Ja pracujem v nemecku a každý rok beriem slovenský bonus. Dávam im rocne vyúčtovanie z nemecká 😉

hiro
24. feb 2025

Z minuleho roku je mozne ze ano.
Ale buduci je situacia ina - ak teda nepracuje za minimalnu mzdu (na zivnost by to malo byt aspon 2x viac) a teda berie zo 4-5 tisic tak ziadny bonus mu nevyjde.