Daňový bonus - ČR a SR

terezia1105
4. apr 2022

Dobrý deň chcem sa spýtať ci niekto nemá skúsenosť manžel minulý rok pracoval 4 mesiace na Slovensku a 8 mesiacov v Česku podával si daňové priznanie kde uplatňuje danovy bonus na Slovensku mu povedali na danovem ze nemá nárok na daňový bonus,ale v ČR mu povedali ze ho ma aj zo Slovenska aj ČR,tak nevieme nemal to tak niekdo ďakujem za odpoveď

basska_b
4. apr 2022

Opytaj sa tu
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Tak neviem, co mu v CR radia, ze ako je to na SR... na SR najlepsie budu vediet

terezia1105
autor
4. apr 2022

@basska_b dakujem

katarinaba
4. apr 2022

citacia z: https://podpora.financnasprava.sk/280045-Nárok-...

Otázka č. 15 - Súčasné poberanie daňového bonusu v SR a daňového zvýhodnenia na dieťa v zahraničí
Rezident Slovenskej republiky poberá príjmy zo závislej činnosti v Českej republike. V Čechách má uplatnené daňové zvýhodnenie na deti podľa podmienok platných v českom daňovom zákone. Na území SR dosahuje príjmy z podnikania a spĺňa podmienky na uplatnenie daňového bonusu na vyživované deti. Má nárok na daňový bonus na vyživované deti aj na území Slovenskej republiky?
Odpoveď
Ak si rezident Slovenskej republiky uplatnil v zahraničí zvýhodnenie na dieťa, ktoré mu umožňuje daňová legislatíva platná v zahraničí, nemá to vplyv na uplatnenie daňového bonusu na dieťa na území Slovenskej republiky. Na uplatnenie daňového bonusu na Slovensku daňovník preukazuje splnenie podmienok zákona o dani z príjmov platného v SR.

laskamoja123
11. jan 2023

@katarinaba aká je výška bonusu v Čechách na 19 ročne dieťa školopovinné

katarinaba
11. jan 2023

@laskamoja123 netusim. Ale ak das do googlu danove zvyhodneni na dite 2023, urcite najdes odpoved.