Máme nárok na vrátenie dane?
Ahojte žienky ,chcela by som sa vas spytat ako to je z vratenym,alebo uplatnením vratenia daní na mna,ked nepracujem a staram sa o dieta do jeho šiestich rokov.Manžel podal v praci danove priznanie a tam mu vraveli že si na mna už podla noveho zakona dan uplatnit nemože....dakujem vam za všetky rady a odpovede.
Ahojte potrebujem poradit.V roku 2013 som od januara do marca pracovala.
od aprila do septembra marodovala.
od oktobra do decembra materska.
Mam narok na vratenie dani?Od zamestnavatela mi prisla mala suma a cakala som viac.Vela ludi mi povedalo ze to vychadza 500-600e,ked im vratia dane.
@aliiska Nárok na zníženie základu dane o nezdaniteľnú časť na daňovníka má v zásade každý daňovník (s výnimkou daňovníkov so základom dane 34401,75 eura a vyšším a s výnimkou väčšiny dôchodcov). Nárok majú aj osoby ktoré nemajú trvalý pobyt na Slovensku, cudzinci a pod. Nárok na odpočítanie nezdaniteľnej časti majú aj nezaopatrené deti, študenti, dobrovoľne nezamestnaní, ženy na rodičovskej dovolenke atď. a to v plnej výške za celý rok, aj keď pracovali, resp. mali príjmy len časť roka.
@aliiska som to nestihla dopísať, záleží čo ti vystavil zamestanávateľ (zúčtoval Ti daň, alebo Ti dal potvrdenie), podľa toho sa zariadiš. Keďže si nepracovala celý rok (marodka, materská), tak ti môže v pomere k zarobenej mzde vyjsť, že Ti vrátia daň..., lebo si môžeš uplatniť nezdaniteľnú časť na na každý mesiac, suma závisí od toho koľko dane si zaplatila za mesiace, ktoré si robila
Ahoj.Chcela by som sa spytat do 10 mesiaca som bola len obycajna zivnosnicka a od 10 mesiaca som sa stala dobrovolnym platcom Dph.Mozem si uplatnit este pausalne vydavky?Dakujem za odpoved
Dobrý deň! Vie mi niekto poradiť, ako sa má postupovať s nárokom na zníženie dane, ak: ja som na rodičovskej dovolenke a mám dohodu na pár hodín do mesiaca. Ráta sa aj dohoda ako zamestnanie? ďakujem za odpoveď
@evita68 ahoj mohal by si mi poradit...mala ma 12.juna 3roky..som rodičovskej dovolenke..s prace mam narok na dovolenku ...do 18,augusta by som mala čerpala dovolenku a potom výpoved a urad prace...mala v septemri do školky...vratia nam dane, manžel si može uplatnit odpočítatelný položku na manželku? aj ked budem mat prepatený jeden jeden plat za dovolenku čo mi zvnikla počas materskej...cca 450 v čistom vyplatený a potom nezamestaneské cca 260?
mozem sa opytat,viem ze je to po, ale zaujima ma, ci mi spravne vypocitali vratenie dani. v roku 2012 som od januara nastupila na PN a mala som ju az do polovice juna a hned som nastupovala na matersku az do konca roka, mala som narok na vratenie dane za rok 2012? dakujem
Ahoj.Prosím o radu.Ak som 12.mesiacov na pn vrátia my nejaké dane? Dakujem
No,pn mám od 4.12.2013 a zrejme my potrvá do konca roka
ešte by ma zaujímalo či si manžel može na mna niečo uplatnit ked som celý rok na pn
dakujem
Prosim poradite mi?Moze si manzel upatnit za mna nezdanitelnu cast,ak som bola 8 mesiacov na urade prace a potom som za 4 mesiace ma prijem dokopy asi 300 eur? Tie 4 mesiace som bola zamestnana a mala platasi 90 eur v hrubom.Moze si odratat nieco,ci si mam ja podat danove priznanie,ci ako to je najlepsie urobit?dakujem za radu,pekny vecer,M.
Ahoj ak v minulom roku muz pracoval len 4mesiace vratia mu prispevok na dieta za len to obdobie alebo za cely rok

ahojte viete mi poradit respektive (či čo vratia) .
01_Uhrn zučtovaných a vyplatených príjmov...........10932,82
ztoho uhrn príjmov plynucich na zaklade dohod mimo prac.pomeru....0
čiastkovy zaklad dane (r.01-r3)...9468,14
uhrn preddavkov na dan (zrazenych podla 35zakona bez uplatnnenia danoveho bonusu)1089,08.................viete mi niečo ktomu povedat? emoticon