icon

Manžel založil cestovné poistenie. Môžem ho zmeniť?

3. feb 2025

Ahoj manžel založil cesyovne poistenie keď kupoval dovolenku.. otázka znie môžem založiť aj ja pre nás? Môžme mat 2 cestovne positenia ? Keď sa mi neľúbi krytie toho poistenia ?

lukbe
•
3. feb 2025

Môžu byť dve, ale čerpať môžeš asi len z jednej, ak dôjde k poistnej udalosti.

zic
•
3. feb 2025

A doplatit (navysit) to povodne sa neda? Ze ak kupil nejaky "zaklad", tak ty doplatis rozdiel medzi "vyssim" poistenim? Bude to asi lacnejsie...

sulavikova
•
3. feb 2025

Tiež mám 2 cestovné poistenia, aj 2 úrazové.

purple_wolf
•
5. feb 2025

mozes mat aj desat a ak sa nahodou nieco stane tak od kazdeho ziadat odskodne... co sa tyka takychto poisteni tak limit nie je

katty123456
•
5. feb 2025

@lukbe prečo?kazdej poisťovní plati z každej ma krytie

lukbe
•
5. feb 2025

@katty123456 nie som odborník, len som to čítala kdesi, napísala som "asi".

ivana11155
•
5. feb 2025

Podla mna cerpat mozes len jedno, ak by sa nieco stalo. Mali sme (z nejakeho dovodu) dve poistky na dom a v banke nam povedali, ze poistna udalost sa da uplatnit len z jednej poistky. Zisti si radsej. Ale aj tak by som asi uzatvorila druhu s lepsim krytim.

geby007
•
5. feb 2025

Môžte mať kludne aj 2, aj viac, ale nikdy poisťovňa nezaplatí 100 % výšku z každej poisťovne...
Keď sú 2 poistenia, tak z každej poisťovne dostanete polovicu. Je to preto tak, lebo keď by k niečomu prišlo, tak by sa poisťovne nedoplatili a dalo by sa to veľmi veľakrát zneužiť. Tak preto iba polovica z každej poistnej sumy...

katty123456
•
6. feb 2025

@geby007 nepletie sa vám to so subehom dôchodkov?tam sa z 2vyplaca vyšší+polovica z nižšieho..nikdy som nepočula žeby som mala poistku v alianzi aj Generali a platil by len Alianz..veď by som druhej poisťovní teda platila úplne zbytočne .to koľko perc oprávnených nákladov vyplatia je už druhá vec poisťovne vo všeobecnosti sa snažia odrbat ľudí..🙃ale zas nie vzdy

geby007
•
7. feb 2025

@katty123456 vyplatí aj jedna, aj druhá, ale iba polovicu. Viem to, mám pravidelne skúšky z poistenia 🙂