Manžel založil cestovné poistenie. Môžem ho zmeniť?
Ahoj manžel založil cesyovne poistenie keď kupoval dovolenku.. otázka znie môžem založiť aj ja pre nás? Môžme mat 2 cestovne positenia ? Keď sa mi neľúbi krytie toho poistenia ?
A doplatit (navysit) to povodne sa neda? Ze ak kupil nejaky "zaklad", tak ty doplatis rozdiel medzi "vyssim" poistenim? Bude to asi lacnejsie...
Tiež mám 2 cestovné poistenia, aj 2 úrazové.
mozes mat aj desat a ak sa nahodou nieco stane tak od kazdeho ziadat odskodne... co sa tyka takychto poisteni tak limit nie je
@lukbe prečo?kazdej poisťovní plati z každej ma krytie
@katty123456 nie som odborník, len som to čítala kdesi, napísala som "asi".
Podla mna cerpat mozes len jedno, ak by sa nieco stalo. Mali sme (z nejakeho dovodu) dve poistky na dom a v banke nam povedali, ze poistna udalost sa da uplatnit len z jednej poistky. Zisti si radsej. Ale aj tak by som asi uzatvorila druhu s lepsim krytim.
Môžte mať kludne aj 2, aj viac, ale nikdy poisťovňa nezaplatí 100 % výšku z každej poisťovne...
Keď sú 2 poistenia, tak z každej poisťovne dostanete polovicu. Je to preto tak, lebo keď by k niečomu prišlo, tak by sa poisťovne nedoplatili a dalo by sa to veľmi veľakrát zneužiť. Tak preto iba polovica z každej poistnej sumy...
@geby007 nepletie sa vám to so subehom dôchodkov?tam sa z 2vyplaca vyšší+polovica z nižšieho..nikdy som nepočula žeby som mala poistku v alianzi aj Generali a platil by len Alianz..veď by som druhej poisťovní teda platila úplne zbytočne .to koľko perc oprávnených nákladov vyplatia je už druhá vec poisťovne vo všeobecnosti sa snažia odrbat ľudí..🙃ale zas nie vzdy
@katty123456 vyplatí aj jedna, aj druhá, ale iba polovicu. Viem to, mám pravidelne skúšky z poistenia 🙂

Môžu byť dve, ale čerpať môžeš asi len z jednej, ak dôjde k poistnej udalosti.