Manželka si nechce 'užívať'
Ahojte,
asi sa vám môj problém bude zdať malicherný avšak pre mňa je reálny. Ďakujem za pochopenie.
Zarábam celkom dosť a mám ambície to ešte znásobiť. Peniaze by som si chcel poriadne užiť ale samého ma to nebaví. Problém je, že manželka si, z pre mňa nepochopiteľného dôvodu (ktorý presne ani nepoznám), užívať nechce. Napríklad, chcem jej kúpiť poriadnu kabelku, zoberiem ju do obchodu, kde majú pekné kúsky (400 eur a podobne) a ona povie, že takú drahú nechce a radšej si ide kúpiť 15 eurovú (ktorá aj tak vyzerá..). Alebo chcem rodinu zobrať na víkend na výlet do luxusného hotela (500 / noc) ale ona chce radšej ísť kľudne aj do nejakého penziónu za 'pár eur'. A podobne..
Mňa toto celé hrozne demotivuje - načo sú mi peniaze, keď ich mám sušiť v banke. V práci nemám chuť sa posúvať ďaľej a je mi z toho celého smutno. Vôbec nerozumiem, prečo je taká, veď nejde o jej peniaze a ja ich na ňu minúť chcem. Určite nejde o to, že by ona chcela, aby som peniaze minul na niečo iné, všetkého máme dostatok. Navyše vie, že keď ich neminiem na ňu, tak ani na nič iné.
Čo by ste mi poradili?
To si si zalozil o polnoci profil len preto, aby si sa pochvalil, kolko mas penazi? 😀
@jahalo Ahoj, predpokladám, že Tvojej manželke je nepríjemný pocit, že si ju "kupuješ" drahými vecami, že potom má akože pocit, že Ti má byť vďačná a vo všetkom Ťa poslúchať a prispôsobiť sa. Teraz mi asi napíšeš, že to tak nie je a že nič také od nej neočakávaš, to však ale nič nemení na tom, že ona ten pocit môže mať.
V akých podmienkach vyrastala? Ak je zvyknutá nakupovať za lacnejšie, občas sa takéto návyky ťažko menia. Plus možno nemá záujem pôsobiť ako zlatokopka, k drahým veciam má odpor,.... ženy nie sú len na peniaze, ako sa to zvykne väčšinou prezentovať.
@maminuska No pochybujem, ze realne uspesny a bohaty chlap sa potrebuje registrovat na koňa, aby sa pytal na nazor cudzich zien... To je tak tazke si sadnut k manzelke a opytat sa "zlatko, preco sa ti nepaci, ze chcem ist na dovolenku tam a tam? Zlatko, preco nechces tuto kabelku?" ... A normalna debata...
Oprava: ...k čomu ste sa...

@jahalo ide aj o jej peniaze , je to tvoja manželka.
Čo ti poradím , zaplať dobrú dovolenku , cenovo niečo medzi tou " chudobou a luxusom " a bude spokojná a aj ty.
Ani ja by som 500 eur za noc nedala 🙂 . 400 eur za kabelku áno , to nie je " strašne drahá kabelka " , prada stojí 2500 eur, Dior tiež tak .