Manželka si nechce 'užívať'
Ahojte,
asi sa vám môj problém bude zdať malicherný avšak pre mňa je reálny. Ďakujem za pochopenie.
Zarábam celkom dosť a mám ambície to ešte znásobiť. Peniaze by som si chcel poriadne užiť ale samého ma to nebaví. Problém je, že manželka si, z pre mňa nepochopiteľného dôvodu (ktorý presne ani nepoznám), užívať nechce. Napríklad, chcem jej kúpiť poriadnu kabelku, zoberiem ju do obchodu, kde majú pekné kúsky (400 eur a podobne) a ona povie, že takú drahú nechce a radšej si ide kúpiť 15 eurovú (ktorá aj tak vyzerá..). Alebo chcem rodinu zobrať na víkend na výlet do luxusného hotela (500 / noc) ale ona chce radšej ísť kľudne aj do nejakého penziónu za 'pár eur'. A podobne..
Mňa toto celé hrozne demotivuje - načo sú mi peniaze, keď ich mám sušiť v banke. V práci nemám chuť sa posúvať ďaľej a je mi z toho celého smutno. Vôbec nerozumiem, prečo je taká, veď nejde o jej peniaze a ja ich na ňu minúť chcem. Určite nejde o to, že by ona chcela, aby som peniaze minul na niečo iné, všetkého máme dostatok. Navyše vie, že keď ich neminiem na ňu, tak ani na nič iné.
Čo by ste mi poradili?
@jahalo nepises koľko máte deti, ale hovoríš o rodine,čiže predpokladám že nejaké máte. Úprimne ti poviem, že u mňa sa priority úplne otočili s príchodom deti. Kým za slobodna by mi drahá kabelka urobila veľkú radosť, teraz by som ju nechcela...Ak mi dá manžel peniaze pre mňa na nakupy, tak sa domov vrátim s niecim pre moje baby😅u mňa je to taká materská úchylka 😂😂😂osobne by som radšej tie peniaze odložila na vzdelanie deti ako na víkend v luxusnom hoteli. Radšej by som išla do hotela strednej cenovej relácie.
Nerozumiem smutku autora prispevku, ze manzelka nevidi dovod v nakupe kabeliek za 400 eur a v ubytovani za 500 eur. Mne je smutno z autora,ze v tomto vidi hodnotu a nevie inak a lepsie investovat. Ak je tema vobec pravdiva. Mam rada kvalitne veci,ale nezijem pre nakupy a ich hromadenie a aj keby som mohla,nedala by som za ubytovanie 500 eur. Naco? Ak by v tomto pripade moj muz podporoval napr.organizacie poskytujuce azyl znevyhodnenym ludom,tyranym zenam ci podporil inu pomahajucu organizaciu. To by urobilo na mna ako zenu dojem a nie marniva ponuka marniveho chlapa.
@kristina2412 deti majú všetko, toto sú peniaze, ktoré chcem minúť na ňu.
@jahalo ja tomu rozumiem že majú ale ona moze mať väčšiu radosť z nákupov pre deti ako pre seba.
@kristina2412 ale veď detom kupuje, čo len chce (akože, také drahé topánky nenosím ani ja..). Tu nejde o peniaze, ktoré by boli určené pre deti alebo domácnosť. Niekde vyššie som to písal.
@maminuska a keď sme už pri tom - nie je ti divné, že ti prekáža, ak ti manžel niečo kúpi keď ideš s ním ale neprekáža ti, že ti peniaze posiela? Prečo z tohto nemáš pocit, že si ta vydržiava? Veď je to vlastne to isté, ak nie horšie (toto neber osobne - platí sa ku*vám ale darčeky sú z lásky).
@jahalo podla mna takto reaguje lebo pre nu to nie je malo penazi ked pises, ze mate oddelene financie. Toto je prva vec, ktoru by som vyriesila.
A ked uz by som toto vyriesila tak za druhe, zistim kedy si moze zobrat v praci volno na dovolenku, objednam na vtedy letenky a hotel a uz jej len oznamim, ze vtedy a vtedy ideme napr. do Atlantisu. Rozhodne nevidim dovod oznamovat jej, ze pre styroch ma to tu stoji tisicku za noc a kolko na to trebalo pracovat. Samozrejme s ohladom na to co ma rada, ak neznasa teplo nevyberiem dubaj ale skandinaviu a pod.
Možno sa jej len nepáči nakupovať s tebou. Nie každý má pri takej činnosti rád spoločnosť... či spoločnosť konkrétnej osoby.
@jahalo poviem ti za seba , ja by som například nezniesla aby som si niečo kupovala v obchode , aj drahom a vybrala si a môj manžel by vytiahol kreditku a zaplatil by akože som ti kúpil , zvlášť keď máte akože svoje a tvoja žena ako si povedal sa k tým peniazom nedostane inak ako cez dary.
Na mňa to pôsobí hrozne.
V čom je problém nechať manželku kupovať si kabelky a ostatné veci podľa vlastného vkusu? Veď keď chcem niekomu kúpiť darček, kúpim pekne v tajnosti niečo, čo by dotyčnú osobu naozaj presvedčilo a nebudem sa snažiť tu osobu pretvoriť na svoj obraz. Keď proste nechce kabelku za toľko peňazí, tak jej ju nebudem vnucovať.
Rovnako sa možno necíti dobre v tak luxusných hoteloch.
Nechaj ju užívať si peniaze tak, ako to vyhovuje jej.

@h2 argumenty typu, že oná taká nie je a také veci nechce. Čomu ja nerozumiem.