icon

Manželka si nechce 'užívať'

jahalo
10. nov 2019

Ahojte,

asi sa vám môj problém bude zdať malicherný avšak pre mňa je reálny. Ďakujem za pochopenie.

Zarábam celkom dosť a mám ambície to ešte znásobiť. Peniaze by som si chcel poriadne užiť ale samého ma to nebaví. Problém je, že manželka si, z pre mňa nepochopiteľného dôvodu (ktorý presne ani nepoznám), užívať nechce. Napríklad, chcem jej kúpiť poriadnu kabelku, zoberiem ju do obchodu, kde majú pekné kúsky (400 eur a podobne) a ona povie, že takú drahú nechce a radšej si ide kúpiť 15 eurovú (ktorá aj tak vyzerá..). Alebo chcem rodinu zobrať na víkend na výlet do luxusného hotela (500 / noc) ale ona chce radšej ísť kľudne aj do nejakého penziónu za 'pár eur'. A podobne..

Mňa toto celé hrozne demotivuje - načo sú mi peniaze, keď ich mám sušiť v banke. V práci nemám chuť sa posúvať ďaľej a je mi z toho celého smutno. Vôbec nerozumiem, prečo je taká, veď nejde o jej peniaze a ja ich na ňu minúť chcem. Určite nejde o to, že by ona chcela, aby som peniaze minul na niečo iné, všetkého máme dostatok. Navyše vie, že keď ich neminiem na ňu, tak ani na nič iné.

Čo by ste mi poradili?

jahalo
autor
10. nov 2019

@h2 argumenty typu, že oná taká nie je a také veci nechce. Čomu ja nerozumiem.

kristina2412
10. nov 2019

@jahalo nepises koľko máte deti, ale hovoríš o rodine,čiže predpokladám že nejaké máte. Úprimne ti poviem, že u mňa sa priority úplne otočili s príchodom deti. Kým za slobodna by mi drahá kabelka urobila veľkú radosť, teraz by som ju nechcela...Ak mi dá manžel peniaze pre mňa na nakupy, tak sa domov vrátim s niecim pre moje baby😅u mňa je to taká materská úchylka 😂😂😂osobne by som radšej tie peniaze odložila na vzdelanie deti ako na víkend v luxusnom hoteli. Radšej by som išla do hotela strednej cenovej relácie.

jahalo
autor
10. nov 2019

@maminuska fajn ale stále si nevysvetlila, čo presne by ti na tom prekážalo.

zuzudrnda
10. nov 2019

Nerozumiem smutku autora prispevku, ze manzelka nevidi dovod v nakupe kabeliek za 400 eur a v ubytovani za 500 eur. Mne je smutno z autora,ze v tomto vidi hodnotu a nevie inak a lepsie investovat. Ak je tema vobec pravdiva. Mam rada kvalitne veci,ale nezijem pre nakupy a ich hromadenie a aj keby som mohla,nedala by som za ubytovanie 500 eur. Naco? Ak by v tomto pripade moj muz podporoval napr.organizacie poskytujuce azyl znevyhodnenym ludom,tyranym zenam ci podporil inu pomahajucu organizaciu. To by urobilo na mna ako zenu dojem a nie marniva ponuka marniveho chlapa.

jahalo
autor
10. nov 2019

@kristina2412 deti majú všetko, toto sú peniaze, ktoré chcem minúť na ňu.

jahalo
autor
10. nov 2019

@zuzudrnda investovať naozaj viem, inak by som tie peniaze nemal. A nemakám preto, aby som všetko rozdal cudzím (prepáč, mysli si o mne, čo chceš ale za týmto si stojím).

maminuska
10. nov 2019

@jahalo to vodenie , na kúp si ..pripadala by som si ako pobehlica a nie manželka. Tak jej pošli peniaze na účet, zlatko kúp si čo potrebuješ a čo sa ti páči a bude.

lula313
10. nov 2019

@maminuska tak tam vybehni, najdes tam v tej cene, ale pre mna sú tie kabelky vizuálom pre staré babky..

maminuska
10. nov 2019

@jahalo mne manžel bez môjho vedomia kúpil auto , drahé auto a reakcia nebola z mojej strany pozitívna. Lebo za prvé som takú značku nechcela a za druhé som ho nepotrebovala. A auto nie je kabelka, to je príliš veľká investícia .

kristina2412
10. nov 2019

@jahalo ja tomu rozumiem že majú ale ona moze mať väčšiu radosť z nákupov pre deti ako pre seba.

jahalo
autor
10. nov 2019

@kristina2412 ale veď detom kupuje, čo len chce (akože, také drahé topánky nenosím ani ja..). Tu nejde o peniaze, ktoré by boli určené pre deti alebo domácnosť. Niekde vyššie som to písal.

lula313
10. nov 2019

@jahalo a aké auto si jej kupil? Typ, znacku? Keby dostala niečo drahe, komfortne, neverim, že by sa oduvala

maminuska
10. nov 2019

@jahalo každý mesiac jej pošli nejakú čiastku , nech si kľudne s tým urobí čo ona uzná za vhodné , nech sa oblečie, ide na kozmetiku ,ku kaderníkovi alebo nech si to odloží . Časom si na to zvykne.

jahalo
autor
10. nov 2019

@lula313 prepáč ale detaily sem písať nechcem, keďže neviem, či to tu nečíta..

jahalo
autor
10. nov 2019

@maminuska kozmetiku, manikúru a podobne 'blbosti' jej platím, tam si chodí sama. Ja to ale nechcem riešiť tak, že pojde sama, mne sa páči tam ísť s nou a napr. aj poveďať, čo sa páči mne (toto neber tak, že jej prikazujem, čo presne si má kúpiť, vôbec nie).

jahalo
autor
10. nov 2019

@maminuska a keď sme už pri tom - nie je ti divné, že ti prekáža, ak ti manžel niečo kúpi keď ideš s ním ale neprekáža ti, že ti peniaze posiela? Prečo z tohto nemáš pocit, že si ta vydržiava? Veď je to vlastne to isté, ak nie horšie (toto neber osobne - platí sa ku*vám ale darčeky sú z lásky).

maminuska
10. nov 2019

@lula313 ja som Pradu nemala a ani po nej netúžim . Pandorf ma neláka. Ja som skôr na kvalitné kostými , blúzky a topánky .

h2
10. nov 2019

@jahalo Tak v tom je presne ten problém. Chceš ísť s ňou a vybrať jej to Ty, lebo Tebe sa to páči. A nezaujíma Ťa, že jej sa to vôbec páčiť nemusí.

jahalo
autor
10. nov 2019

@h2 veď píšem, že jej ja nič nevyberám, to si ani nenechá. Baby, prosím čítajte ma 🙂

maminuska
10. nov 2019

@jahalo no tak nám to jasne vysvetli ako ten nákup prebieha ... vojdeš s ńou do drahého obchodu a tam nič nechce ? Si stále s ňou ?

jahalo
autor
10. nov 2019

@maminuska keď tam nič nechce, tak predsa odídeme.

missdiva
10. nov 2019

@jahalo podla mna takto reaguje lebo pre nu to nie je malo penazi ked pises, ze mate oddelene financie. Toto je prva vec, ktoru by som vyriesila.

A ked uz by som toto vyriesila tak za druhe, zistim kedy si moze zobrat v praci volno na dovolenku, objednam na vtedy letenky a hotel a uz jej len oznamim, ze vtedy a vtedy ideme napr. do Atlantisu. Rozhodne nevidim dovod oznamovat jej, ze pre styroch ma to tu stoji tisicku za noc a kolko na to trebalo pracovat. Samozrejme s ohladom na to co ma rada, ak neznasa teplo nevyberiem dubaj ale skandinaviu a pod.

lintu
10. nov 2019

Možno sa jej len nepáči nakupovať s tebou. Nie každý má pri takej činnosti rád spoločnosť... či spoločnosť konkrétnej osoby.

jahalo
autor
10. nov 2019

@missdiva prepáč ale máš deti? Pretože s detmi to takto nefunguje.

h2
10. nov 2019

@jahalo Veď čítam. A takto mi to z toho vychádza. Nemusíš jej niečo nanucovať nasilu, ale ona to tak vníma, lebo ideš s ňou, niečo sa Ti páči, chceš jej to kúpiť. Ona to berie, že jej to vnucuješ. Neboj sa, ja chápem, že ju do toho nenútiš, len sa snažím pochopiť, ako to berie ona.

jahalo
autor
10. nov 2019

@lintu roky takto nakupujeme, problém je pri cene - ak je vyššia, tak 'ohŕňa nosom'.

missdiva
10. nov 2019

@jahalo cestujeme takto s 2 detmi a funguje to uplne bez problemov 😉

maminuska
10. nov 2019

@jahalo poviem ti za seba , ja by som například nezniesla aby som si niečo kupovala v obchode , aj drahom a vybrala si a môj manžel by vytiahol kreditku a zaplatil by akože som ti kúpil , zvlášť keď máte akože svoje a tvoja žena ako si povedal sa k tým peniazom nedostane inak ako cez dary.
Na mňa to pôsobí hrozne.

jahalo
autor
10. nov 2019

@missdiva tak, že zo dňa na deň letíš s detmi neviem kam? Takto ani jeden z nás fungovať nevie, ona duplom, všetko musí mať naplánované.

abbey1
10. nov 2019

V čom je problém nechať manželku kupovať si kabelky a ostatné veci podľa vlastného vkusu? Veď keď chcem niekomu kúpiť darček, kúpim pekne v tajnosti niečo, čo by dotyčnú osobu naozaj presvedčilo a nebudem sa snažiť tu osobu pretvoriť na svoj obraz. Keď proste nechce kabelku za toľko peňazí, tak jej ju nebudem vnucovať.
Rovnako sa možno necíti dobre v tak luxusných hoteloch.
Nechaj ju užívať si peniaze tak, ako to vyhovuje jej.