Manželove zúčtovanie daní 2017
Podľa príjmu by tam mal byť nejaky preplatok, nie je uplatnený odpočet na manželku, treba sa informovať u zamestnávateľa, ktorý ročne zúčtovanie dane vykonal.
Ak len rodicak, tak mi teda mali nieco vratit.... Skuste sa informovat na opravne danove...
Ved toto sa ani mne nejako nezda. Len rodicak som mala a teda podla papiera neviem ci maju vratit len 0.04€ ale my ich mame este zaplatit ci co...🤔🙂
Nepriznali mu NČNM, môžete si podať DDP a uplatniť si na Teba NČ - vrátia Vám celú zaplatenú daň...
Co znamena DDP? druhe danove? a kde podat zase v praci ci uz na danovom? To znamena ze by vratili 403e?dakujem
Rieste to cez zamestnávateľa, nevidím dôvod podávať z vašej strany dodatočne DP, pokiaľ viem, je možnosť opravneho DP, ale mal by ho podat zamestnávateľ, nakoľko ročne zúčtovanie vykonal zamestnávateľ.
@suve99 ale nie oni , ona dostane pokutu ak podá DP . A nebude dodatočné ale riadne len v oneskorenom termíne. Jednoducho máš dva spôsoby vysporiadania dane ..cez roćné zúčtovanie alebo podaním DP. Ak sa rozhodneš cez DP , no tak si po termíne a nikoho nezaujíma kto pochybil . Preto je potrebné podať reklamáciu u zamestnávateľa, nech opraví ročné zúčtovanie a aj prehľad .
@maminuska nechcem sadohadovať, chcem jej pomôcť..našla som napr. toto :
http://www.akademiaplus.sk/pdf/20160518_RZD_opr...
ak podá DP na daňový úrad, nedostane pokutu, lebo mala vykonané ročné zúčtovanie. Podá dodatočné dp (bude to dp po ročnom zúčtovaní) a preplatok je DU vráti
@maminuska lenže Tvoju osobnú skúsenosť nemôžeš zovšeobecňovať. Pokuty sa dávajú pri podaní DP po ročnom zúčtovaní v určitých prípadoch a v určitých nie. A nie je pokuta ani keď chceš potvrdenie o prijme pre iný členský štát a dávaš DP po ročnom zúčtovaní. Pokuta je vtedy ak uvádzaš v DP po ročnom zúčtovaní niečo čo si tam mala uviesť, čoho neuvedenie bolo vlastne v Tvoj prospech.