icon

Manželove zúčtovanie daní 2017

iizzaa123
2. máj 2018

Dobry den. Manzelovi poslali z prace toto. Je tam preplatok, resp.nedoplatok? Podali sme aj nezd.ciastku na mna( manzelka na rd) v kolonke vsak nic uvedene nie je.. Je mozne, ze to zabudli zaratat alebo by mu za mna nic nevratili? dakujem

Manželove zúčtovanie daní 2017
Strana
z2
iizzaa123
autor
Autor odpoveď zmazal
matula211
2. máj 2018

Podľa príjmu by tam mal byť nejaky preplatok, nie je uplatnený odpočet na manželku, treba sa informovať u zamestnávateľa, ktorý ročne zúčtovanie dane vykonal.

ikonica
2. máj 2018

Aky si mala prijem za 2017?

iizzaa123
autor
2. máj 2018

ja tych cca 226e rodicak mesacne

ikonica
2. máj 2018

Ak len rodicak, tak mi teda mali nieco vratit.... Skuste sa informovat na opravne danove...

iizzaa123
autor
2. máj 2018

Ved toto sa ani mne nejako nezda. Len rodicak som mala a teda podla papiera neviem ci maju vratit len 0.04€ ale my ich mame este zaplatit ci co...🤔🙂

ikonica
2. máj 2018

Vratila by sa mu cela dan...

suve99
2. máj 2018

Nepriznali mu NČNM, môžete si podať DDP a uplatniť si na Teba NČ - vrátia Vám celú zaplatenú daň...

iizzaa123
autor
2. máj 2018

Co znamena DDP? druhe danove? a kde podat zase v praci ci uz na danovom? To znamena ze by vratili 403e?dakujem

suve99
2. máj 2018

@iizzaa123 dodatočné daňové priznanie, a bude lepšie si ho podať sami DP typ A, vrátia Vám tých 403,87 € - ak by si potrebovala pomôžem Ti s vyplnením

iizzaa123
autor
2. máj 2018

@suve99 to by bolo super, dakujem. Pozriem dnes ci este maju tlaciva v papaiernictve alebo behnem na urad..A ozvala by som sa. Ja sa v tom stracam ;) Stacia udaje iba tieto v tlacive+ moj rodicak 2017?

suve99
2. máj 2018

@iizzaa123 áno stačia tie papiere, a nebehaj nikam, tlačivá sú na internete...ak chceš cez IP?

maminuska
2. máj 2018

@iizzaa123 problém je ten že dostaneš pokutu za nepodanie a ďalšia vec nemáš vyplnenú druhú stranu tlačivá A, čo je jednou z hlavných a podstatných vecí pri podaní daňového priznania. Osobne by som reklamovala pri zamestnávateľovi .

ikonica
2. máj 2018

@maminuska zamestnavatel uz to tiez len cez dodatocne dp poriesi... Minimalne by som chcela poznat dovod...ak si ju uviedol v ziadosti a dolozil potrebne doklady, nevidim dovod, preco mu ju neuplatnili....

matula211
2. máj 2018

Rieste to cez zamestnávateľa, nevidím dôvod podávať z vašej strany dodatočne DP, pokiaľ viem, je možnosť opravneho DP, ale mal by ho podat zamestnávateľ, nakoľko ročne zúčtovanie vykonal zamestnávateľ.

maminuska
2. máj 2018

@ikonica zamestnávateľ pôda len opravný prehľad , nič viac. Ona ani nemôže podať DDP lebo nepodala ani riadne.

maminuska
2. máj 2018

Teda pôda dodatocny

suve99
2. máj 2018

@maminuska prečo by nemohla podať DDP, asi pochybil zamestnávateľ, keď napriek tomu, že predložili potvrdenie z ÚP o poberaní RP...má RZD od zamestnávateľa a na základe toho podá DDP typ A, a pokutu nemá začo dostať...

maminuska
2. máj 2018

@suve99 ale ano , pokutu dostane lebo nepodala DP v riadnom termíne. A nepožiadala ani o odklad. RZP od zamestnávateľa musí mať vyplnenú aj druhú stranu kde sa zamestnávateľ zaväzuje že si nezapočíta peniaze vo svojom prehľade ...Je potrebné ísť cez zamestnávateľa

maminuska
2. máj 2018

@suve99 a to že pochybil zamestnávateľ , daňovú správu nezaujíma, to nech si vyštrngá zamestnávateľ so zamestnancom . Na to aby si uplatnil škodu má iné inštitúty .

kathrin17
2. máj 2018

urcite musi byt vratka, ked si na rodicaku...ten sa do prijmov nezapocitava

suve99
2. máj 2018

@maminuska to máš pravdu, že musí mať vyplnenú i II.časť RZD, ale nevidím dôvod, prečo by mali dostať pokutu...RZD bolo vykonané /aj keď nesprávne/

maminuska
2. máj 2018

@suve99 ale nie oni , ona dostane pokutu ak podá DP . A nebude dodatočné ale riadne len v oneskorenom termíne. Jednoducho máš dva spôsoby vysporiadania dane ..cez roćné zúčtovanie alebo podaním DP. Ak sa rozhodneš cez DP , no tak si po termíne a nikoho nezaujíma kto pochybil . Preto je potrebné podať reklamáciu u zamestnávateľa, nech opraví ročné zúčtovanie a aj prehľad .

suve99
2. máj 2018

@maminuska prepáč, neporozumeli sme sa...myslela som oni /teda jej manžel a ona/ nie zamestnávateľ... Ale zamestnávateľ im urobil RZD, čiže ona, teda jej manžel urobí si DDP na základe chybného RZD, nakoľko predpokladám, že zamestnávateľ už daň mu vyrovnal

maminuska
2. máj 2018

@suve99 DDP sa viaže len na riadne podané DP . Preto je dodatočné . RZP nie je DP . Daňové priznanie je možné podat aj keď mas RZP a chceš potvrdenie o prijme pre iný členský štát ale musíš ho podat v termíne.

suve99
3. máj 2018

@maminuska nechcem sadohadovať, chcem jej pomôcť..našla som napr. toto :
http://www.akademiaplus.sk/pdf/20160518_RZD_opr...

1andrea111
3. máj 2018

ak podá DP na daňový úrad, nedostane pokutu, lebo mala vykonané ročné zúčtovanie. Podá dodatočné dp (bude to dp po ročnom zúčtovaní) a preplatok je DU vráti

maminuska
3. máj 2018

@suve99 ja mám s tým osobnú skusenosť , bohužiaľ aj keď nie mojou chybou .

1andrea111
3. máj 2018

@maminuska lenže Tvoju osobnú skúsenosť nemôžeš zovšeobecňovať. Pokuty sa dávajú pri podaní DP po ročnom zúčtovaní v určitých prípadoch a v určitých nie. A nie je pokuta ani keď chceš potvrdenie o prijme pre iný členský štát a dávaš DP po ročnom zúčtovaní. Pokuta je vtedy ak uvádzaš v DP po ročnom zúčtovaní niečo čo si tam mala uviesť, čoho neuvedenie bolo vlastne v Tvoj prospech.

reuska1
3. máj 2018

@maminuska žiaľ, nemáš pravdu. Ona môže podať DDP po ročnom zúčtovaní a nebude mat pokutu. To ročné zúčtovanie od zamestnávateľa sa berie ako riadne DP

Strana
z2