icon

Maródka v tehotenstve a bez zamestnania

veronika01992
16. jan 2017

Ahojte chcem sa spýtať bola som zamestnaná od 24.11.2016-16.01.2017 len na dobu určitú s tým že som počas 3 mesačnej lehoty ostala tehotná doktor ma dal na PN len teraz neviem ako mám postupovať keď ze som bez práce a na PN ....
06.2.2016 Idem na ďalšiu kontrolu s tým že má chce vypísať do práce na 2 týždne a ze po dvoch týždňoch ma dá zase na PN len ze uz ma nema do akej práce vypísať.Absolútne netuším ako mám postupovať aby som dostávala peniaze aj počas nezamestnanosti a aj keď som na PN

shia
16. jan 2017

jedine neprerusovat PN az do porodu...tiez som to tak isto mala, ze som bola na dobu urcitu pocas zastupovania kedy som zostala tehotna aj PN, a zostala som PN az do porodu...jedine sa dohodhnut s lekarom a vysvetlit mu, o co ide, ze na dva tyzdne sa nemas vratit do akej prace...zalezi od doktora

evittam
16. jan 2017

@veronika01992 Presne ako píše @shia. Ak ti lekár preruší PN tak už nebudeš mať nárok na ďalšiu - teda na platenú. Tak mu to len vysvetliť. A zostať na PN až do pôrodu a potom vlastne RP - teda neviem či si bola zamestnaná pred 24.11.2016.....

veronika01992
autor
17. jan 2017

Ahojte no to viem ze mam ostať až do pôrodu na PN no neviem ako doktor lebo on sám mi povedal aby som šla do práce na dva týždne koly posudkovej ale pokialviem posudkova nie je u gynekologa ale len u všeobecného lekára

evittam
17. jan 2017

@veronika01992 Ale ved mu povedz,ze nemas sa vratit do akej prace....
Sice ty si zostala tehotna pocas zamestnania,cize si v ochrannej lehote.....Takze na PN by si mala narok.

veronika01992
autor
18. jan 2017

@evittam ahoj no áno máš pravdu som v ochrannej lehote ale aj tak ma prepustili...volala som si na inšpektorát práce a ty mi povedali,ze ta výpoveď neni platná keď ze neuviedli dôvod prečo ma prepustaju aj keď udiali podľa ,§ 72 ktorý sa nevzťahuje pre tehotné...Tak ze sa ja teraz musim s nimi naťahovať keď ze porušili pracovné predpisi