Máte nedoplatok na dani z príjmu?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na názor. Podľa tohto potvrdenia ktoré mam od zamestnavatela pri daňovom priznaní mne vychádza nedoplatok okolo 550€, zamestnávateľ aj s jeho účtovníckou tvrdia, že žiaden nedoplatok nemám a daň je 0€. Nezdanitelnu časť základu dane mi účtovníčka uplatňovala mesačne. Ďakujem za odpoveď

@martul 🤣🤣🤣 tu je to klenot za klenotom 🤣🤣🤣
@kristinkapeky koľko máš rokov? Nie je tam starobný dôchodok?
Základ dane máte 2 934,42 €, odpočítavate si NČZD vo výške 5646,48 €, výsledok je daňová povinnosť 0 €. Účtovníčka má pravdu.
@1andrea111 ked jej uplatnovali NCZD, tak nemohla byt k 1.1.2024 poberatelom starobneho dochodku, nie?
@katarinaba ak bola k 1.1.2024 na starobnom dôchodku tak nemá nárok na odpočítateľnú položku a vtedy vyjde nedoplatok. Od kedy je na starobnom dôchodku?
@1andrea111 ty nevies ani citat? Nie je na dochodku. Aspon k 1.1. nebola, to by jej neuplatnovali. A ver, ze by to nahlasila, lebo by platila nizsie odvody. A ak zacala poberat dochodok potom, je to uplne nepodstatne.
@1andrea111 Nebola v starobnom!!!!
Keby áno, tak by to hádam zamestnávateľ vedel a neuplatňoval by jej mesačne NČZD.
Okrem toho starobní majú nižšie odvody, tak by to nahlásila, aby ich neplatila.
ziadny nedoplatok nemas, nezaplatila si ziadnu dan a tak je to v poriadku pri vyske tvojho prijmu

@kristinkapeky Ako si to počítala prosím ťa?
Už som sa nasrala v inej téme, ako baby čo prd vedia tak radia ohľadne DP.
Máš malý príjem, nezaplatila si žiadne preddavky na daň, výsledok je nula.
Ako si preboha vyšiel nedoplatok 500,- EUR?!!!