icon

Máte po zosplatnenom úvere šancu na hypotéku?

18. jan 2025

Ahojte, je tu niekto kto mal zosplatneny úver ( pss- nebola dobre zdokladovana rekonštrukcia,)?, splátky nám odchádzali samozrejme vždy na čas. Ak sa to po tých 5 roko h vymaže, je pravda, že to banka neuvidí? Dostal niekto potom opäť hypotéku?

autor
18. jan 2025

.

ruza76
19. jan 2025

Zosplatneny úver znamená že sa minimálne rok neplatil. Banka potom pohľadávku odpredala. To že ste potom už tej vymahacskej firme platili je síce pekné ale negatívny záznam už máte. Je to ten najhorší záznam. V registri ostane ako každý na vždy. Ide len o to či banka pôjde až tak do minulosti. Pri hypotéke idú hlbšie do minulosti ako pri spotrebnom úvere. Horšie je už len oddlženie.

autor
19. jan 2025

@ruza76 ja som tam napísala čo bolo dôvodom zosplatnenia, platením to nebolo

ruza76
20. jan 2025

Takže oni vám ho nezosplatnili. Len Vám kázali vrátiť peniaze? V akom stave máte register si môžete vypýtať z úverového registra výpis. Stojí to cca 12.

autor
20. jan 2025

@ruza76 áno takto. Keď mne ten pan povedal ze sme v registri. Lebo som mu vravela, že skúsime refinancovat aby sa ta časť vyplatila a on ma hneď stým odbil

ruza76
21. jan 2025

Ako to vedel? Bez zadania žiadosti to vedieť nemá ako. Takže on zadal ziadost? Treba si vyžiadať výpis? Možno je problém niekde inde

autor
21. jan 2025

@ruza76 keď ja si o to požiadať neviem. Nasla som stránku kde som si to dala do košíka a píše ze za musím najskôr registrovať, lenže ja som to tam nikde nenašla, chce to aby som najskôr zaplatila.

autor
21. jan 2025

Ale asi keď je to vo vymáhaní logicky by to tam malo byt

ruza76
23. jan 2025

@ruza76 je to stránka scbc.