Zosplatnenie úveru

natalyy15
28. apr 2017

Ahojte máte niektorá skúsenosť so zosplatnenym úverom? Bola som dlho na pn a k tomu omeškanie úverov ktoré viedlo k tomuto 😕da sa s tym nieco este robit ?vdaka za odpovede ...

majusqa77
28. apr 2017

co je to zosplatnenie??

loginexistuje
28. apr 2017

Vyplatiť ho ... bolo treba skôr riešiť ... (odklad/zníženie splátok a pod) Je to hypotéka? Možno skúsiť sa dohodnúť na predaji a vyplatení (lepšie ako exe a drazba)

natalyy15
autor
28. apr 2017

Nie nie je to hypotéka ale dosť velky úver riešila som to nižšími splátkami ale neviem sa s nimi dohodnúť a teraz, sa bojím po nástupu do práce že mi to bude robiť galibu (zrážka zo mzdy?)

tajka1986
28. apr 2017

Teraz to riesis ked uz je zle? Mala si mat uver poisteny pre pripad ze nebudes moct splacat. A okrem toho nechala si to zajst velmi daleko pretoze banka klienta vyzyva a nie raz, vtedy treba jednat a komunikovat s bankou, vzdy je nejaka nahradna moznost(znizenie casti splatky alebo posunutie doby splatnosti). Ak si toto odignorovala tak teraz uz asi neni pomoci

loginexistuje
28. apr 2017

@natalyy15 je to banka alebo nebanková spoločnosť? Ak je úver zosplatnený znamená, že už ho treba vyplatiť celý alebo sa teda pohladavka posunie exekutorovi a teda samozrejme ten ti siahne na tvoj prijem ... ci uz zo zamestnania alebo zo sociálnej poistovne alebo teda na účet. Samozrejme sa to uz predrazuje o poplatky exekúcie a exekutorovi.

saurian
28. apr 2017

zosplatnenie znamena v podstate to, ze ked neplatis tak vyhlasia, ze ziadne splatky ani nic jednoducho tvoj dlh musis uhradit do takeho a takeho terminu.....
co znamena ze ak je uver (ci uz hypo alebo spotrebak) zabezpeceny nehnutelnostou, mozu pristupit k jeho drazbe - na ktorej by ho predali, z penazi by si nechali kolko im dlzis, ak nieco zostane tak ti to daju.
ak nerucis majetkom a uver zosplatnia a neuhradis v tom termine, tak sa to moze pouzit ako exekucny titul a mozu vymahat exekturom (ktory ti potom moze siahnut takmer na vsetko - majetok okrem osobnych veci, ucty, mzdu...)
ak rucis niecim zaujimavym (hlavne zaujimavou nehnutelnostou) tak dochadza aj k situacii, ze banka ten uver, resp. z jej pohladu pohladavku, preda inej spolocnosti, ktora si potom bude od teba vymahat tie prachy... - ako inak - dojdes velmi rychlo o byvanie.
najlepsie je ist do banky, a skusit dohodnut splatkovy kalendar ktory by ti vyhovoval a ktory by si skutocne dokazala platit, lebo potom sa z toho tazko stavia na nohy....