icon

Máte poistenie alebo sporenie pre deti?

elizabet2020
30. sep 2020
Strana
z2
katkaseiner
30. sep 2020

Toto je trolinku divna otazka... poistenie je dolezite v pripade ze sa nieco stane - uraz, havaria, cokolvek a sporenie... myslis tym poistenie so sporenim? Mne to pride vhodna forma, ale teda nie je to jedina forma ktoru pre deti mam.

denden77
30. sep 2020

@elizabet2020 moje dieta ma zalozene sporenie z dovodu, aby malo nieco nasporene 🤷‍♀️😁

ruzasipova
30. sep 2020

Ma poistenie, kebyze sa nieco stane a sporenie, aby malo trochu viac penazi, ked bude dospele.

elizabet2020
autor
30. sep 2020

áno tak som myslela že či len kvôli chorobám a úrazom alebo aj sporíte 🙂 pretože ludia majú rôzne názory čo vidím každý deň v práci (poistovni) niektorí to chcú a vedia dôvody prečo a iní zasa na to pindajú že škoda peňazí ale keď sa niečo stane tak si idú radšej požičať peniaze na lekárov...alebo na štúdium pre deti. ja sama si tiež šetrím mimo na dôchodok (zatial deti nemám) pretože v tomto štáte nemôžeme už počítať s ničým 🙂 ďakujem za vaše názory

terezia323
30. sep 2020

@elizabet2020 poistenie máme, ale nie so sporením, lebo to nie je určite výhodná forma sporenia. A neodkladáme peniaze, lebo kto vie akú budú mat o 10-20 rokov hodnotu. Čiže skôr pozemok, nehnuteľnosť alebo niečo také

elizabet2020
autor
30. sep 2020

@katkaseiner áno ale najčastejšie si ľudia dávajú aj rizikové poistenie a aj sporia, resp investujú, tak som to myslela

paulinkaa2
30. sep 2020

@elizabet2020 mame 1 poostku,kde som ja muz dieta. Sporenie ma zvlast.

elizabet2020
autor
30. sep 2020

a kolko platíte cca mesačne?

makova333
30. sep 2020

aka pekna reklama 🙂 Naozaj myslis, ze neexistuje nic ine ako setrit sebe/detom len cez poistky?

elizabet2020
autor
30. sep 2020

@makova333 to si nemyslím, možností je určite veľa. len som bola zvedavá ako to riešia mladé mamičky...

makova333
30. sep 2020

@elizabet2020 ale no, nemam 5 rokov

elizabet2020
autor
30. sep 2020

@makova333 :D o čo vám ide, toto je forum pýtať sa tu môžeme čo chceme

mogaa
30. sep 2020

@elizabet2020 určite nie sporenie cez poistku......ak niekto chce sporiť - môže zvoliť čokolvek vhodnešie - či už PSS,fondy, detské účty....ak chce dieťa poistiť proti úrazu - taklen čisto úrazové poistenie a to sú teda aj poistky pre rodičov kde majú poistené aj deti....

mogaa
30. sep 2020

@elizabet2020 čo sa týka sporenia tak sporenie cez poistku je ten najnevýhodnejší produkt😉

elizita
30. sep 2020

@elizabet2020 my nemame ako rodina ziadnu poistku, deti maju len celorocne cestovne poistenie, co bolo viac menej gratis k sporiacemu produktu.. peniazky po rokoch dobre padnu.. plus maju kratkodobe sporenie, ale to je skor pre nas.. ja mam sporenie od r.2003 s vybornym percentom ake uz teraz nedavaju, tak kym prachy nepotrebujeme, nevypovedam to... akosi som nenasla pointu poistenia... aj sme si davali robit davnejsie nejake navrhy poistiek, ale nic nas nejako neoslovilo

autumm
30. sep 2020

Poistku nemame. Sporiť jedine ako investovanie. Určite nesporit cez banky a spol.

renka30
30. sep 2020

Poistku mam spolu s detmi, a sporenie len to co im odkladam na ucet v banke, ktory mam zadarmo k mojmu.

makova333
30. sep 2020

@elizabet2020 o nic, len neverim na bezcielnu zvedavost😉

nelca84
30. sep 2020

@elizabet2020 môj syn má len sporenie, konkrétne investičné

elizabet2020
autor
30. sep 2020

@makova333 ja neverím na veľa vecí a predsa existujú :D :D

bociandy
30. sep 2020

Pre deti mam zvlast poistku bez sporenia a zvlast sporenie vo fondoch.

20erika07
30. sep 2020

Pre deti mame poistky so sporenim ( tie chcem zrusit a dat im len urazovky ) fondy v bankach a vkladne knizky .

dzina007
30. sep 2020

my mame len poistenie bez sporenia. sporit v poistovni je nevyhodne. sporime ale bokom podla moznosti ako vyda ale bez viazania ze nemozem roky rokuce na tie peniaze siahnut

elizita
30. sep 2020

@makova333 co je na tom divne, nahodou zaujimava tema...

makova333
1. okt 2020

@elizita no ked myslis🙈😄

melkor
5. okt 2020

@elizita Pointa poistenia je že môžeš ľahšie spávať. A vieš že v najhoršom neskončíš ako veľa z tých čo im pred istým časom vybuchol panelák v Prešove a oni zrazu nemali kam hlavu skloniť. A skončili "na ulici" odkázaní na pomoc a zbierky.
Ja osobne si neviem predstaviť nemať aspoň životnú poistku a poistenie nehnuteľnosti. Veď kto už má z nás len tak vo vrecku 100000€ ak sa náhodou domu/bytu niečo stane. Alebo ak mňa nebodaj trafí šľak tak kto bude ťahať hypotéku? Manželka ktorá sa musí starať o deti?
@elizabet2020 My máme poistku pre deti pridanú k našim ako dodatok. Sporiť sporíme, avšak určite nie cez banky ani poisťovne. Jedine cez investície, nakoľko inflácia je vysoká a v banke tie peniaze iba strácajú hodnotu.

elizita
6. okt 2020

@melkor ja mozem kludne spavat aj bez zivotneho poistenia lebo hypoteku ani inu pozicku nemame. To by bolo ine,jasne,to sa bez poistky neda. Samozrejme byt aj auta mame poistenie. Toto nie je tema o poistke hnutelnych veci.

dominikavab
Odpoveď bola odstránená
katixx2
8. apr 2022

ked su deticky male tak sa oplati spravit urazovku spolu so sporenim a na 18ku al. 25 dostanu peknu sumu ktoru vyuziju na vodicak, studium, svadbu .. a zaroven su aj chranene voci necakanym udalostiam zlomeniny, urazy, choroby ... ked su deticky vacsje tak sa oplati uz len urazovka a sporit radsej nejakym inym sposobom .. 🙂 mam od malicka zivotku rodicia mi ju zalozili ked som sa narodila na 18ku som dostala peniazky ktore potesili .. a spravili sme kvalitnu urazovku takze sim chranena voci necakanym udalostiam ci uz PN, nemocnica urazy , choroby .. sporit si sporim zvlast ..

makova333
8. apr 2022

@katixx2 ale sporenie pobavilo 😀

Strana
z2