icon

Máte skúsenosti s conseq šetrením?

alzbeta291
13. feb 2020

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. uzatvorili sme s manželom conseq sporenie na dôchodok. Mam pocit, že sme spravili veľkú chybu, lebo sme sa od toho pána čo to sprostredkoval nechali nahovoriť na dobu 35rokov a výška poplatku cca1500eur. Po roku vkladania 100eur som sa informovala a stav na učte je stále 0 lebo ešte nemáme splatené ani poplatky. Ma niekto s týmto skúsenosti, lebo neviem či mame pokračovať v sporení, alebo od toho odstúpiť ale tým prídeme o 1200eur. Bojím sa že keď budeme vkladať ďalej tak ani po rokoch tam nebudeme v zisku

majkeel
13. feb 2020

Conseq je drahy broker. Ked vas na buduce nejaky pan bude nahovarat na "sporenie", alebo "ziv.poistku" kde sa platia nejake vstupne poplatky, tak to nebude kvoli tomu, aby ste zarobili vy, ale on.
Chcelo by to vidiet podmienky.
Ale ked si otvoris ucet vo fio, budete tam posielat kazdy mesiac 100 eur na ucet a dat si na nete alert pri poklese nejakej osvedcenej akcie o 5-10%. Potom zoberiete to, co sa nazbieralo na ucte, kupite akciu a dostavate kazdy rok dividendy. Uz len pri poklese prikupovat, alebo pri velkom raste predat. Ak akcia klesa, ziaden problem, dostanete kazdy rok dividendu. Len netreba kupit shitovu akciu alebo vyskocenu na vrchole.
Vtedy zaplatite prehladne iba poplatok za kupu, vidite hned na com ste a ziadne skryte sprostredkovatelske poplatky.

alzbeta291
autor
13. feb 2020

Teraz už viem, že sme spravili chybu. Len neviem či v tom sporení pokračovať či sa to oplatí, alebo sa už teraz rozlúčiť s tými peniazmi čo som zaplatila na poplatkoch a radšej šetriť do ponožky.

smolinka024
13. feb 2020

ja som s tym sporenim spokojna...vstupny poplatok zahrna asi vsetky naklady na stanovenu dobu 35 rokov, a asi sa odvija aj od vysky investicii, ktore ste tam vlozili a sa budu investovat...skuste sa poradit u ineho fin. poradcu na nezavisly nazor (teda ak vas nebude chciet hned nalakat na nieco ine), ale je pravda, ze by bolo skoda tych penazi, co ste tam uz vlozili, aby ste o ne prisli...len ta doba sporenia je velmi dlha...

alzbeta291
autor
13. feb 2020

Ma niekto osobnú skúsenosť, že zaplatil také vysoké vstupne poplatky a po rokoch sa mu to na úrokoch vrátilo. Lebo stále váha či zaplatiť ešte zvyšných 300eur a už "šetriť"

jessennykvet
13. feb 2020

My máme od nich dve sporenia pre deti na 20 rokov, po 20eur mesačne. Sme spokojni, už je to viac ako5r.odporucila nám to moja sesternica, ktorá by nás neoklamala. Takže ak máte ten rok prvý za sebou, určite sa oplatí šetriť ďalej. Skus sa spýtaťešte iných finančných poradcov

majkeel
13. feb 2020

gugel
https://www.emimino.cz/diskuse/conseq-horizont-...
Uplne vyhodne to asi nie je, ale aspon to nie je odrb ako zivotne poistenie. ked sa cloveku nechce aktivne studovat a starat o investicie, tak si za to holt musi zaplatit.

dominika6
13. feb 2020

@alzbeta291 Conseq je dobrý produkt,len bud ste nepochopili o čo sa jedná,alebo to daný pán nevysvetlil dostatočne..
je to správny krok,to ťa upokojím..mám ho aj ja..preto je to na 35 rokov,lebo je to sporenie na dôchodok..nieje teda vhodné aby sa z neho vyberalo skôr,ako z prasiatka..
má veľmi výhodný úrok,peniaze sa investujú do fondov,takže je jasné že za vklad do fondov sa platí vstupný poplatok..fondy ponúkajú aj banky..tým dôveruješ viac,len zato,že ti to povie teta za priehradkou?
peniaze ti budú krásne zarábať až po zaplatený poplatku..tie prachy sa ti zhodnotia 2-3x viac ako navkladáš..
@majkeel a ty netrep prosím ťa a zisti si naprv o produkte viac..

majkeel
13. feb 2020

@dominika6 :D zasmejem sa, ked trhy padnu a kolko potom zarobite. Problem s brokermi je, ze oni si svoje poplatky zoberu, ci uz klient zaraba alebo nie. ;)
Chces mi tu nahovorit, ze poplatky su urcene iba na poplatky za vstup do fondov a nie aj za spravu. Conseq to asi robi zadarmo. ;)

dominika6
13. feb 2020

@majkeel môžeš sa akurát tak smiať na presne tom istom,ako si za províziu za tvoje prachy žije banka a tety za prepážkami..oni to robia zadarmo?
kde sú tvoje veľké zisky za celoživotné úspory v banke? nikde..lebo polovicu ti vezmú poplatky a druhú inflácia..

majkeel
Autor odpoveď zmazal
majkeel
13. feb 2020

@dominika6 Rozdiel je nasledovny.
Banka ponukne podielove fondy. Plati sa 1% za vstup a 2-3 % za spravu, (tu spravu vacsinou neuctuju) Vsetko. Clovek si kupuje a predava sam, co chce. Nevyhoda bankovych podiel.fondov: Pokyn na obchod musi ist do 1200, cena sa urci vecer na konci dna. Clovek investuje SLEPO, nevie ci do vecera podiel fond vzrastie, alebo klesne a 1% poplatok je vysoky.
Conseq ponukne ludom svoju spravu ich portfolia za urcity poplatok. Manazer portfolia kupuje a predava real-time na burzach a potom zavisi od typu produktu, ci sa tiez nakupuju tie iste podielove fondy ako v banke(drahsie vstupne poplatky 1%), alebo priamo akcie (od 1-4 USD USA za obchod, 7 GBP +0,5% Londyn, 0,1% EU,...) ETF,...(nizsie vstupne poplatky).
Zalezi, kolko si uctuje Conseq za riadenie portfolia 35 rokov. 🙂
Najlepsie je ist sam a kupovat ETF fondy, to zvladne aj laik. Vyberie si brokera (Fio, Degiro, Lynx, Conseq-drahy, patria-draha,...), 2-3 ETF fondy a tie kupuje po poklese, predava pri raste,... Je to bezpecnejsi sposob investovania, kedze ETF fond kopiruje nejaky index (kupuje vsetky firmy zaradene do indexu. Ak jedna prepadne, druha rastie, nie su tam take velke skoky podla vysledkov). Alebo kupuje dividendove akcie v cz, usa, ... To je uz trochu adrenalinovejsie a treba mat nejaky ten prehlad.

majkeel
13. feb 2020

a tu je to v detaili rozobrate
https://www.penize.cz/investice/227696-male-pen...
Vyhol by som sa vyvazenemu portfoliu dlhopisy+akcie. Ak rastie jedno, klesa druhe a vysledok je ani ryba, ani rak.

majkeel
14. feb 2020

Zaver je: Polracujte v tom, ked ste sa uz na to dali. Prvych 15 mesiacov budete na nule, minimalne az potom po dalsich 12 mesiacoch budete moct porovnat nejaky progres. A aj to maly, lebo vklad bude za ten rok postupne stupat po 100 eur mesacne. A ak je maly vklad, ked je dobra situacia na trhu a vyssi, ked je horsia ... tak vysledok bude mozno trocha demotivujuci.
Az po par rokoch budete vidiet, ci sa to oplatilo... Mne by vadilo sa viazat na dlhe roky a ze nemam na investicie ziaden vplyv. Na druhej strane uz s tym nemate ziadne starosti a mal by to riadit odbornik na investovanie.

alzbeta291
autor
14. feb 2020

Sama nevie ako sme mohli takto naletieť a zaviazať sa na toľko rokov. čo už niekto na nás dobre zarobil. Ďakujem pekne za upokojenie a vaše skúsenosti.

dominika6
14. feb 2020

@alzbeta291 výhoda v Consequ je tá,že ho môžeš kedykolvek prestať platiť..nie zrušiť,iba pozastaviť pri nečakaných výdavkoch..alebo si môžeš znížiť splátku napr na 50,-..môžeš si sama manipulovať so sumou,stačí iba zmeniť trvalý príkaz..
nemusíš sa vôbec báť,že teraz musím mesačne 100,- dávať a nevychádza mi na iné..

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
skyle
16. aug 2020

Mam tento produkt, vidim vysledky. Zhrniem to asi takto. Chcete mat bio ovocie, kupite velku zahradu ale nemate tusenia ake stromy v danej oblasti zasadit, ako hnojit, strihat, ... Bud ai všetko nastudujete sami alebo zaplatite zahradnika kazdy rok, aby ste dosiahli vynos plodov. Stromy tiez nerodia po prvom ani druhom roku. Vybrali ate si spravcovsku spolocnost, ktora je dlho na trhu. Ano, ma poplatky ako vsade, ale aj zisk je vyssi, nez inde. A za vynosom treba pockat ako ak v beznom zivote, takze budte pokojna.

audinkas4
20. nov 2020

@skyle mohla by som sa Vás opýtať na niečo v súkromnej správe? Ďakujem

skyle
20. nov 2020
safirova
1. jan 2021

Osobna skúsenosť.. pred dvoma rokmi som uzavrela pre deti sporenie na 15r, vstupny poplatok som zaplatila hned, cca 250e. Cize prve peniaze na sporenie mi isli na nakup akcii nie na splacanie poplatkov. Teraz, po dvoch rokoch a vyraznej ekonomickej krize vdaka korone, mam vo vynosoch vratenu polovicu zo vstupnych poplatkov. Investovanie do fondov je dlhodoba zalezitost, cize urcite treba vytrvat prve roky, kym sa naklady na vstupne poplatky prinavratia a potom to zacne vynasat.

safirova
1. jan 2021

@alzbeta291 podla mna ste neurobili chybu.

janush
22. jan 2021

@alzbeta291 aj ja mam sporenie Conseq a som veľmi spokojná. Treba počítať s tým, že o 20 rokov už na dôchodky nebude a preto si je potrebné šetriť ešte teraz v produktívnom veku. Určite ste urobili dobre, že myslíte na svoju budúcnosť. Peniaze sa Vám budú útočiť oveľa výhodnejšie ako v banke. Produkt si neruste, aby ste potom nelutovali...

rezystor
Autor odpoveď zmazal
rezystor
29. jan 2021

Tu je pekne porovnanie sporenia Conseq a sporenia Finax >> https://www.finax.eu/sk/blog/conseq-vs-finax
Samozrejme Conseq "vyhrava" na poplatkoch, pekne na vas zarobi aj ked vy kvoli situacii na trhoch stracate...
Podobne vysoke vstupne a priebezne poplatky ako v Conseq plati clovek aj v Pioneer Investments / Amundi alebo aj v Partners Investments.
Nenechajte sa okradat tymito spolocnostami, dobre pozerajte na vsetky poplatky / cennik.

Osobne mi vychadza najlacnejsi Finax, pripadne potom nakup akcii priamo cez Brokera (napr. Lynx). Investovanie cez brokera je skor pre ludi ktori chcu o tom aj nieco vediet. Vela sa da docitat aj napr. na https://ako-investovat.sk/diskusia/

janush
29. jan 2021

@rezystor presne tak reagujú provizny predajcovia, ktorí vyzdvihujú svoj produkt... Finax určite nie je najlepšia voľba....

rezystor
1. feb 2021

@janush Velmi rad si vypocujem lepsie (vykonnejsie / lacnejsie) alternativy. Bohuzial si neponukla vo svojom prispevku nic 😕 PS: Finax ani Lynx nedavaju provizie za novych klientov na rozdiel vyssie uvedenych Conseq / Partners / Amundi.

kathy93
3. feb 2021

Taktiež máme Conseq ako šetrenie pre dcéru. Platíme mesačne po 20€. Áno su tam poplatky tak ako všade inde ale už po 2 rokoch tam niečo navyše máme. Áno nieje to síce majland ale po 2 rokoch je tam viac ako keby som šetrila na nejakom sporiacom účte. Za mňa je to dobré riešenie.

1234lubka
19. máj 2025
@alzbeta291

Sama nevie ako sme mohli takto naletieť a zaviazať sa na toľko rokov. čo už niekto na nás dobre zarobil. Ďakujem pekne za upokojenie a vaše skúsenosti.

@alzbeta291 nikto vás "neo*ebal". Tam proste trva kym vidno nejaký zisk. Prvy rok dva tri este v zisku nebudete. Mozno ani 5 rokov. Este ho mate?