icon

Máte skúsenosti s exekúciou v Zdravotnej poisťovni?

jedine8
25. máj 2019

Ahojte má nekotora zvas skúsenosti stim že egzekutor mi zamrazil účet a nemôžem sa dostať k materske ?? Mám dlch na Zdravotná poisťovňa čo mám robiť dá sa sníma dohodnut na splatkovy kalendar ?? Dakujem vopred

Strana
z2
markaterka
26. máj 2019

@jedine8 už je neskoro lamentovať. Treba to riešiť priamo s exekútorom.
Počuj a ty si Slovenka?

11mirka22
26. máj 2019

@jedine8 čo najskôr choď do sociálnej poisťovne (ak poberas materské) alebo na úrad práce (ak poberas rodičovský príspevok) a požiadaj o vyplácanie peňazí v hotovosti (šekom). Následne volaj exekútorovi a požiadaj o splátkový kalendár na dlh a odblokovanie účtu. A samozrejme, keďže si nie si vedomá dlhu voči zdravotnej poisťovni, tak vyzisti z akého dôvodu vymahaju peniaze, možno postačí ak vydokladujes určité obdobie (že si bola napr poistená v zahraničí) a oni exekúciu zastavia. Rieš to čím skôr. Keby si mala nejaké otázky, kľudne mi napíš.

11mirka22
26. máj 2019

@jedine8 osobný bankrot je úplne krajné riešenie, trvá to viac ako pol roka, a dlhu ťa nezbaví (iba sa stane nevymahatelnym). Pre jedného exekútora je blbosť riešiť bankrot, si mladá, dlh si vieš postupne splatiť (možno sa to vyrieši aj dokladovanim obdobia v ZP).

beky1813
26. máj 2019

@jedine8 ty zijes v zahranici, ale dávky a ucet mas slovenský?

jedine8
autor
26. máj 2019

@evittam ja som tu išla keď som bola iste mala ale potom som žila doma na slovesku tam sa mi narodilo aj dieťa a nemala som steho platiť Zdravotnu poistovny keď som neboberala zadné penieze tak asi sa pôjdem sníma do chodiť keď sa mamy zlepší stav 🙏dakujem

Strana
z2