icon

Máte skúsenosti s termínovaným vkladom v Privat banke?

29. okt 2024

Caute. Potrebovala by som zhodnotit par tisic na kratke obdobie 1 rok, privatbanka ma najlespi urok. Mate skusenosti s touto bankou? Dakujem.

alkoholik
29. okt 2024

Ano standartna banka.

opica_skorica
29. okt 2024

Klasicky terminak viazanost jeden rok a za to obdobie maju 3 percentny urok.
Ovela lepsie je zriadit si ihned Fio sporiaci ucet s urokom 3 percenta a ziadne viazanie penazi na jeden rok. Daju sa kedykolvek vybrat.

martinka13
29. okt 2024

Ano. Roky tam kupujem dlhopisy. Mala som aj termínovaný. Nikdy žiadny problém. Ale ak chceš len termínovaný, tiež doporučujem FIO. Žiadna viazanosť.

autor
29. okt 2024

@martinka13
@opica_skorica fio mi ukazuje len 2,5 %

opica_skorica
29. okt 2024

Mali 2 percenta, potom dlho 3 percenta, teraz 2,5 percenta, bez viazanosti je to super sporiaci ucet FIO podla mna a pre mna😃😁

autor
29. okt 2024

@opica_skorica a tam si mozem stale posiekay peniaze ci to je taky ako inde ze vlozim ciastku a mam ju tam podla viazanosti? Akurat ze mozem vytiahnut skor kedze je bez viazanosti.

opica_skorica
29. okt 2024

Kazdy mesiac pridu uroky za dany mesiac podla sumy, ktoru si tam mala dany mesiac:
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/sporenie/spor...

maranco
29. okt 2024

Môžeš ho používať ako odkladisko momentálne nepotrebných peňazí, na bežnom účte si necháš drobné a pravidelne presúvaš s FIO konta

úročí sa podľa dní aj keby si to tam mala 2 týždne v mesiaci tiež sa úročí a úrok sa pripisuje 1. nasledujúci mesiac, hocikedy presunieš na sporacie konto a hocikedy presunieš na bežný účet

ivuhinka
8. dec 2024

je nejaký výškový limit vkladu na týždňovom/mesačnom termínovanom čo je teraz 2,6% vo FIO ? Kalkulačky na internete uvažujú stále len do 100k€ nad 100k len Unicredit alebo J&T resp. PrivatBanka. Prima Banka má síce 3,3%(doteraz mám 4,2% a končí mi v polovici decembra) na 9M, ale prostriedky sú potom viazané a pohyb z účtu znamená stratu úrokov komplet za celé obdobie. Pôvodne bol zámysel 365 banka, 3,65% zrušili minulý týždeň tam sa dalo presúvať prostriedky bez "pokuty", teraz už len 3%. Privát Banka má 3,0% aj na 3 mesiace, resp. 2,7% na mesiac ale sprevádzkovať tam účet je komplikovanejšie, treba ísť osobne podpísať na pobočku a je to ďaleko BB alebo ZA prašť jak uhoď. Fio mám žiadosť na účet online z dnešného dňa tak uvidím kedy potvrdia, taká Prima Banka šla v pohode online celý proces. Pravda Termínovaný čo mi teraz končí bolo treba ísť osobne na pobočku podpísať. A zároveň nutné tam mať účet za 5€ len aby bola zvýhodnená sadzba...

maranco
8. dec 2024

@ivuhinka tých 100 000 EUR je poistenie, v prípade krachu banky ti z fondu ochrany vkladov vyplatia maximálne sumu 100 000€.

ivuhinka
8. dec 2024

takže tam nie je limit vo FIO ?