icon

Máte skúsenosti s termínovaným vkladom v Privat banke?

29. okt 2024

Caute. Potrebovala by som zhodnotit par tisic na kratke obdobie 1 rok, privatbanka ma najlespi urok. Mate skusenosti s touto bankou? Dakujem.

alkoholik
•
29. okt 2024

Ano standartna banka.

opica_skorica
•
29. okt 2024

Klasicky terminak viazanost jeden rok a za to obdobie maju 3 percentny urok.
Ovela lepsie je zriadit si ihned Fio sporiaci ucet s urokom 3 percenta a ziadne viazanie penazi na jeden rok. Daju sa kedykolvek vybrat.

martinka13
•
29. okt 2024

Ano. Roky tam kupujem dlhopisy. Mala som aj termínovaný. Nikdy žiadny problém. Ale ak chceš len termínovaný, tiež doporučujem FIO. Žiadna viazanosť.

autor
•
29. okt 2024

@martinka13
@opica_skorica fio mi ukazuje len 2,5 %

opica_skorica
•
29. okt 2024

Mali 2 percenta, potom dlho 3 percenta, teraz 2,5 percenta, bez viazanosti je to super sporiaci ucet FIO podla mna a pre mna😃😁

autor
•
29. okt 2024

@opica_skorica a tam si mozem stale posiekay peniaze ci to je taky ako inde ze vlozim ciastku a mam ju tam podla viazanosti? Akurat ze mozem vytiahnut skor kedze je bez viazanosti.

opica_skorica
•
29. okt 2024

Kazdy mesiac pridu uroky za dany mesiac podla sumy, ktoru si tam mala dany mesiac:
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/sporenie/spor...

maranco
•
29. okt 2024

Môžeš ho používať ako odkladisko momentálne nepotrebných peňazí, na bežnom účte si necháš drobné a pravidelne presúvaš s FIO konta

úročí sa podľa dní aj keby si to tam mala 2 týždne v mesiaci tiež sa úročí a úrok sa pripisuje 1. nasledujúci mesiac, hocikedy presunieš na sporacie konto a hocikedy presunieš na bežný účet

ivuhinka
•
8. dec 2024

je nejaký výškový limit vkladu na týždňovom/mesačnom termínovanom čo je teraz 2,6% vo FIO ? Kalkulačky na internete uvažujú stále len do 100k€ nad 100k len Unicredit alebo J&T resp. PrivatBanka. Prima Banka má síce 3,3%(doteraz mám 4,2% a končí mi v polovici decembra) na 9M, ale prostriedky sú potom viazané a pohyb z účtu znamená stratu úrokov komplet za celé obdobie. Pôvodne bol zámysel 365 banka, 3,65% zrušili minulý týždeň tam sa dalo presúvať prostriedky bez "pokuty", teraz už len 3%. Privát Banka má 3,0% aj na 3 mesiace, resp. 2,7% na mesiac ale sprevádzkovať tam účet je komplikovanejšie, treba ísť osobne podpísať na pobočku a je to ďaleko BB alebo ZA prašť jak uhoď. Fio mám žiadosť na účet online z dnešného dňa tak uvidím kedy potvrdia, taká Prima Banka šla v pohode online celý proces. Pravda Termínovaný čo mi teraz končí bolo treba ísť osobne na pobočku podpísať. A zároveň nutné tam mať účet za 5€ len aby bola zvýhodnená sadzba...

maranco
•
8. dec 2024

@ivuhinka tých 100 000 EUR je poistenie, v prípade krachu banky ti z fondu ochrany vkladov vyplatia maximálne sumu 100 000€.

ivuhinka
•
8. dec 2024

takže tam nie je limit vo FIO ?