icon

Máte tiež vysokú faktúru za plyn a elektrinu?

8. júl 2025

Prišla tiež niekomu faktúra 765,32 eur?

Strana
z2
ekira1
8. júl 2025

Prepáč, ale nejaké vyúčtovanie? To všetci teraz platíte vyúčtovanie za dva roky 2023 a 2024? Tie dva roky ste neplatili rozdiel? Autorka sama vidíš, že v 2023 ste minuli viac tepla ako v 2024, zálohy stále rovnaké.. preto je lepšie platiť viac, aby ak už, nebol veľký nedoplatok.. my máme na elektriku aplikáciu, môžem si skontrolovať spotrebu, vidím platby, keby náhodou míňame viac, môžem posielať viac..

bosorkabb
8. júl 2025
@zuzanaete

@bosorkabb Alebo my teraz financujeme saunovacov? Na dany problem sa da pozerat z viacerych stran. Mne je zle, ak je prekureny priestor.Mam kurit a cele dni vetrat, aby boli kurici spokojni?

@zuzanaete dá. Ja píšem prečo je tomu tak. Legislatívu netvorím.

ekira1
8. júl 2025
@zuzanaete

@bosorkabb Alebo my teraz financujeme saunovacov? Na dany problem sa da pozerat z viacerych stran. Mne je zle, ak je prekureny priestor.Mam kurit a cele dni vetrat, aby boli kurici spokojni?

@zuzanaete vo vyhláške je tuším 60% rozpočítavanie, môžete si určiť i menej, sa mi zdá, že najmenej 30%. Ak máte viac takých čo doplácajú tak by ste to mohli skúsiť, určite by súhlasili..

zuzanaete
8. júl 2025
@ekira1

@zuzanaete vo vyhláške je tuším 60% rozpočítavanie, môžete si určiť i menej, sa mi zdá, že najmenej 30%. Ak máte viac takých čo doplácajú tak by ste to mohli skúsiť, určite by súhlasili..

@ekira1 Uz to nie je iba na dohode o %. Vstupuju tam dalsie ukazovatele a tie ovplyvnuju pomer

caramellka
8. júl 2025

@anonym_autor Tu myslím, že žiadna vyhláška nehrá rolu, pokiaľ nemáte merače tepla na radiátoroch v bytoch, čo v dnešnej dobe je už fakt rarita. No ak sú to obecné sociálne byty, možno obec odmietla/nemala z čoho investovať do meračov... V tom prípade zrejme iný údaj, ako spotrebu za celú bytovku nemajú a rozpočítavajú to len podľa asi plochy bytu. Aj keď vy ste trebárs mali hlavice na radiátoroch na dvojke a susedia na päťke (na maxime). Je to nespravodlivé, ale ak to má takto obec nastavené v sociálnych bytoch, neurobíš s tým bohužiaľ nič. Mrzí ma to. Skúste si teda aspoň zvýšiť mesačné preddavky, aby nevznikali takéto veľké nedoplatky.

ekira1
8. júl 2025
@zuzanaete

@ekira1 Uz to nie je iba na dohode o %. Vstupuju tam dalsie ukazovatele a tie ovplyvnuju pomer

@zuzanaete keď som ja bývala v byte, rozpočítavala sa len studená voda. Sused na prízemí si pravidelne umýval auto, natiahol hadicu z kúpeľne cez okno na parkovisko.. len po prvé vyúčtovanie, potom mu to susedia z vchodu vysvetlili.. som rada, že už bývam v dome, mám pokoj. Čo si miniem, si zaplatím, vytopiť nemám koho a môžem I o polnoci hoci i vysávať..

autor
8. júl 2025
@caramellka

@anonym_autor Tu myslím, že žiadna vyhláška nehrá rolu, pokiaľ nemáte merače tepla na radiátoroch v bytoch, čo v dnešnej dobe je už fakt rarita. No ak sú to obecné sociálne byty, možno obec odmietla/nemala z čoho investovať do meračov... V tom prípade zrejme iný údaj, ako spotrebu za celú bytovku nemajú a rozpočítavajú to len podľa asi plochy bytu. Aj keď vy ste trebárs mali hlavice na radiátoroch na dvojke a susedia na päťke (na maxime). Je to nespravodlivé, ale ak to má takto obec nastavené v sociálnych bytoch, neurobíš s tým bohužiaľ nič. Mrzí ma to. Skúste si teda aspoň zvýšiť mesačné preddavky, aby nevznikali takéto veľké nedoplatky.

@caramellka Presne tak podľa plochy bytu. Máme žiaľ väčší byt. Pokiaľ ide o metre štvorcové. Nikoho nezaujíma či kúrime alebo nie. Dakujem pekne za radu a, že slušne komunikuješ so mnou. Ale myslím, že ostatné ženy tiež celkom boli priateľské ku mne. Ešte raz vdaka.

caramellka
8. júl 2025
@anonym_autor

@caramellka Presne tak podľa plochy bytu. Máme žiaľ väčší byt. Pokiaľ ide o metre štvorcové. Nikoho nezaujíma či kúrime alebo nie. Dakujem pekne za radu a, že slušne komunikuješ so mnou. Ale myslím, že ostatné ženy tiež celkom boli priateľské ku mne. Ešte raz vdaka.

@anonym_autor Jasné, veď nikto z diskutujúcich Ti nepísal nič zlé a nič od veci. Drž sa, všetko dobré želám a hlavne si trochu navýšte tie preddavkové platby. Budete pri vyúčtovaní môcť "ľahšie dýchať". Tú nespravodlivosť v rozúčtovaní neovplyvníš bohužiaľ, pokiaľ je to takto bez meračov...

frflos_nespokojny
8. júl 2025

podla faktury mne vychadza byt cca + - 65 m2. este napis lokalitu kde byvate

scmelikova
3. aug 2025

@anonym_autor nie lebo vlada dotuje energie.

Strana
z2