icon

Máte už nové vyúčtovanie kúrenia?

10. jan 2026

Nám zdvihli kúrenie zo 74€ na 122€ a ohrev TUV z 88€ na 146€. Spolu je to zvýšenie o 106€ mesačne. Min. rok sme mali SIPo 254€ a tento 360€ . To je už dosť pre priemerne zarábajucu rodinu v malom meste.
Vie niekto akú časť z toho zvýšenia 106€ by mal pokryt ten energošek?
Máme 2 deti, ja som dostala výpoveď. Podporu čerpám už po novom. Neviem, ako to zvládneme. Prácu si aktivne hladám.

anonym_608299
10. jan 2026

Mozem vediet za aky velky byt je sipo tych 360 eur? Byt je v osobnom vlastnictve? A k tomu este platite elektriku, ak ano tak kolko? Nezavidim, tazky rok nas caka, ak si este aj bez prace.

autor
10. jan 2026
@anonym_608299

Mozem vediet za aky velky byt je sipo tych 360 eur? Byt je v osobnom vlastnictve? A k tomu este platite elektriku, ak ano tak kolko? Nezavidim, tazky rok nas caka, ak si este aj bez prace.

@anonym_608299 3 izbový byt , v našom vlastníctve, mimo tejto platby, ktora ide bytovému družstvu za kurenie, vodu, vytah atď ešte platíme 45€ epektriku a 12€ plyn

anonym_608299
10. jan 2026

Ty kokos, to je strasne vela. Platime za 4 izb byt bytovemu druzstvu 230 eur, zatial nam len pisali ze za teplo sa zvysuju preddavky koeficientom 1.25 🤦ale netusim ci to bude zvlast za teplo a zvlast za ohrev TUV, ani srnky netusia. Preto odchadzame tento rok do domu, lebo platit za tento komunisticky byt tolko penazi, a furt je tu aj tak zima jak v Rusku, je uz neunosne.

viestta
10. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_608299 3 izbový byt , v našom vlastníctve, mimo tejto platby, ktora ide bytovému družstvu za kurenie, vodu, vytah atď ešte platíme 45€ epektriku a 12€ plyn

@anonym_autor to nie je vyuctovanie, to je predpis zaloh. vyuctovanie chodi v maji

viestta
10. jan 2026
@anonym_608299

Ty kokos, to je strasne vela. Platime za 4 izb byt bytovemu druzstvu 230 eur, zatial nam len pisali ze za teplo sa zvysuju preddavky koeficientom 1.25 🤦ale netusim ci to bude zvlast za teplo a zvlast za ohrev TUV, ani srnky netusia. Preto odchadzame tento rok do domu, lebo platit za tento komunisticky byt tolko penazi, a furt je tu aj tak zima jak v Rusku, je uz neunosne.

@anonym_608299 ked splacaju uver alebo maju vysoky FO nie je to vela. Zalohy na kurenie a TUV nie su nijak prehnane

anonym_34383b
10. jan 2026

Za byt 70 m2 platíme správcovi 170 /v tom je aj splátka úveru, s elektrinou a plynom sa zmestíme do 200 mesačne.Minulý rok preplatok 190. Nové ceny zatiaľ nemáme.

billy_jean
10. jan 2026

Košice, 3i byt, išli sme hore od 1.2.26 o 3,74 eur/m.

anonym_026b0e
10. jan 2026

@anonym_autor toto by som si isla dat vysvetlit na BD.

nikha2809
10. jan 2026

Nám este zatial nový predpis neprišiel.Ale ked som pozerala ten narok na energopomoc, na našej adrese písali, ze nepríde k zmene ceny tepla.Ja to beriem tak, ze len zatial

anonym_aa4906
10. jan 2026

Nám zvýšili o 3 eurá zatiaľ. Neviem, či ešte niečo nové príde. My máme veľký 2 izbak 70m2 a platíme 200 e plus elek 30 a plyn 10

autor
10. jan 2026
@viestta

@anonym_autor to nie je vyuctovanie, to je predpis zaloh. vyuctovanie chodi v maji

@viestta to napíš adminovi, ktorý zmenil názov diskusie.

autor
10. jan 2026
@anonym_026b0e

@anonym_autor toto by som si isla dat vysvetlit na BD.

@anonym_026b0e čo si máme ist vysvetliť na BD? Už pred minulý mesiac sme mali oznam od dodávateľa tepla, že štat nebude dotovať teplo im ako dodavatelovi a že pôjde hore o 100€ . Ja sa pýtam, či ešte išlo niekomu hore teplo až o 100€ mesačne. A či niekto náhodou nevie, koľko z tej sumy pokryje energošek.

autor
10. jan 2026

Ja celkovo , ked pozerám Nove byvanie a tam vravia , že celkove naklady na byvanie su 120, 150, 170€ nechápem.
Ale teda v roku 2022 sme platili 200€, potom v 2023 šlo kurenie hore a začali sme platit 220 € a potom sme zvysili fond oprav a vzali uver, tak sme šli na 250. Ale teraz plus 100 za kurenie je už veľa.

anonym_d8e898
10. jan 2026

Je mi to uprimne luto, ked vidim tieto cisla. Mojej mamine tiez zvysili o 30€, co je pre dochodkynu dost. Ja zijem v zahranici, mame svoj kotol, platime, kolko spalime.
Na druhej strane sa tym cenam po navsteve viacerych rodinnych prislusnikov a kamaratov necudujem. Slovenske domacnosti su strasne prekurene. Niekde ma az mdloby brali. My v zime kurime, ale chodime v teplakoch a trickach s dlhym rukavom. U vacsiny ludi v zime v tielkach, kratasoch. Vidno to aj na fotkach na nete. A potom tie ceny a neustale choroby. Vonku minus 10 a v byte 28 stupnov.

namornicka
10. jan 2026
@anonym_d8e898

Je mi to uprimne luto, ked vidim tieto cisla. Mojej mamine tiez zvysili o 30€, co je pre dochodkynu dost. Ja zijem v zahranici, mame svoj kotol, platime, kolko spalime.
Na druhej strane sa tym cenam po navsteve viacerych rodinnych prislusnikov a kamaratov necudujem. Slovenske domacnosti su strasne prekurene. Niekde ma az mdloby brali. My v zime kurime, ale chodime v teplakoch a trickach s dlhym rukavom. U vacsiny ludi v zime v tielkach, kratasoch. Vidno to aj na fotkach na nete. A potom tie ceny a neustale choroby. Vonku minus 10 a v byte 28 stupnov.

@anonym_d8e898 toto mas pravdu. Kuria na 24 stupnov a pustaju pracku kazdy den. Bude ich to vela stat. Na SK ludia nie su zvyknuti setrit energie.

viestta
10. jan 2026
@anonym_autor

@viestta to napíš adminovi, ktorý zmenil názov diskusie.

@anonym_autor tvoja diskusia, ty by si mala napisat

anonym_026b0e
10. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_026b0e čo si máme ist vysvetliť na BD? Už pred minulý mesiac sme mali oznam od dodávateľa tepla, že štat nebude dotovať teplo im ako dodavatelovi a že pôjde hore o 100€ . Ja sa pýtam, či ešte išlo niekomu hore teplo až o 100€ mesačne. A či niekto náhodou nevie, koľko z tej sumy pokryje energošek.

@anonym_autor ja bývam v dome, ale čo viem, už dobrých pár rokov sa teplo bytovkárom nedotuje. To bolo za totality a ešte pár rokov po. Ešte som si povedala, že konečne, veď rod.domy sa nedotovali. Lenže v tomto štáte je všetko klam, bez kontroly, jednoduché veci sa robia zložito, ĺudia v bytoch platia a samy nevedia začo, vyúčtovania zložité, to pamätám, ešte keď sme v bytovke bývali. Ĺutujem vás. Také zvýšenie, ako píšeš, je drastické.

autor
10. jan 2026
@viestta

@anonym_autor tvoja diskusia, ty by si mala napisat

@viestta si si dlho nerýpla v žiadnej diskusii? Ty si komentovala, že to nieje vyúčtovanie, ale zmena zálohových platieb. Ja som ti odpísala, že máš napisat adminovi, ktorý zmenil názov diskusie, tak neviem, prečo by som mu mala písať ja. Všetci pochopili o čo sa jedná aj keď admin zmenil názov diskusie, len ty musíš byť opäť zaujímavá.

autor
10. jan 2026
@anonym_026b0e

@anonym_autor ja bývam v dome, ale čo viem, už dobrých pár rokov sa teplo bytovkárom nedotuje. To bolo za totality a ešte pár rokov po. Ešte som si povedala, že konečne, veď rod.domy sa nedotovali. Lenže v tomto štáte je všetko klam, bez kontroly, jednoduché veci sa robia zložito, ĺudia v bytoch platia a samy nevedia začo, vyúčtovania zložité, to pamätám, ešte keď sme v bytovke bývali. Ĺutujem vás. Také zvýšenie, ako píšeš, je drastické.

@anonym_026b0e ale dotuje. Pred tým štát dával peniaze priamo dodávateľom tepla , teraz vymysleli túto energopomoc.

autor
10. jan 2026
@anonym_026b0e

@anonym_026b0e

viestta
Včera o 08:00
@anonym_autor

@viestta si si dlho nerýpla v žiadnej diskusii? Ty si komentovala, že to nieje vyúčtovanie, ale zmena zálohových platieb. Ja som ti odpísala, že máš napisat adminovi, ktorý zmenil názov diskusie, tak neviem, prečo by som mu mala písať ja. Všetci pochopili o čo sa jedná aj keď admin zmenil názov diskusie, len ty musíš byť opäť zaujímavá.

@anonym_autor je to tvoja tema, tebe by malo zalezat aby nazov zodpovedal podstate.

zlotka
Včera o 10:18
@anonym_autor

@anonym_autor Asi je doma pod papučou,tak rype kade chodí .