icon

MFondy - skúsenosti

10. aug 2022

Ahojte ma niekto skúsenosti s investíciami od mBank? Premýšľam nad investíciu len neviem ako to v tom chodí.

evica17
10. aug 2022

Poraď sa s finančným poradcom. Ja som tiež nad tým rozmýšľala a mame teraz etf fondy, predtým amundi. Vraj je to lepšie,viac sa oplatí.
Svokra má v Slovenskej tie ich fondy a má tam 6000 eur a zarobil na Tom cca 60 eur,čiže nič moc. A tu na etf fondoch máš trošku vyššie percento zisku. (Samozrejme záleží od finančnej situácie vo svete ,môžeš byť aj v mínuse, ale tam sa investujeme dlhodobo)

liadry
15. aug 2022

Ja som najviac spokojná s investovaním do ETF fondov. Mám aj podielové fondy v banke, konkétne Tatra banke ale výnosy sú nižšie a poplatky vyššie ako pri ETF fondoch. Do tých bankových investujem minimum len aby som mala účet zadarmo. Odporúčam si pozrieť stránku Finax. Majú aj super blog, podcasty a webináre. Dá sa veľa naučiť ako narábať s financiami. Ak chceš dlhodobo investovať je to jedna z naj možností. Ak by si chcela mať zľavu na správu investovaných peniažkov (registrácia je zadarmo) tak sa stačí prihlásiť cez tento link (zľava sa uplatní tebe aj mne): https://www.finax.eu/sk/invite/1/3cf8dd25?sourc...