Môj partner nevyplnil daňové priznanie päť rokov: Aké sú dôsledky?
Ahojte... Práve som Zistila ze môj chlap (živnostník) nemal podané daňové priznanie už 5rokov... Chcela by som vedieť co z toho reálne môže mať?
@tiezjedna musí , ale ale len za príjmy na SR , ak by nebol rezidentom SR . Ak je rezidentom SR , daní celosvetové príjmy na SR . Zásadné a postatné je určiť v danom prípade rezidentúru , lebo naozaj nevieme kde má otvorenú živnosť a kde má sídlo a miesto usadenia jeho zamestnávateľ.
no problem moze mat velky, ak mu pridu na kontrolu, co ale nemusia... v podstate ak nepodal DP, tak ho povazuju za danovnika s nizkym prijmom (?), kedze ak zdanitelny prijem nepresiahne urcitu sumu, DP podavat nemusi. je to sice divne, ale je to fakt... A kedze kontroly su u nas "take caste", kludne sa moze stat, ze ani kontorlu mat nebude. Len teraz si treba dat bacha, lebo oni kludne pridu, a ked zbadaju flakaca, otvoria mu kluuudne aj dalsie danove kontroly hned. Moze z toho mat pokuty, a vysoku dan dopocitanu za taketo dlhe obdobie.
Ty ale nemusis robit nic, ked je dement, tak si to vyzerie sam. Inak si ma najst uctovnicku, ktora mu urobi DP (taketo veci sa robia aj jednorazov, staci si najst uctovnika v januari a doniest doklady za cely rok predosly...), ona presne podla toho co dostane do ruk, zisti/da zistit alebo si od neho doziada, co este potrebuje vediet. Myslim, ze on je jeden z tyhc, ktorym je to fuk, peniaze dostane, nik ho neotravuje, ak sa nebodaj nieco ukaze o 10rokov tak sa zahra na mrtveho chrobaka :D
@dani_elaa123
Šikovný zvárač zarába v zahraničí okolo 18 až 26€ za hodinu x cca 200hod. mesačne = 3600-5200€ za mesiac. Náklady má za ubytovanie, stravu a cestu.
Samozrejme že musí podávať DP a platiť aj dosť vysoké dane a odvody.
Keď mu na toto daňováci prídu, tak sa nedoplatí.

ak má IČO registrované na SVK, tak je úplne jedno odkiaľ plynú jeho príjmy. DP musí podať na SVK.